Σαρώνει την αγορά η νέα τάση για μεταχειρισμένα ρούχα

Είναι μόδα, καλύπτει ανάγκες, απαντάει σε προβλήματα της εποχής, τα μεταχειρισμένα ρούχα είναι εδώ για να μείνουν και η αγορά σαρώνεται από καταστήματα που βλέποντας την τάση αποφάσισαν να δώσουν στους καταναλωτές αυτό που ψάχνουν.

Με τη ψήφο των οπαδών της βιωσιμότητας, ήτοι των millennials και των Z-ers η αγορά των μεταχειρισμένων ρούχων έχει αρχίσει να γίνεται trend και στην ελληνική αγορά.

«Η απήχηση της αγοράς από δεύτερο χέρι είναι τέτοια που και πολυτελείς μάρκες, όπως οι Gucci, Burberry και Stella McCartney, συνεργάζονται με διαδικτυακές πλατφόρμες, για παράδειγμα το The RealReal και το Vestiaire Collective, διαθέτοντας προϊόντα τους, ενώ ορισμένοι, από την Isabel Marant και την Balenciaga μέχρι τα Selfridges και το Net-a-Porter, έχουν λανσάρει ολοκληρωμένες πλατφόρμες μεταπώλησης. Τους τελευταίους μήνες στην αγορά μεταπώλησης εισήλθαν μαζικά και οι εταιρείες γρήγορης μόδας (fast fashion), όπως η αμερικανική Pretty Little Thing (PLT), ο κινεζικός γίγαντας Shein, η Zara και η H&M», γράφει ο «Οικονομικός Ταχυδρόμος».

Καταιγισμός προτάσεων και συμβουλών από influencers

Από κοντά και οι influencers με συμβουλές για αγορές και στυλ: «Σήμερα αυτό που θα κάνουμε είναι να δημιουργήσουμε εμφανίσεις με βάση ρούχα από δεύτερο χέρι. Βασικά αυτή η εμφάνιση είναι από δεύτερο χέρι εκτός από την τσάντα, διαπίστωσα πως δεν έχω τσάντες από δεύτερο χέρι , αλλά όλα τα άλλα είναι. Το τελευταίο που θέλω να σας δείξω είναι αυτό, το πουκάμισο είναι από…..ντάρλιν vintage;».

Σε ρεπορτάζ δημοσιογράφος θα αγοράσει τα ρούχα που είχαν φορέσει influencers, φυσικά σε τιμή second hand.

«Σήμερα θα δοκιμάσουμε ρούχα από δεύτερο χέρι από τους αγαπημένους σας influencers και είμαι τόσο ενθουσιασμένη. Λοιπόν βρήκα μία σελίδα που μπορείς να αγοράσεις από δεύτερο χέρι ρούχα από τους αγαπημένους σας influencers, youtubers αστέρες reality , της τηλεόρασης, bloggers , instagramers , βασικά τους αγαπημένους σας influencers. Ω είναι τόσο συναρπαστικό, τι είναι αυτό; Το παρήγγειλα; Ω Θεέ μου…Δεν νομίζω πως κάναμε καλή αρχή».

Από δεύτερο χέρι αγοράζει και η ηθοποιός Έλεν Μίρεν

Φυσικά τα απρόοπτα δεν λείπουν σε τέτοιου είδους αγορές από την άλλη η παγκοσμίου φήμης ηθοποιός Ελεν Μίρεν μάλλον δεν θα άλλαζε γνώμη από τέτοιες ατυχίες.

Ναι, η παγκόσμια σταρ αγοράζει ρούχα με χιλιόμετρα στο κοντέρ τους.

«Η Μίρεν λατρεύει να κάνει παζάρια – Η βραβευμένη με Όσκαρ αγοράζει τα γιορτινά της ρούχα από φιλανθρωπικά καταστήματα ενώ είναι στα ταξίδια της. Λέει, “Λατρεύω ένα καλό φιλανθρωπικό κατάστημα, ειδικά όταν ταξιδεύω. Όταν πηγαίνω σε κρύα μέρη, δεν παίρνω τίποτα – μόνο εσώρουχα. Καθώς πηγαίνω από το αεροδρόμιο, ζητώ από τον οδηγό να με πάει σε ένα καλό φιλανθρωπικό κατάστημα και αγοράζω μπότες, κάλτσες, παντελόνια, πουλόβερ, καπέλα και κασκόλ – συνήθως για 30 λίρες», γράφει στην Daily Express.

Τάση στους διάσημους το «second hand»

Και η Μίρεν δεν είναι η μόνη καθώς φαίνεται πως το second hand γίνεται τάση.

«Οκτώ διασημότητες που έχουν εμμονή με τα φθηνά ρούχα και στυλ από δεύτερο χέρι. Ορισμένες διασημότητες επιλέγουν να εκφράσουν το στυλ τους με ακριβές ετικέτες επώνυμων σχεδιαστών, αλλά κάποιοι προτιμούν τα φθηνά και μεταχειρισμένα ρούχα», αποκαλύπτει η ιστοσελίδα «South China Morning Post».

Ρούχα για σταρ και κοινούς θνητούς, ρούχα ακόμα και με το κιλό πωλούνται σε τιμές που ανταγωνίζονται την τιμή ενός και μόνο καινούργιου κομματιού από την άλλη μεταχειρισμένο δεν σημαίνει απαραίτητα φθηνό, φθηνότερο από το καινούργιο πολύ πιθανόν αλλά και πάλι σε κάποιες περιπτώσεις η τιμή είναι για λίγους.

Για παράδειγμα ένα μακρύ επώνυμο γούνινο παλτό κάνει 3,255 ή ένα ζευγάρι παπούτσια στην τιμή των 595 ευρώ καθώς και ένα φόρεμα μπορεί να κοστίζει και 595 ευρώ.

Στο «σαφάρι» των επώνυμων μεταχειρισμένων για λαμπερές εμφανίσεις

Από την άλλη, πολλοί ειδικά για τις γιορτές που όσο ρούχα και να έχει κανείς δεν φτάνουν θα επιλέξουν να αγοράσουν ρούχα από δεύτερο χέρι σε χαμηλές τιμές και συχνά από επώνυμους κατασκευαστές, φορέματα όπως βλέπουμε από 4,16€ επώνυμο τζιν από 50€ δερμάτινο με 60,36€ παπούτσια επώνυμα για λαμπερές εορταστικές εμφανίσεις με 137,85€.

Όλα δείχνουν πως τα ρούχα από δεύτερο χέρι ήρθαν για να μείνουν και αυτό εξηγεί και τις επενδύσεις – μαμούθ από μεγάλους κατασκευαστές ρούχων στον τομέα του μεταχειρισμένου με πλατφόρμες που δίνουν νέες δυνατότητες και νέα ζωή στα ρούχα.

megatv.com

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.