ΣΚΑΪ: Το δυνατό «χαρτί» του καναλιού τη νέα σεζόν – τι θα γίνει με τα reality

Η φετινή τηλεοπτική σεζόν δεν ήταν από τις πιο επιτυχημένες για τον Σκάι. Οι περισσότερες επιλογές του σε επίπεδο ψυχαγωγίες δεν «βγήκαν» με αποτέλεσμα τα νούμερα τηλεθέασης να σημειώσουν καθοδική πορεία.

Όπως είναι φυσικό, οι ιθύνοντες του σταθμού εδώ και καιρό αναζητούν λύσεις που θα τους επιτρέψουν να μπουν από τον Σεπτέμβριο δυνατά στην μάχη του ανταγωνισμού. Αφού αποτίμησαν τις φετινές επιδόσεις σε όλα τα επίπεδα, κατέληξαν σε ένα σχέδιο δράσης με δύο βασικούς άξονες. 1. Λιγότερα reality και 2. Έμφαση στην μυθοπλασία.

Τι θα γίνει με τα reality
Τέσσερα reality shows πέρασαν από το πρόγραμμα του Σκάι την τηλεοπτική σεζόν που διανύουμε. Το «Love Island» που ξεκίνησε με μεγάλες προσδοκίες για να τελειώσει άδοξα, το «The Voice» που κινήθηκε συντηρητικά – σήκωσε κεφάλι στον ημιτελικό και τελικό-, το «Survivor All Star» κρατιέται με νύχια και με δόντια, αν και σταθερά πάνω από τον μέσο όρο του καναλιού-, όπως και το «My Style Rocks».

Οι χαμηλές πτήσεις των συγκεκριμένων εκπομπών είχαν ως αποτέλεσμα οι επικεφαλής του σταθμού να επανεξετάσουν τη στρατηγική τους, σε σχέση με τα reality. Έτσι, φαίνεται ότι παγώνουν οι συζητήσεις για το λανσάρισμα του «I am a celebrity get me out of here», ενός τηλεοπτικού project που θα μπορούσε να τρέξει στην θέση του «Survivor» το πρώτο μέρος της σεζόν. Σύμφωνα με προηγούμενες πληροφορίες ο Σκάι είχε πάρει τα δικαιώματα του «I am a celebrity get me out of here» και την υλοποίηση του project θα αναλάμβανε η Ατζούν Μίντια στον Άγιο Δομίνικο.

Το συμπέρασμα μέχρι στιγμής είναι ότι το «My Style Rocks» που ξεκίνησε αμήχανα για να καλύψει το κενό του «Love Island» την τελευταία στιγμή μάλλον παίρνει το πράσινο φως για την επόμενη σεζόν. Και, αν ισχύουν τα όσα έχουν γίνει γνωστά το τελευταίο διάστημα, η εκπομπή θα μετακινηθεί στην ώρα που αφήνει κενή ο Νίκος Μουτσινάς, απέναντι από το «Shopping Star» που μένει «ορφανό» λόγω της αποχώρησης της Βίκυς Καγιά.

Το στοίχημα μυθοπλασία
Ο Σκάι ξεκίνησε αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια να επενδύσει στον τομέα της μυθοπλασίας. Το ακούσαμε πριν από αρκετές σεζόν όταν πέτυχε να εντάξει στο δυναμικό του τον Ανδρέα Γεωργίου και τους συνεργάτες του. Όμως, παρά την καλή πορεία της σειράς «8 λέξεις», η συνεργασία δεν ευοδώθηκε. Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης ανακοίνωσε την μεταγραφή του στο Mega πριν τη λήξη του συμβολαίου του με τον Σκάι, ένδειξη δυσαρέσκειας προς τον σταθμό που τον φιλοξένησε μία διετία.

Το ξανακούσαμε στην αρχή της σεζόν που διανύουμε, όταν ο σταθμός ανακοίνωσε τρεις παραγωγές. Δυστυχώς, η πορεία και των τριών ήταν κατώτερη των προσδοκιών του σταθμού. Γι’ αυτό για του χρόνου ο Σκάι αποφάσισε να επενδύσει σε δοκιμασμένες λύσεις.

Μιλάμε για τους «Πανθέους», την θρυλική σειρά με την Κάτια Δανδουλάκη, τον Στέλιο Καλογερόπουλο και τον Άγγελο Αντωνόπουλο που προβάλλονταν από την κρατική τηλεόραση από το 1977 έως το 1979 και έκανε θραύση. Τότε η σειρά είχε θεωρηθεί εξαιρετικά προκλητική για τα ήθη της εποχής και είχε ξεσηκώσει αντιδράσεις – γι’ αυτό και προβάλλονταν αργά το βράδυ, όταν τα παιδιά είχαν πέσει με ασφάλεια για ύπνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής έχουν συμφωνήσει να παίξουν στη σειρά η Κάτια Δανδουλάκη -στον ρόλο που κρατούσε η Αλέκα Παΐζη-, ο Αιμίλιος Χειλάκης και ο Μιχαήλ Ταμπακάκης, τρεις ηθοποιοί που οι δρόμοι τους διασταυρώθηκαν στις «Άγριες Μέλισσες».

Όμως, το πιο ενδιαφέρον είναι ότι την παραγωγή αναλαμβάνει η J.K. Productions, η εταιρία πίσω από τις «Άγριες Μέλισσες», τον «Σασμό» και το «Μαύρο Ρόδο».

Μένει να δούμε αν ο Μάρκος Σεφερλής, το τελευταίο απόκτημα του Σκάι, θα πραγματοποιήσει την «απειλή» του να αναστήσει μια ακόμα μεγάλη επιτυχία της κρατικής τηλεόρασης του παρελθόντος, το «Ορκιστείτε παρακαλώ», κάτι που δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί επισήμως.

ieidiseis.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.