Βέφα Αλεξιάδου: Τα δύσκολα παιδικά χρόνια, η καριέρα στην Αμερική και η ζωή στη Χαλκιδική

Η Βέφα Αλεξιάδου ξεφύλλισε το βιβλίο της ζωής της και σε μία χειμαρρώδη συνέντευξη αποκάλυψε όσα δεν γνωρίζαμε για εκείνη μέχρι σήμερα.

Μία σπάνια τηλεοπτική εμφάνιση έκανε η γνωστή τηλεοπτική μαγείρισσα Βέφα Αλεξιάδου και το μεσημέρι της Πέμπτης κάθισε στον καναπέ του “Στούντιο 4” της ΕΡΤ και έκανε ένα flashback της ζωής της, ρίχνοντας φως σε μερικές δυσάρεστες πτυχές της.

Έχοντας πλέον εγκατασταθεί στη Χαλκιδική, όπου ζει μόνιμα, η Βέφα Αλεξιάδου ανέφερε αρχικά πως το σπίτι που κατοικεί είναι ό,τι απέμεινε από όλη την περιουσία της, την οποία ξόδεψε στα νοσοκομεία με τα προβλήματα που αντιμετώπισε.

“Ευχαριστώ τον Θεό που μου έμεινε αυτό το σπίτι, γιατί περνάω τον πόνο μου και τα καλύτερα γεράματα. Ζω μόνη μου εκεί και έχω πολύ καλές φίλες. Οι εγγονές μου είναι μακριά, η μία στο Δουβλίνο και η άλλη στο Λονδίνο, δουλεύουν και σπουδάζουν”, είπε χαρακτηριστικά η αγαπημένη μαγείρισσα, η οποία σε παλαιότερη συνέντευξη είχε μιλήσει για τον θάνατο των δύο παιδιών της.

Κάνοντας μία αναδρομή στην παιδική της ηλικία, η Βέφα Αλεξιάδου ανέφερε πως τα πρώτα της παιδικά χρόνια ήταν τα πιο δύσκολα λόγω του πολέμου, καθώς όταν εκείνη ήταν 7 ετών κηρύχθηκε ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος.

“Ο πατέρας μου είχε πεθάνει δύο ημέρες πριν κηρυχθεί ο πόλεμος, μείναμε με τη μητέρα μου και από εκεί και πέρα, φόβος, τρομάρα, πείνα…”, είπε μεταξύ άλλων, ενώ θυμήθηκε τις δραματικές συνθήκες του λιμού του ’41, όπου όπως περιέγραψε, “δεν είχε μείνει στην Αθήνα ούτε σκυλί ούτε γάτα, όλα είχαν μπει στις κατσαρόλες. Ήταν φυσικό τι θα έτρωγε ο κόσμος. Έπεφταν όλοι κάτω”.

Μίλησε όμως και για την κακοποίηση που υφίστατο η μητέρα της από τον πατέρα της, ο οποίος έδινε μάχη με το αλκοόλ και πέθανε την ίδια ημέρα που θα έβγαινε το διαζύγιο με τη σύζυγό του.

“Την ημέρα που βγήκε το διαζύγιο, πήγε σε μία ταβέρνα, ήπιε πάρα πολύ, έπεσε και πέθανε“, είπε χαρακτηριστικά.

Και όσο και αν πολλοί πιστεύουν ότι η ίδια ξεκίνησε την καριέρα της δίπλα στις μεγάλες Ελληνίδες παρουσιάστριες στα πρώτα χρόνια της ιδιωτικής τηλεόρασης, η Βέφα Αλεξιάδου σχολίασε πως ξεκίνησε τη μαγειρική και την παρουσίαση στην τηλεόραση από τη Νέα Υόρκη, έχοντας τότε ως πρότυπο τη διάσημη Αμερικανίδα μαγείρισα και συγγραφέα, Τζούλια Τσάιλντ.

news247.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.