Πώς να πακετάρεις σαν expert για τις επόμενες οικογενειακές διακοπές

Η επόμενη οικογενειακή εξόρμηση είναι πολύ κοντά και εσύ μετράς ήδη τις ώρες αντίστροφα για να γευτείς την ξεγνοιασιά των διακοπών. Έχεις τα πάντα υπό έλεγχο και το μόνο που απομένει είναι να φτιάξεις τις βαλίτσες, αλλά σου φαίνεται βουνό. Δεν ξέρεις από που να αρχίσεις, τι πρέπει να πάρεις μαζί σου και φοβάσαι μην καταλήξεις με περισσότερα (ή λιγότερα!) πράγματα από αυτά που χρειάζεσαι.

Αν αναγνωρίζεις τον εαυτό σου σε αυτή τη συνθήκη, συνέχισε να διαβάζεις και βρες όλους εκείνους τους τρόπους που θα σε βοηθήσουν να πακετάρεις σαν ειδικός και θα σου λύσουν τα χέρια!

Κάνε μία λίστα

Το πιο σημαντικό βήμα είναι να σκεφτείς τί πραγματικά χρειάζεται να έχεις μαζί σου και να καταγράψεις όλες τις ανάγκες σε χαρτί. Αυτό κάνει τη διαδικασία του πακεταρίσματος πολύ πιο εύκολη, καθώς σου δημιουργεί μία πιο καθαρή εικόνα και σε οργανώνει. Η λίστα πρέπει να είναι αναλυτική και να αναφέρεται σε κάθε μέρα ξεχωριστά. Μια καλή ιδέα είναι να δημιουργήσεις από πριν όλα τα πιθανά outfits, για να μη βρεθείς προ εκπλήξεως. Φρόντισε λοιπόν να πάρεις μαζί σου κομμάτια πασπαρτού που μπορείς να βρεις στη συλλογή Funky Buddha και να χτίσεις πολλά και διαφορετικά looks. Με αυτόν τον τρόπο μειώνεις αισθητά τον όγκο της βαλίτσας και ταυτόχρονα κυκλοφορείς με στυλ.

Τσέκαρε τον καιρό

Όσο λοιπόν φτιάχνεις τη λίστα σου, είναι απαραίτητο να ελέγξεις τις καιρικές συνθήκες του μέρους που θα επισκεφθείς. Τα apps που κυκλοφορούν, όπως είναι το Today Weather, σου παρέχουν αναλυτικές πληροφορίες για τον καιρό του προορισμού σου και σε βοηθούν να οργανώσεις καλύτερα το πρόγραμμα των διακοπών. Τσέκαρε τις εβδομαδιαίες προβλέψεις για να έχεις μία γενική εικόνα και διάλεξε ρούχα κατάλληλα για την εποχή για σένα και την οικογένειά σου.

Οργάνωσε τη βαλίτσα

Αφού λοιπόν κατέγραψες όλες τις ανάγκες σου, είναι ώρα να πακετάρεις. Χρησιμοποίησε θήκες οργάνωσης, προμηθεύσου μικρά μπουκαλάκια για τα υγρά στοιχεία, όπως το σαμπουάν, το αφρόλουτρο κ.ά. και τύλιξε τα ρούχα σου σε σφιχτά ρολά, αντί να τα διπλώσεις. Αυτές οι πρακτικές θα σου χαρίσουν πολύτιμο χώρο που μπορείς να αξιοποιήσεις όπως νομίζεις. Βάλε τα βαριά πράγματα στο κάτω μέρος της βαλίτσας και μην ξεχάσεις να έχεις μαζί σου κάποιες έξτρα μικρές τσαντούλες, στις οποίες μπορείς είτε να βάλεις παπούτσια, είτε να τις χρησιμοποιήσεις για τα άπλυτα.

Δώσε έμφαση στις ανάγκες της οικογένειας

Οι ανάγκες είναι διαφορετικές αν ταξιδεύεις με παιδιά και αυτό αποτυπώνεται και στην οργάνωση της βαλίτσας. Οι διακοπές με μωρό συνοδεύονται από άπειρες πάνες, πολλές αλλαξιές και τον κατάλληλο εξοπλισμό που θα σε κάνει να νιώθεις ασφάλεια. Αν το παιδάκι σου είναι πιο μεγάλο σε ηλικία μην ξεχάσεις να πάρεις μαζί σου παιχνίδια και βιβλία που θα το απασχολήσουν τόσο κατά το ταξίδι, όσο και τις ώρες που θα περνάτε στο δωμάτιο.

Φτιάξε ένα μικρό φαρμακείο

Ένα φαρμακευτικό κιτ είναι ένα από τα πλέον σημαντικά στοιχεία κατά την προετοιμασία για τις οικογενειακές διακοπές. Η φροντίδα της υγείας είναι πάντα προτεραιότητα και ένα καλά εξοπλισμένο μικρό φαρμακείο θα σε γεμίσει με σιγουριά και ασφάλεια κατά τη διάρκεια των διακοπών. Βεβαιώσου ότι το κιτ περιλαμβάνει φάρμακα με μακρινή ημερομηνία λήξης και έχε το πάντα στην τσάντα σου.

Μην ξεχάσεις τα άκρως απαραίτητα

Οι βαλίτσες γέμισαν με επιτυχία και ήρθε η ώρα να χαλαρώσεις. Πρότου αφεθείς στην άνεση του καναπέ, θυμήσου να βάλεις σε εμφανές σημείο τα απαραίτητα προσωπικά αντικείμενα, όπως είναι οι ταυτότητες, τα διαβατήρια, οι χρεωστικές κάρτες, το πορτοφόλι, το κινητό κ.ά. Χωρίς αυτά δεν μπορείς να πας πουθενά και είναι απαραίτητα για κάθε εξόρμηση. Διπλοτσέκαρε αν τα έχεις μαζί σου πριν βγεις από το σπίτι και το ταξίδι σου αρχίζει!

Το πακετάρισμα για τις οικογενειακές διακοπές δεν πρέπει να αποτελεί αγωνία, αλλά να σε γεμίζει ανυπομονησία για τον προορισμό. Με τη σωστή προετοιμασία και την κατάλληλη οργάνωση, οι διακοπές μπορούν να εξελιχθούν σε μια απόλυτη απόδραση από την καθημερινότητα και να δημιουργήσουν υπέροχες αναμνήσεις με τους αγαπημένους σου. Καλά να περάσετε!

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.