Αποχωρεί από το Χρηματιστήριο Αθηνών το Πλαίσιο!

Τη διαγραφή από το Χρηματιστήριο Αθηνών της Πλαίσιο αποφάσισε η οικογένεια Γεράρδρου, όπως έκανε γνωστό η εταιρεία με ανακοίνωσή της. Σύμφωνα με αυτή, οι δύο βασικοί μέτοχοι Γεώργιος και Κωνσταντίνος Γεράρδος έχοντας στην κατοχή τους συνολικά το 82,1% των μετοχών αποφάσισαν τη αποχώρηση της εταιρείας από το ελληνικό χρηματιστήριο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η εταιρεία με την επωνυμία «ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΩΝ ΒΙΒΛΙΟΧΑΡΤΟΠΩΛΕΙΟΥ» (εφεξής η “Εταιρεία”), σύμφωνα με τον Ν. 3556/2007 και κατόπιν σχετικής ενημέρωσης που έλαβε την 22.12.2022 από τους κ. Γεώργιο Γεράρδο και κ. Κωνσταντίνο Γεράρδο, ανακοινώνει τα εξής:

Στις 22.12.2022, ο Γεώργιος Γεράρδος, ο οποίος κατέχει άμεσα το 66,71% των μετοχών μετά δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας, και ο Κωνσταντίνος Γεράρδος, ο οποίος κατέχει άμεσα το 15,47% των μετοχών μετά δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας, (οι “Βασικοί Μέτοχοι”) υπέγραψαν συμφωνία μετόχων (η “Συμφωνία Μετόχων”), με την οποία συμφώνησαν, μεταξύ άλλων, να συντονιστούν μεταξύ τους προκειμένου να επιδιώξουν (α) κοινούς στρατηγικούς στόχους ως προς τον έλεγχο της Εταιρείας και (β) τη διαγραφή της από το Χ.Α.

Πλαίσιο: Αύξηση κύκλου εργασιών κατά 6,1% στο τρίτο τρίμηνο

Στο πλαίσιο αυτό, οι Βασικοί Μέτοχοι συμφώνησαν τον τρόπο άσκησης της εταιρικής διακυβέρνησης της Εταιρείας, τη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου αυτής, καθώς και ορισμένους περιορισμούς και ορισμένα δικαιώματα εκάστου εξ αυτών αναφορικά με τη μεταβίβαση των μετοχών τους. Αμφότεροι οι Βασικοί Μέτοχοι ανέλαβαν την υποχρέωση να ψηφίζουν με το σύνολο των μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου που κατέχουν άμεσα ή έμμεσα για την υλοποίηση των ανωτέρω.

Συνεπεία της υπογραφής της Συμφωνίας Μετόχων, οι Βασικοί Μέτοχοι ασκούν από κοινού 18.142.713 δικαιώματα ψήφου που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 82,18% του συνόλου των μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου στην Εταιρία, ως ακολούθως:

Μέτοχος  

Άμεσος Αριθμός Μετοχών πριν τη Συμφωνία

Μετόχων

 

Ποσοστό (%) Άμεσων και Έμμεσων Μετοχών & Δικ/των Ψήφου πριν τη

Συμφωνία Μετόχων

 

Αριθμός Άμεσων και Έμμεσων Δικ/των Ψήφου μετά τη

Συμφωνία Μετόχων

 

Ποσοστό (%) Άμεσων και Έμμεσων Δικ/των Ψήφου μετά τη Συμφωνία

Μετόχων

 

Γεώργιος Γεράρδος

 

14.727.189

 

66,71

 

18.142.713

 

82,18

 

Κωνσταντίνος Γεράρδος

 

3.415.524

 

15,47

 

18.142.713

 

82,18

Η γνωστοποίηση υποβλήθηκε από τους κ.κ. Γεώργιο Γεράρδο και Κωνσταντίνο Γεράρδο».

ot.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.