Σε νέες ανατιμήσεις στα αναψυκτικά, προχωρά η Coca Cola 3Ε

Σε νέες ανατιμήσεις, στο βαρύ «πυροβολικό» της τα αναψυκτικά, προχωρά από τις 30 Οκτωβρίου η Coca Cola 3E.

Η τελευταία φορά που ο market leader του κλάδου είχε προχωρήσει σε ανατιμήσεις, στο σύνολο των προϊόντων της, ήταν τον περασμένο Απρίλιο. Στον κλάδο των αναψυκτικών η Coca Cοla 3E, παρότι από το 2019 και μετά έχει χάσει πάνω από 1 μονάδα, συνεχίζει να απολαμβάνει ηγεμονικό μερίδιο άνω του 62% σε αξία και πάνω από 56% σε όγκο. Στα αναψυκτικά τύπου cola, το μερίδιο της ξεπερνά το 80% σε αξία και το 73% σε όγκο.

Ο νέος τιμοκατάλογος τον οποίο έχει στα χέρια του το Euro2day.gr, -εστάλη πριν από λίγα εικοσιτετράωρα στους χονδρεμπόρους και συγκεκριμένα στις 13 Οκτωβρίου -και αφορά 103 προϊόντα αναψυκτικών. Από Coca Cola και Fanta μέχρι Sprite και Schweppes. Η μεσοσταθμική αύξηση τιμών, στον νέο τιμοκατάλογο, σύμφωνα με πηγές κοντά στην εταιρεία είναι 5,8% και οι αυξήσεις, όπως σημειώνουν αφορούν μόνο αναψυκτικά και όχι άλλα προϊόντα της εταιρείας όπως παραδείγματος χάριν καφές.

Εκτός από τις αυξήσεις, ο νέος τιμοκατάλογος, όμως, περιλαμβάνει και μειώσεις 5% στην Coca Cola light και στη Schweppes. Με τα δύο αυτά προϊόντα η Coca Cola θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα του υπουργείου Ανάπτυξης για «κλειδωμένες» μειωμένες τιμές τουλάχιστον κατά 5% και τουλάχιστον για έξι μήνες.

Όμως από την κίνηση της Coca Cola, επιβεβαιώνονται οι φόβοι παραγόντων της αγοράς, ότι οι επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν στο πολυδιαφημισμένο πρόγραμμα του υπουργείου Ανάπτυξης θα επιλέξουν να μειώσουν τις τιμές τους σε προϊόντα που δεν εντάσσονται στο βαρύ πυροβολικό τους αφενός και αφ ετέρου θα επιχειρήσουν να βγάλουν τη «ζημιά» αυξάνοντας τις τιμές σε άλλα που έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα στο πορτοφόλιο τους.

Euro2day.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.