Κακοκαιρία Daniel: Βροχόπτωση-ρεκόρ στην Καρδίτσα – Έφτασε τα 1000mm – Ξεκίνησαν να επιχειρούν τα ελικόπτερα για διασώσεις

Κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας Daniel που πλήττει μεγάλο μέρος της Ελλάδας, το ύψος του υετού (βροχής) το τελευταίο 3ήμερο έχει αγγίξει τα 1000mm.

Για την καλύτερη κατανόηση του μεγέθους, να σημειωθεί ότι το νούμερο αυτό είναι τέσσερις (4) φορές μεγαλύτερο από το αντίστοιχο της κακοκαιρίας Ιανός που έπληξε την περιοχή το 2020 και αποτελεί ρεκόρ για την περιοχή της Καρδίτσας.

Στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας έχουν εγκατασταθεί επτά (7) ολοκληρωμένα συστήματα παρακολούθησης μετεωρολογικών συνθηκών από τον ΤΟΕΒ Ταυρωπού, ενός από τους μεγαλύτερους Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων της Ελλάδας.

Το ύψος υετού που έχει καταγραφεί από τους σταθμούς αυτούς κυμαίνεται από 775mm έως και 970mm το πρωί της 7ης Σεπτεμβρίου.

Περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να βρείτε τόσο στην ιστοσελίδα του ΤΟΕΒ όσο και στο temperature.gr.

Κακοκαιρία Daniel: Ξεκίνησαν να επιχειρούν τα ελικόπτερα για διασώσεις σε 8 χωριά στην Καρδίτσα

Διασώστες από την Πυροσβεστική, η Ελληνική Αστυνομία, ο Ελληνικός Στρατός και η ΕΜΑΚ δίνουν μάχη με τον χρόνο για να καταφέρουν να προσεγγίσουν όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα «πνιγμένα» χωριά του θεσσαλικού κάμπου και ειδικότερα της Καρδίτσας.

Οι επιχειρήσεις δεν έχουν σταματήσει όλο το βράδυ ενώ με το πρώτο φως της ημέρας έχουν ξεκινήσει και οι πτήσεις των ελικοπτέρων για τις διασώσεις από αέρος.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός το πρωί της Παρασκευής 8 Σεπτεμβρίου μίλησε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ και δήλωσε ότι σε οκτώ χωριά έχει δοθεί το μεγαλύτερο βάρος των διασώσεων. Πρόκειται για τα χωριά Αγία Τριάδα, Καλογριαννά, Ριζοβούνι, Αγναντερό, Μεταμόρφωση, Κοσκινά, Μαραθέα και Βλόχο. Εκεί οι άνθρωποι είναι εγκλωβισμένοι στις στέγες, στις ταράτσες των σπιτιών τους και γενικότερα στα πιο ψηλά σημεία που μπορούν χωρίς νερό και φαγητό.

Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, η επιχείρηση σήμερα ξεκίνησε με 15 ελικόπτερα, τα οποία θα πετούν σε κύκλους, 47 βάρκες του στρατού, εθελοντές με νάρκες, πέντε ερπυστριοφόρα του στρατού και Hummer

Έξι νεκροί και έξι αγνοούμενοι από την κακοκαιρία Daniel – Εκατοντάδες οι εγκλωβισμένοι

Έξι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από το βιβλικό πέρασμα της κακοκαιρία «Daniel» ύστερα κι από τον εντοπισμό δυο γυναικών στο χωριό Αστρίτσα της Καρδίτσας. Νωρίτερα την Πέμπτη είχε εντοπιστεί νεκρός άντρας μισοπλακωμένος από φερτά υλικά σε ρέμα κοντά στον οικισμό Πετρωτό Δομοκού.

Ο αριθμός των αγνοουμένων είναι επισήμως έξι με τους φόβους ότι ο αριθμός είναι μεγαλύτερος να αυξάνεται συνεχώς.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.