Καθαρίστριες έκλεβαν επώνυμα ρούχα από τα καταστήματα που καθάριζαν! (βίντεο)

Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην οδό Τσιμισκή, καθαρίστριες έκλεβαν επώνυμα καταστήματα ρούχων.

Στις αποθήκες του καταστήματος Zara, στο Stradivarius λίγα μέτρα πιο κάτω μέχρι το Massimo Dutti, το Zara Home και την επιχείρηση της Oysho που διαχρονικά ξέρουν να κερδίζουν τους καταναλωτές και κυρίως τους νέους.

Πάντα τις νύχτες που έμπαιναν για να πιάσουν δουλειά, τόσο στους ορόφους των καταστημάτων όσο και στις αποθήκες που είχαν πρόσβαση. Για τουλάχιστον 5 μήνες. Με λεία μεταξύ άλλων ρούχα, παπούτσια, λευκά είδη και φο μπιζού αξίας 159.000 ευρώ, με τις κάμερες ασφαλείας να μην μπορούν αρχικά να δώσουν απαντήσεις στα ανεξήγητα που διαπιστώνονταν και τις κλοπές στα «επώνυμα» και πιο εμπορικά καταστήματα επί της Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη να συνεχίζονται.

Το Live News αποκαλύπτει όλα όσα έγιναν μέχρι οι αστυνομικοί να συλλάβουν τις 5 καθαρίστριες που ήταν μέλη στο ίδιο συνεργείο καθαρισμού. Πέντε γυναίκες που ζήτησαν επιείκεια, δήλωσαν μετανιωμένες και καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 5 ετών η κάθε μία.

Το περιβάλλον τους κάνει λόγο για εξοντωτικές ποινές και εξάντληση της αυστηρότητας. Οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων όμως εκφράζουν διαφορετική άποψη.

Η αρχή

H δράση των γυναικών ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2021 και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τα Χριστούγεννα του ίδιου χρόνου. Η μία κλοπή φέρνει την άλλη και από ένα σημείο και μετά δείχνουν να πιστεύουν πως τα όσα κάνουν δεν πρόκειται να αποκαλυφθούν.

«Είδαμε το υλικό από κάμερες ασφαλείας και δεν διαπιστώσαμε εμπλοκή πελατών ή υπαλλήλων. Τότε σκεφτήκαμε τις καθαρίστριες», είπε ο υπεύθυνος ενός εκ των καταστημάτων.

Οι καθαρίστριες που έφευγαν με τσάντες ακόμα και κούτες με ρούχα πριν ανοίξουν τα καταστήματα, έκοβαν σε πολλές περιπτώσεις με ψαλίδια τους αντικλεπτικούς μηχανισμούς που είχαν τοποθετηθεί στα ρούχα.

Σε αλυσίδες καταστημάτων που χρόνια τώρα έχουν κερδίσει το στοίχημα με τους πελάτες τους. Από τα Zara έκλεψαν ρούχα αξίας 79.000 ευρώ, από τα Zara Home διακοσμητικά και είδη σπιτιού συνολικής αξίας 29.000 ευρώ, από τα Stradivarius μπουφάν, φούστες και μπλούζες 24.000 ευρώ απ το κατάστημα της Oysho εμπορεύματα 16.157 ευρώ και από το Massimo Dutti ρούχα, κολόνιες ακόμα και κρεμάστρες αξίας 11.579 ευρώ.

Από την ποσότητα των κλοπιμαίων, οι αστυνομικοί θεωρούν σχεδόν βέβαιο πως οι κατηγορούμενες είχαν βρει τρόπο να πωλούν τα όσα έκλεβαν για να κερδίζουν χρήματα.

Οι 5 καθαρίστριες που είχαν ταράξει στις κλοπές τις επώνυμες αλυσίδες καταστημάτων καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 5 ετών η κάθε μία και αφέθηκαν ελεύθερες με περιοριστικούς όρους ενόψει της δευτεροβάθμιας δίκης τους.

«Η εντολέας μου ομολόγησε την πράξη της»

Ο δικηγόρος , Λεωνίδας Ιακωβίδης, μίλησε στο LIVE NEWS για την υπόθεση.

«Η εντολέας μου ομολόγησε την πράξη της και οι υπόλοιπες αρνήθηκαν κυρίως προς το ύψος του ποσού. Η εντολέας μου βοήθησε στη δικαιοσύνη στην αποκάλυψη της αλήθειας. Αυτό που μου είπε είναι πως τα κράτησε για την ίδια, όπως και βρέθηκαν τα περισσότερα στο σπίτι της. Η θέση της Εισαγγελικής έδρας ήταν πως επρόκειτο να μεταπωληθούν. Όλες πι κατηγορούμενες δεν ήταν παραβατικά άτομα και δεν είχαν απασχολήσει ποτέ την δικαιοσύνη. Από αυτά που έχω καταλάβει είναι πως το έκαναν λόγω ανέχειας. Το δικαστήριο τους αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.