Εικόνες Αποκάλυψης στον Βόλο – Χείμαρρος «κατάπιε» αυτοκίνητα στο κεντρικό πάρκινγκ Μακρυνίτσας (βίντεο)

Σκηνές βιβλικής καταστροφής θυμίζουν όσα συμβαίνουν στη Θεσσαλία, με δρόμους να έχουν μετατραπεί σε ποτάμια και σωρεία προβλημάτων εξαιτίας της κακοκαιρίας Daniel.

Τεράστιες είναι οι καταστροφές σε σπίτια, καταστήματα και υποδομές που πλημμύρισαν από τα πρωτοφανή ύψη βροχής στην περιοχή, ενώ γίνονται συνεχώς προσπάθειες απεγκλωβισμού πολιτών και άντλησης υδάτων.

Την ίδια ώρα, βασικές οδικές αρτηρίες έχουν μετατραπεί σε χειμάρρους με αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα να έχουν παρασυρθεί.

Συγκλονιστικό είναι το βίντεο που ανέβασε χρήστης της πλατφόρμας Χ (πρώην Twitter), το οποίο αποτυπώνει το μέγεθος της καταστροφής στον Βόλο, αναφέροντας πώς χρειάστηκαν μόλις 45 λεπτά για να μετατραπεί σε λίμνη κεντρικός δρόμος της πόλης.

Δείτε το βίντεο

 

Εγκλωβίστηκαν 30 τουρίστες σε ξενοδοχείο στον Άγιο Ιωάννη Πηλίου

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπής «Live News» στο MEGA, το νερό πλημμύρισε τα υπόγεια του ξενοδοχείου, ενώ στο ισόγειο η στάθμη των νερών ξεπέρασε τους 20 πόντους. Και όλα αυτά ενώ στους δρόμους όσο περνούσε η ώρα η στάθμη ανέβαινε εφιαλτικά, φτάνοντας κάποια στιγμή το 1 μέτρο.

Όπως φαίνεται στο βίντεο-ντοκουμέντο, η ιδιοκτήτρια ζητά βοήθεια και συνομιλώντας με έναν συντοπίτη της φοβάται μήπως δεν σωθούν. Ο διάλογος είναι συγκλονιστικός. Η ξενοδόχος που βλέπει το βιός της να καταστρέφεται, μιλά με ένα άλλον άνθρωπο που και εκείνος βλέπει την περιουσία του να έχει γίνει ένα με το ποτάμι που έχει δημιουργηθεί σε κεντρικό σημείο του Αγίου Ιωάννη Πηλίου.

«Είμαστε σε πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση, το χωριό είναι όλο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Το νερό έχει φθάσει πια στα δύο μέτρα στο υπόγειο του ξενοδοχείου, το επίπεδο του νερού ανεβαίνει με τρελούς ρυθμούς» είπε χαρακτηριστικά η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου.

Για τους ενοίκους του ξενοδοχείου, ανάμεσα στους οποίους είναι και μία έγκυος, περιέγραψε ότι όλοι θέλουν να φύγουν, αλλά κανείς δεν μπορεί με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Δρόμοι έχουν «κλείσει» από τις ρίψεις δέντρων και αποκόλληση βράχων με αποτέλεσμα ο κόσμος να έχει αποκλειστεί.

Χείμαρρος «καταπίνει» αυτοκίνητα στο κεντρικό πάρκινγκ Μακρυνίτσας

Βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καταγράφει ορμητικό χείμαρρο να «πνίγει» τα αυτοκίνητα σε κεντρικό πάρκινγκ της Μακρυνίτσας Πηλίου, ενώ άλλα οχήματα έχουν διαλυθεί από τις κατολισθήσεις.

 

ieidiseis.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.