Στην Ανατολική Αττική ο πιο μικρός σε ηλικία νεοκλεγέντας Δήμαρχος

Ο πιο μικρός σε ηλικία νεοεκλεγέντας δήμαρχος είναι ο 31χρονος Δημήτρης Παπαχρήστου, που από 1 Ιανουαρίου 2024 αναλαμβάνει τα ηνία του δημάρχου Σαρωνικού.

Ο Δημήτρης Παπαχρήστου, έχει διατελέσει, Αντιδήμαρχος Στρατηγικού Σχεδιασμού, Αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης στον Δήμο και Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής. Σπούδασε Μηχανολόγος μηχανικός στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής / University of West Attica και έχει Master in Public Policy & Public Management από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ο Δ. Παπαχρήστου, στον α’ γύρο πήρε 30,81% περνώντας δεύτερος στον β’ γύρο όπου κέρδισε με μεγάλη διαφορά, με ποσοστό 55,67%.


Να σημειωθεί ότι ο μικρότερος σε ηλικία δήμαρχος, μόλις 28 ετών, ήταν ο Σωτήρης Σούχλας που είχε αναλάβει τη διοίκηση του δήμου Τροιζηνίας-Μεθάνων στις 13 Ιανουαρίου 2023, λόγω του θανάτου του Σπύρου Πολλάλη, που έφυγε από τη ζωή τον Δεκέμβριο του 2022. Ο Σωτήρης Σούχλας ήταν και υποψήφιος δήμαρχος, στις εκλογές του Οκτωβρίου, χωρίς όμως να καταφέρει να εκλεγεί.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο Δημήτρης Παπαχρήστου με την εκλογή του έστειλε στη …«δεύτερη» θέση από άποψη του νεαρότερου δημάρχου τον 37χρονο Αρμόδιο Δρίκο, δήμαρχο Μάνδρας Ειδυλλίας, ο οποίος είχε εκλεγεί με ποσοστό 47,6% από τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Ωστόσο κράτησε το σχετικό «ρεκόρ» μόλις λίγες μέρες…

aftodioikisi.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.