Φρενίτιδα για νέο χάπι αδυνατίσματος που υπόσχεται «μαγικά» αποτελέσματα

Το όνειρο ενός αδύνατου κορμιού στην παραλία έρχεται πιο κοντά, με ένα «μαγικό» χάπι που υπόσχεται αδυνάτισμα, στην ίδια λογική με τα ενέσιμα σκευάσματα των διαβητικών που έχουν γίνει ανάρπαστα για αδυνάτισμα.

Οι γιατροί θα εξηγήσουν πως το χάπι είναι ένα φάρμακο με συγκεκριμένες ενδείξεις για ιατρική χρήση, όμως στο εξωτερικό ήδη γίνεται χαμός.

Ετοιμάζουν το «μαγικό» χάπι

Οκτώ εταιρείες ετοιμάζουν το «μαγικό» χάπι που θα έχει την ίδια ουσία, η οποία αρχικά αναπτύχθηκε για φαρμακευτικές χρήσεις για τον διαβήτη, αλλά στην πορεία αποδείχθηκε ότι βοηθάει και στην απώλεια του σωματικού βάρους.

Αφού αυτή η ουσία έγινε ανάρπαστη, με εκατομμύρια ανθρώπους να αδυνατίζουν παίρνοντας τα φάρμακα των διαβητικών, τώρα αποκτά και τεράστιο οικονομικό ενδιαφέρον για τις μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες, που βλέπουν το χάπι αδυνατίσματος όπως το βάφτισαν τα ΜΜΕ, να φέρνει τρελά κέρδη.

«Ο Μπουρλά βλέπει ότι ο κύριος κινητήριος μοχλός αυτής της αγοράς των 90 δισεκατομμυρίων δολαρίων, είναι τα από του στόματος φάρμακα. ‘Είναι πολύ πιο σημαντικά, τα από του στόματος φάρμακα στην αγορά των παχύσαρκων παρά στον διαβητικό πληθυσμό’».

Μάχη κατά της παχυσαρκίας
Με το που κυκλοφόρησε η είδηση και παρότι δεν κυκλοφορεί στην Ελλάδα, το ενδιαφέρον είναι μεγάλο, ειδικά καθώς είμαστε στο καλοκαίρι και ήδη είναι πάρα πολλοί αυτοί που θέλουν να βγουν στην παραλία και να χωρούν στο περσινό τους μαγιό.

Ο πόλεμος της παχυσαρκίας όμως έχει και επιστημονικό ενδιαφέρον πέρα από το οικονομικό για τις εταιρείες, αφού τα προγνωστικά μοντέλα λένε πως ως το 2030 ακόμα και το 75% του πληθυσμού της χώρας μας, μπορεί να είναι υπέρβαρο.

«Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να λειτουργήσει από μόνο του, χρειάζεται ένα προσεγμένο διατροφικό μοντέλο για να υπάρχει αποτελεσματικότητα», λέει, μιλώντας στο MEGA, ο πρόεδρος της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας, Δημήτρης Γρηγοράκης, συμπληρώνοντας πως ταυτόχρονα με τη θεραπευτική αγωγή, θα πρέπει να αλλάζουμε τις διατροφικές μας συνήθειες.

Το χάπι για όσους βάζουν ως πρώτη προτεραιότητα το αδυνάτισμα πάση θυσία και μάλιστα χωρίς τον κόπο της δίαιτας και τη γυμναστική, υπόσχεται, όπως και τα ενέσιμα των διαβητικών που ήδη χρησιμοποιούνται για αδυνάτισμα, μια εύκολη λύση, καθώς δημιουργεί αίσθημα κορεσμού και μειώνει την πείνα.

«Η εταιρεία έχει μια καθημερινή έκδοση δισκίου του ίδιου φαρμάκου, που ονομάζεται σεμαγλουτίδη, εγκεκριμένη για τον διαβήτη και το δοκιμάζει σε υψηλότερη δόση για απώλεια βάρους».

Η συγκεκριμένη δραστική ουσία, σύμφωνα με τον κ. Γρηγοράκη, «δρα στο λεπτό έντερο και έχει άμεσες γαστρεντερικές διαταραχές, ναυτία έμετο, διάρροια, δυσκοιλιότητα. Η επιρροή στου γαστρεντερικό μπορεί να επιφέρει συνέπειες στο ανοσοποιητικό».

Tο πόσες χρήσεις θα έχει τελικά, θα φανεί άμεσα, ενώ 8 εταιρείες που είναι αυτήν την στιγμή στην κούρσα για το χάπι αδυνατίσματος, υπόσχονται μέσα στο 2024 να έχουν διαθέσιμο το χάπι και στην Ελλάδα.

Μέχρι τότε πάντως, οι ειδικοί τονίζουν πως σε κάθε περίπτωση ουδείς πρέπει να πειραματίζεται και πριν την απόφαση να γίνει λήψη φαρμάκου, απαιτείται η γνωμάτευση γιατρού, προειδοποιώντας για τις παρενέργειές του.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.