Τέμπη: Έως και 3.500 ευρώ μικτά η αμοιβή του σταθμάρχη – Νέες αποκαλύψεις για τις προσλήψεις στον ΟΣΕ

Έως και 3.500 ευρώ μικτά η αμοιβή ενός σταθμάρχη – Νέες αποκαλύψεις για τις προσλήψεις σταθμαρχών στον ΟΣΕ – Άπειρος ο 59χρονος που τοποθετήθηκε στον σταθμό Λαρίσης – Η μυστηριώδης έκρηξη

Έως και 3.500 ευρώ μικτά μπορεί να φθάσει η αμοιβή ενός σταθμάρχη του ΟΣΕ, ανάλογα με τα χρόνια προϋπηρεσίας. Ο 59χρονος που βρισκόταν στη νευραλγική αυτή θέση στον σταθμό Λαρίσης και ενεπλάκη στη μοιραία σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη είχε πολύ μικρή εμπειρία στη θέση αυτή. Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά. Από κτηνοτρόφος σε χωριό της Καρδίτσας, αχθοφόρος στον ΟΣΕ, μεταταγμένος στο υπουργείο Παιδείας και τελικά στον ΟΣΕ για να προβιβαστεί σε σταθμάρχη εν΄ςο από τους μεγαλύτερους σταθμούς της χώρας, αναλαμβάνοντας καθημερινά ευθύνη για χιλιάδες ζωές.

Σύμφωνα με τους συναδέλφους του 59χρονου, η εκπαίδευσή του κράτησε περίπου έξι μήνες. Όσο για την πρακτική του; Δηλαδή το διάστημα που άρχισε να εφαρμόζει όλα αυτά που έμαθε, υπό την επίβλεψη κάποιου πιο έμπειρου. Εδώ η επιτροπή που θα ερευνήσει, θα σηκώσει τα χέρια ψηλά. Ο σταθμάρχης, ρίχτηκε υποτίθεται στα βαθιά σε ένα επαρχιακό σταθμό, της Καλαμπάκας, από όπου όπως λένε οι συνάδελφοί του, περνάνε… δυο τρένα τη μέρα. Η πρώτη του βάρδια ως σταθμάρχης Λάρισας, χωρίς άλλον να τον επιβλέπει, ήταν την Παρασκευή, πριν από το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

«Ακούγονταν μουσικές από τον σιδηροδρομικό σταθμό Λάρισας»
Την ίδια ώρα, ο δικηγόρος του πολυτραυματία που κατέθεσε την πρώτη μήνυση για την τραγωδία, αποκάλυψε σήμερα μια πληροφορία η οποία εάν επαληθευτεί, τότε δίνει νέα διάσταση ως προς τις συνθήκες που οδήγησαν στο ασύλληπτο δυστύχημα. Συγκεκριμένα, ο συνήγορος πολιτικής αγωγής πολυτραυματία, Γιώργος Μπαρτζώκης αναφέρει:

«Μας είπαν ότι ακούγονταν μουσικές. Μουσικές μέσα από τον σιδηροδρομικό σταθμό Λάρισας, 11 λεπτά μόλις αναχώρησε το τρένο, ακούγονταν μουσικές και γενικά… χαρούμενοι και… ήταν πολλά άτομα δηλαδή. Γιατί είναι σε κατοικήσιμη περιοχή ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός. Εμείς θα καλέσουμε, εκείνο το βράδυ, ποιοι ήταν μέσα στον σιδηροδρομικό σταθμό, να δώσουν όλοι κατάθεση στον κ. Ανακριτή. Όλοι. Είναι πολλοί μάρτυρες, δηλαδή, αυτής της υποθέσεως που λέω, που πρέπει να ερευνηθεί ένας – ένας. Εκείνη την ώρα, να ξέρετε, υπάρχουν στα βιβλία της Hellenic Train, όλοι οι εργαζόμενοι που ήταν εκεί πέρα».

Προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ
Σύμφωνα με την εκπομπή Live News του Mega, η προκήρυξη για 90 νέες θέσεις εργασίας στον ΟΣΕ, δεν πραγματοποιήθηκε μέσω ΑΣΕΠ, αλλά μέσω ενός πληροφοριακού συστήματος προσλήψεων, το οποίο αγοράστηκε από τον Οργανισμό έναντι 37.200 ευρώ, διευκολύνοντας έτσι την επιλογή των «ημετέρων».

Την ίδια ώρα, πάντως οι ψίθυροι που ακούγονταν ότι τόσο ο ίδιος ο σταθμάρχης όσο και μέλη της οικογένειάς του είχαν αποκτήσει τις θέσεις εργασίας τους μέσω πολιτικού μέσου, διαψεύδονται. «Την ώρα που όλοι πενθούμε τον χαμό δεκάδων ανθρώπων στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, κάποιοι άθλιοι προβοκάτορες με ονοματεπώνυμο επιχειρούν να συνδέσουν ευθέως το όνομά μου με την υπόθεση του Σταθμάρχη της Λάρισας, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να ισχυρίζονται πως η κόρη του δουλεύει στο πολιτικό μου γραφείο», ανέφερε η βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας, Στέλλα Μπίζιου.

«Η αθλιότητα αυτή δεν έχει προηγούμενο και φυσικά δεν μπορεί να μείνει έτσι. Θα προσφύγω άμεσα στη Δικαιοσύνη ζητώντας την πλήρη αποκατάσταση της αλήθειας και φυσικά θα κινηθώ νομικά εναντίον οποιουδήποτε άλλου τολμήσει να χρησιμοποιήσει το όνομα μου σε αυτή την τραγική υπόθεση», συμπλήρωσε.

Η μυστηριώδης έκρηξη
Την ίδια ώρα, ερωτήματα γεννά η λάμψη κατά τη σύγκρουση των δύο τρένων. Πρώτη λάμψη λευκή, δεύτερη λάμψη, ενώ ακολουθεί μια μεγαλύτερη τρίτη κόκκινη. «Όντως υπήρχε πυρκαγιά», δήλωσε ο πρόεδρος Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος, Κώστας Τσίγκας. Ειδικοί πραγματογνώμονες από την μεριά τους θα εξετάσουν την λάμψη και θα πουν πως «η αμαξοστοιχία επιβατική δεν μπορεί κάτι άλλο από φιάλη προπανίου προφανώς στο κυλικείο».

reader.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.