Καύσωνας Κλέων: Συστάσεις και για τους αγώνες από το υπουργείο Αθλητισμού

Ο καύσωνας “Κλέων” αναμένεται να “χτυπήσει” την Ελλάδα τις επόμενες ημέρες και στο πλαίσιο αυτό υπήρξε σύσταση και για τη διοργάνωση αγώνων σε όλη τη χώρα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Οικονόμου, συνέστησε τη λήψη προληπτικών μέτρων για τη διοργάνωση αγώνων ενόψει του επερχόμενου κύματος καύσωνα. Στην περίπτωση των κλειστών χώρων μάλιστα, η οδηγία προς τις Ομοσπονδίες και τις Διοικήσεις των χώρων που φιλοξενούν τους αγώνες αυτούς, είναι η εξασφάλιση κλιματισμού καθόλη τη διάρκεια της διοργάνωσης.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ο Παναθηναϊκός μετέφερε ήδη το φιλικό του παιχνίδι με τη Χάποελ Μπερ Σεβά για αργά το βράδυ της Παρασκευής (14/07), ώστε να προστατευθούν οι παίκτες.

Η ενημέρωση από το υπουργείο Αθλητισμού
Στο προσεχές διάστημα -από την Πέμπτη 13 έως τη Δευτέρα 17 Ιουλίου- συνιστάται η αποφυγή υπαίθριων αθλητικών δραστηριοτήτων (προπονήσεων και αγώνων) εξαιτίας του επερχόμενου κύματος καύσωνα και των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν, ειδικά τις πρωινές, μεσημεριανές και πρώτες απογευματινές ώρες.

Παράλληλα, συνιστάται η λήψη κατάλληλων προληπτικών μέτρων από τις Ομοσπονδίες που έχουν αγωνιστικές δράσεις κατά το προαναφερόμενο διάστημα (αναβολή αγώνων, μετάθεση ώρας ή και αλλαγή χώρου διεξαγωγής).

Σε περίπτωση αγώνων που διοργανώνονται σε κλειστούς χώρους συνιστάται στις Ομοσπονδίες και τις Διοικήσεις των χώρων που φιλοξενούν τους αγώνες αυτούς, η εξασφάλιση κλιματισμού καθόλη τη διάρκεια της διοργάνωσης.

newsit.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.