ΚΟΒ Σπάτων Αρτέμιδος: “Η λογική του του σφυρίζω αδιάφορα από την Δημοτική Αρχή συνεχίζεται…”

Για μια ακόμη φορά σε άλλο ένα δημοτικό συμβούλιο (8/6) η δημοτική αρχή έριχνε την μπάλα στην εξέδρα στα ζητήματα που αφορούσαν τις λαϊκές ανάγκες. Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής, οι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής αλλά και των υπόλοιπων παρατάξεων έκαναν ότι περνάει από το χέρι τους για να μην συζητηθούν.

Σύσσωμη η πλειοψηφία του δημοτικού συμβούλιου απέρριψε την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης να συζητηθεί και να ψηφιστεί η ανακοίνωση του εργατικού Λαυρίου, σχετικά με τον θάνατο της δεκαεννιάχρονης εγκύου και του αγέννητου μωρού της, λόγω της τραγικής κατάστασης που επικρατεί στο εσύ και πιο συγκεκριμένα στο ΕΚΑΒ.

Δεν είναι φυσικά τυχαίο ότι ο ίδιος ο Δήμαρχος σε παλιότερο δημοτικό συμβούλιου είχε αναφέρει ότι δεν χρειάζονται οι κάτοικοι της περιοχής μας γενικό νοσοκομείο, γιατί σε δέκα λεπτά μπορούν να φτάσουν σε κάποια από τα νοσοκομεία της Αθήνας…Αυτή η στάση είναι η συνέχεια της πολιτικής που έχουν εφαρμόσει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις της πολιτικής που δημιουργεί συνεχώς νέα Τέμπη!

Η λογική του σφυρίζω αδιάφορα συνεχίστηκε και όταν τέθηκε ερώτηση από τον εκπρόσωπο της Λαϊκής Συσπείρωσης σχετικά με τη σπασμένη τζαμένια οροφή του 2ου Λυκείου Αρτέμιδας. Μολονότι η ζημία υπάρχει εδώ και μήνες η απάντηση που λάβαμε από την δημοτική αρχή ήταν ότι δεν έχει επιδιορθωθεί ακόμα επειδή δεν μπορούν να βρουν τα κλειδιά του σχολείου, ότι το απόγευμα είναι κλειστό το σχολείο και άλλα τέτοια που θα ήταν για γέλια, αν δεν αφορούσε την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών!!

Αντίστοιχη στάση εμπαιγμού δείχνει η δημοτική αρχή στο αίτημα των κατοίκων της οδού Αγράφων, οι οποίοι το έχουν καταθέσει με δεκάδες υπογραφές, σχετικά με την ασφαλτόστρωση του σχετικού δρόμου, την οποία η δημοτική αρχή έχει μετατρέψει σε “γεφύρι της Άρτας”. Δεν επιθυμούν να φτιάξουν να προχωρήσει το έργο και για αυτό συνεχώς υπάρχουν καθυστερήσεις και εμπόδια. Έχουν σοβαρές ευθύνες ειδικά σε μία περιοχή που έχουν χαθεί ανθρώπινες ζωές από την δυσκολία μετάβασης ασθενοφόρων! Οι κάτοικοι ζουν μέσα την ανασφάλεια καθώς ούτε περιπολικό μπορεί να την διασχίσει ούτε πυροσβεστικό όχημα!

Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ μπροστά σε αυτή την κατάσταση αναφέρθηκαν στην ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας για την επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν τους δημότες και τόνισαν ότι η ενισχυμένη ψήφος προς το ΚΚΕ θα είναι το καλύτερο μήνυμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Η ψήφος στις άλλες δυνάμεις είναι ψήφος στα κόμματα του αντιλαϊκού τόξου… Είναι ξεκάθαρες Οι προτεραιότητες τους και αυτές είναι πολύ μακριά από την κάλυψη των λαϊκών αναγκών!

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης δήλωσαν ότι άμεσα θα στηρίξουν τις διεκδικήσεις του γονεϊκού κινήματος για:

• Για το ζήτημα της σχολικής μεταφοράς την ώρα που εντείνεται ο κίνδυνος να επανέλθει το κριτήριο χιλιομετρικής απόστασης που στην ουσία θα κόψει σχεδόν όλα τα παιδιά από τις μεταφορές. Με βασικό κριτήριο το κόστος, η περιφέρεια επαναφέρει τον περιορισμό με τον οποίο οι μαθητές λυκείου πρέπει να μένουν σε χιλιομετρική απόσταση 5 χλμ από το σχολείο ενώ στα γυμνάσια 3 χλμ. Περιορισμός που στην περιοχή της Αρτέμιδας είναι πολύ μικρός με πάρα πολλά παιδιά να μην πληρούν τρεις προϋποθέσεις με αποτέλεσμα να απορριφθούν οι αιτήσεις τους. Έτσι εφόσον πολύ λίγα παιδιά πληρούν τα κριτήρια υπάρχει σοβαρή πιθανότητα στα όρια της βεβαιότητας να μην υπάρξει σχολική μεταφορά την νέα χρονιά. Η σχολική μεταφορά αποτελεί ουσιαστική ανάγκη των μαθητών και των γονιών τους για να μπορέσουν να μεταβούν οι μαθητές άμεσα και με ασφάλεια στα σχολεία τους. Ιδιαίτερα σε μία περιοχή όπως τα Σπάτα και η Αρτέμιδα όπου οι συγκοινωνίες βρίσκονται σε αυτή την τραγική κατάσταση. Τόσο με κριτήριο την ρυμοτομία της Αρτέμιδας αλλά και την μορφολογία του εδάφους της που καθιστούν ακόμα πιο δύσκολη την μετακίνηση πόσο μάλλον για μαθητές αποτελεί επιτακτική ανάγκη με ευθύνη όλων των αρμόδιων να συνεχιστεί δωρεάν η σχολική μεταφορά των μαθητών.

Όταν στο Δημοτικό συμβούλιο τέθηκε το ζήτημα και από τον πρόεδρο της ένωσης οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης απαίτησαν από την δημοτική αρχή, η οποία για ακόμα μια φορά μετέθεσε το ζήτημα στην περιφέρεια, να στηρίξει αυτή την προσπάθεια των γονέων..

Η ΚΟΒ Σπάτων Αρτέμιδας καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους νέους, τις γυναίκες και τους συνταξιούχους να γυρίσουν την πλάτη τους σε αυτή την πολιτική και να στηρίξουν του ΚΚΕ με τη σκέψη της ζωής που πραγματικά μας αξίζει.

ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 25ης ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΟΧΕΥΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ. ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΚΕ! ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΑ!

ΚΟΒ ΣΠΑΤΩΝ ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΑ ΚΚΕ

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.