Παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Σπάτων στα δημοτικά συμβούλια για τις μεταφορές και τους μαθητές των ΕΠΑΛ

Στο Δημοτικό συμβούλιο στις 14-11 η Λαϊκή Συσπείρωση έθεσε για ακόμα μια φορά το ερώτημα γιατί δεν έχει ακόμα προγραμματιστεί συνάντηση με το Υπουργείο Μεταφορών για τις τραγικές καταστάσεις που ζουν καθημερινά οι κάτοικοι του Δήμου με τα πολύ αραιά δρομολόγια, με τα απαράδεκτα οχήματα που χαλάνε συνέχεια βάζοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των επιβατών αλλά και δημιουργώντας ταλαιπωρία για εκατοντάδες κατοίκους.

Μολονότι η Δημοτική αρχή είχε δεσμευτεί στο προηγούμενο ΔΣ να υπάρξει αυτή η συνάντηση, ωστόσο δεν υπήρξε καμία απάντηση για κάποιο κατατεθειμένο αίτημα προς το Υπουργείο, για κάποιο χρονοδιάγραμμα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση έθεσε ακόμα το ζήτημα των ελλείψεων στα σχολικά δρομολόγια σε πολλά σχολεία της περιοχής και το γεγονός ότι -ανάμεσα σε άλλους- 15 μαθητές από την Αρτέμιδα στερούνται του σχολικού λεωφορείου για να πάνε στο ειδικό δημοτικό σχολείο Ραφήνας.

Πρόκειται για μαθητές με ειδικές μαθησιακές ανάγκες που χάνουν το σχολείο τους που παίζει ένα πολύτιμο κοινωνικοποιητικό και μορφωτικό ρόλο.

Η Λαϊκή Συσπείρωση κάλεσε τη Δημοτική αρχή να ασκήσει πίεση στην Περιφέρεια και στο Υπουργείο Μεταφορών για την επίλυση του προβλήματος και εφόσον δεν υπάρχει άμεσα λύση να συνδράμει και έμπρακτα με κάποιο προσωρινό μεταφορικό μέσο στην μετακίνηση των μαθητών του ειδικού σχολείου μια και το δικαίωμα στο μορφωτικό αγαθό πρέπει να είναι αδιαμφισβήτητο για όλους!

Μεγάλα είναι επίσης τα προβλήματα για τους μαθητές της περιοχής που θέλουν να φοιτήσουν στα ΕΠΑΛ. Μολονότι το ΕΠΑΛ Ραφήνας ιδρύθηκε με τη δυνατότητα κάλυψης ενός πληθυσμού των 250 μαθητών, εντούτοις τη φετινή χρονιά ο αριθμός έχει ξεπεράσει τους 400. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχουν μαθητές που να αποκλείονται λόγω έλλειψης χώρου από τη φοίτηση τους στα ΕΠΑΛ και γενικά να υπάρχουν μεγάλες δυσκολίες στο παιδαγωγικό έργο των συναδέλφων λόγω υπεράριθμων τμημάτων σε ένα σχολικό αντικείμενο που εμπεριέχει και τεχνική εργαστηριακή εκπαίδευση. Αναφορά για το θέμα της υπεραριθμίας του σχολείου έχει σταλεί επανειλημμένα και προς τα αρμόδια κρατικά και διοικητικά όργανα από τη Διεύθυνση του σχολείου.

Το ζήτημα της δημιουργίας ενός νέου ΕΠΑΛ για την περιοχή έπρεπε να έχει τεθεί χθες από τους αρμόδιους φορείς, καθώς είναι αδιανόητο να μην υπάρχει σχολικός χώρος, ώστε ο κάθε μαθητής να φοιτά εκεί που επιθυμεί. Σε αυτά τα πλαίσια η Λαϊκή Συσπείρωση κατέθεσε στο ΔΣ τον προβληματισμό της ώστε να διερευνηθεί η δυνατότητα δημιουργίας ενός ΕΠΑΛ στην περιοχή του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδας μιας και ήδη τρία σχολικά λεωφορεία μετακινούν μαθητές στο ΕΠΑΛ από την περιοχή μας.

Το ζήτημα της μόρφωσης των παιδιών μας είναι κάτι που αντικειμενικά απασχολεί κάθε λαϊκή οικογένεια. Δεν μπορεί συνεχώς αυτή να κουτσουρεύεται καθημερινά, οι ελλείψεις και τα κενά να συσσωρεύονται, με το Υπουργείο να κωφεύει μπροστά στα προβλήματα και να τρέχει με τα μπούνια τα ιδιωτικά («μη κρατικά») πανεπιστήμια, τη λειτουργία των σχολείων με την επιχειρηματική λογική κόστος-όφελος και την δημιουργία τεχνικής εκπαίδευσης που να εξυπηρετεί την ανάγκη των εταιρειών για φτηνό και ευέλικτο εργατικό δυναμικό.

Είναι φανερό τέλος ότι ακόμα και για τα πιο εξόφθαλμα προβλήματα της καθημερινότητας , όπως αυτό των μεταφορών οι κάτοικοι της περιοχής δεν μπορούν να περιμένουν λύσεις από μια δημοτική αρχή που σφυρίζει αδιάφορα και ότι μόνο με τον δικό τους αγώνα, συσπειρωμένοι στους φορείς και τα σωματεία τους μπορούν να ασκήσουν πίεση για την ικανοποίηση των αναγκών τους!

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.