Δημοσία δαπάνη οι κηδείες των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη – Μεγάλη κινητοποίηση στην εθελοντική αιμοδοσία

Με δημόσια δαπάνη θα τελεστούν οι κηδείες των θυμάτων του πολύνεκρου δυστυχήματος από τη σύγκρουση επιβατικής με εμπορική αμαξοστοιχία έξω από τη Λάρισα, με κοινή απόφαση των υπουργών Μάκη Βορίδη και Χρήστου Σταϊκούρα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών:

«Με αφορμή το συνταρακτικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών που έχει συγκινήσει ολόκληρο τον ελληνικό λαό, οι Υπουργοί Εσωτερικών Μάκης Βορίδης και Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας αποφασίζουν την τέλεση της κηδείας των θυμάτων με δημόσια δαπάνη.

Παράλληλα, με απόφαση του κ. Βορίδη, από την 1η Μαρτίου έως την 3η Μαρτίου 2023 οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτήρια της χώρας θα κυματίζουν μεσίστιες ενώ αναστέλλεται και κάθε δημόσια εορταστική εκδήλωση, σε εφαρμογή της κήρυξης από τον Πρωθυπουργό τριήμερου εθνικού πένθους για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος».

Τέμπη: Ουρές στην κεντρική πλατεία της Λάρισας για την έκτακτη αιμοδοσία

Μεγάλη είναι η ανταπόκριση των Λαρισαίων στην εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιείται από τα δύο νοσοκομεία της Λάρισας και τον Ερυθρό Σταυρό στην κεντρική πλατεία της Λάρισας για την κάλυψη των αναγκών εξαιτίας του δυστυχήματος στα Τέμπη.

Η αιμοδοσία για τους τραυματίες του σιδηροδρομικού δυστυχήματος θα διεξαχθεί από τις 9 το πρωί έως και τις 2 το μεσημέρι.

«Οι πολίτες που θέλουν να συνδράμουν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών μπορούν να προσέλθουν σήμερα Τετάρτη 1 Μαρτίου την Έκτακτη Αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Πλατεία Λάρισας με τη συνδρομή του Ερυθρού Σταυρού. Η αιμοδοσία θα διεξαχθεί από τις 9 το πρωί έως και τις 2 το μεσημέρι», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Ερυθρός Σταυρός.

 

Την ίδια ώρα έκκληση για αίμα απηύθηνε και ο πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθηγητής Νικόλαος Παπαϊωάννου, ώστε το ΑΠΘ να συνδράμει στις ανάγκες για αίμα των τραυματιών από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται στο ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ.

Έκκληση για προσφορά αίματος, απευθύνει το κέντρο αίματος του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Πάτρας, το οποίο θα λειτουργεί συνεχώς έως τις 8:00 το βράδυ.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.