Συνάντηση ενημέρωσης με τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Νηρέας Ραφήνας για το Ερευνητικό Έργο Καινοτομίας Πικέρμι 123

Στις 9-10-2023 η ερευνητική πρωτοβουλία 4helix, εκπροσωπούμενη από την Ζωγραφιά Γιακουβάκη, συναντήθηκε με τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Νηρέας Ραφήνας. Στην συνάντηση συμμετείχαν οι: Παναγιώτης Δήμας, Πρόεδρος του Συλλόγου, Ηλίας Ταρναράς, μέλος και πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου και η Χάρις Χάρη, μέλος.

Έγινε δημιουργική συζήτηση για την ολοκληρωμένη πληροφόρηση του Συλλόγου Νηρέας σχετικά με το Ερευνητικό Έργο Καινοτομίας «“Πικέρμι 123”: Δημιουργία Εμβληματικού Θεματικού Πάρκου Παλαιοντολογίας, στη Δημοτική Ενότητα Πικερμίου του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου, έργο παγκόσμιας σημασίας, με ανάδειξη της Ταυτότητας Τόπου και χαρακτηριστικά Καινοτόμου Σχεδιασμού τετραπλής έλικας».

Η συνάντηση αυτή αυτή εντάσσεται σε ένα ευρύτερο σχεδιασμό συναντήσεων – διαδραστικών συζητήσεων, με σκοπό την ενεργοποίηση όλων των ελίκων της καινοτομίας τετραπλής έλικας. Επιστημονική κοινότητα, τεχνοκράτες, διοίκηση, πολίτες, επιχειρήσεις, συλλογικότητες, ΜΜΕ, καλούνται να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν από κοινού το Θεματικό Πάρκο Παλαιοντολογίας στο Πικέρμι, ένα σύγχρονο και εμβληματικό έργο καινοτομίας.

Συζητήθηκαν:

• Η αναγκαιότητα ανάδειξης των παγκοσμίου φήμης ευρημάτων του Πικερμίου μετά από την υπερεκατονταετή αναμονή από το αρχικό επίσημο αίτημα του 1901.
• Η δυνατότητα ένταξης του Έργου στα ευρωπαϊκά και παγκόσμια δίκτυα Παλαιοντολογίας.
• Η σπουδαιότητα της ανάδειξης και προστασίας της ιστορίας και του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής.
• Η ανάγκη ανάδειξης της ιστορικής Ταυτότητας του Πικερμίου για την προβολή της περιοχής και της ίδιας της Μαραθώνιας διαδρομής
• Το πρόσφορο του σημείου σχεδιασμού του Εμβληματικού Θεματικού Πάρκου Παλαιοντολογίας και εντοπισμού των ευρημάτων ως προς την προσέγγιση μέσω των οδικών αρτηριών, του λιμανιού της Ραφήνας και του εθνικού αερολιμένα

Γ. Γιακουβάκη

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.