Φωτεινή Μπαξεβάνη: Η δισκογραφική που τη διέλυσε οικονομικά – Πνίγηκε στα χρέη

Η ηθοποιός και σκηνοθέτης Φωτεινή Μπαξεβάνη βρέθηκε στην εκπομπή Στούντιο 4 της ΕΡΤ1 και μίλησε μεταξύ άλλων για το επιχειρηματικό βήμα που ξεκίνησε λίγο πριν αρχίσει η οικονομική κρίση. Όπως παραδέχτηκε ήταν μια όμορφη δουλειά που έπεσε στα βράχια όμως, αφού η αγορά των CD έπεσε δραματικά.

Η Φωτεινή Μπαξεβάνη είπε συγκεκριμένα για το εγχείρημά της: «Έφτιαξα μια δισκογραφική εταιρεία που την ξεκίνησα λίγο πριν από την οικονομική κρίση. Θα ήταν το σπίτι της μουσικής που γράφεται αποκλειστικά για θέατρο, τηλεόραση και κινηματογράφο. Φιλοδοξούσα να δημιουργήσω τη βιβλιοθήκη των παραστάσεων που ξεκινούσαν. Άντεξε 6 χρόνια. Ήταν πάνω που ξεκίνησε η κρίση, σταμάτησε ο κόσμος να αγοράζει CD. Ήταν μια καλή σκέψη. Είχα δανειστεί. Δυστυχώς, δεν είχα καμία στήριξη από το κράτος.

Δεν έχω συνέλθει ακόμα. Με στεναχώρησε πέρα από το οικονομικό, γιατί πραγματικά ήταν μια πολύ καλή ιδέα, κανείς ποτέ δεν θα την κάνει. Αφιέρωσα πάρα πολύ χρόνο και θέλανε όλοι οι συνθέτες να βγάλουν ένα CD με την εταιρεία. Είναι κρίμα που χάθηκε. Θα μπορούσε να αρχειοθετηθεί και να μείνει για πάντα στην ιστορία της χώρας»

Οι παρουσιαστές ρώτησαν τη Φωτεινή Μπαξεβάνη σχετικά με παλιότερη δήλωση που είχε κάνει για τον μοναχισμό: «Με εντυπωσίαζε από παιδί η αφοσίωση των μοναχών, σαν μια διάθεση εσωτερικής αναζήτησης. Εγώ είμαι ιδιαίτερα κοινωνική. Έτσι θα το είχα αναφέρει στη συνέντευξη, έναν ενεργητικό μοναχισμό, τη διάθεση του ταξιδιού προς τα μέσα σου, ζώντας έξω. Κάτι σαν κοσμοκαλόγερος». Ενώ για την απόφασή της να γίνει ηθοποιός δήλωσε: Έχω μια αγάπη και μια πίστη στον άνθρωπο. Από μικρή είμαι πάρα πολύ κοινωνική, οπότε είχα την περιέργεια όχι για κουτσομπολιό, αλλά μέσα από αυτό να μαθαίνω κι εγώ για την ζωή, για αυτό έγινα κι ηθοποιός. Ότι μπαίνεις μέσα στην ζωή κι αυτών των χαρακτήρων, μαθαίνεις και πράγματα για τον εαυτό σου», πρόσθεσε για τη δουλειά της στο θέατρο και στην τηλεόραση.

Παράλληλα η Φωτεινή Μπαξεβάνη μίλησε για τον ρόλο της στη σειρά «Κάνε ότι κοιμάσαι» και τα γυρίσματα που έχουν ξεκινήσει από την περασμένη εβδομάδα. Η σειρά ξεκινά και πάλι από σήμερα την προβολή της με νέο διπλό επεισόδιο στις 22:00.

ieidiseis.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.