Πόρτο Ράφτη: Άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής & της Πολιτικής Προστασίας για την κατάσβεση φωτιάς στον Οικισμό της Αμφιθέας (φωτό)

Το πρωί της Κυριακής (16/4) περί τις 11:40 εκδηλώθηκε πυρκαγιά επί της οδού Άνθιμου Γαζή στον Οικισμό της Αμφιθέας (στον λόφο Νοτίως της Αγίας Μαρίνας Πόρτο Ράφτη και Βορειοανατολικά του λόφου Βελατούρι Κουβαρά), στις Βόρειες παρυφές του Δάσους Κουβαρά.

Η φωτιά έκαψε πευκοδάσος εντός οικισμού έκτασης περίπου τριών στρεμμάτων. Η άμεση και καθοριστική επέμβαση της Π.Υ. Μαρκοπούλου με την συνδρομή δυνάμεων της Π.Υ. Κορωπίου και υπό ευνοϊκές καιρικές συνθήκες, έθεσαν πολύ γρήγορα την φωτιά υπό έλεγχο και απέτρεψαν τόσο την επέκταση της πυρκαγιάς στα σπίτια του οικισμού όσο και την εξάπλωσή της στο Δάσος του Κουβαρά με απρόβλεπτες και καταστρεπτικές συνέπειες .

Προς συνδρομή έσπευσαν Πυροσβεστικό όχημα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σαρωνικού (Όχημα ΚΟΥΒΑΡΑ) καθώς και οι υπεύθυνοι της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μαρκοπούλου, Δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ (για περίοικο που ένιωσε αδιαθεσία).

Για άλλη μια φορά προφανής ανθρώπινη αβλεψία έβαλε σε κίνδυνο τόσο ανθρώπινες ζωές και περιουσίες όσο και το Δάσος του Κουβαρά.

Ως εκ τούτου, εφιστούμε την προσοχή στη χρήση κάθε μέσου που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά και να σπείρει την καταστροφή και τον όλεθρο.

Χαράλαμπος Γαλάνης

Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Σαρωνικού

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.