Τελέστηκε ή όχι ο γάμος του Κωνσταντίνου Πλεύρη με την Τζόρτζια Σιακαβάρα; Η ανακοίνωση του μοναστηριού

Ο Κωνσταντίνος Πλεύρης μιλά στην εκπομπή «Ακόμα Δεν Είδες Τίποτα» για τα δημοσιεύματα που τον ήθελαν να έχει παντρευτεί με την Τζόρτζια Σιακαβάρα ενώ ο Ανδρέας Καραγιάννης, συντάκτης του ekklisianet, εξηγεί γιατί δεν μπορεί να έχει τελεστεί ο γάμος στην Ιερά Μονή των Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης στη Φυλή.

Αυτήν την εβδομάδα κυκλοφόρησε η είδηση πως ο Κωνσταντίνος Πλεύρης και η Τζόρτζια Σιακαβάρα ανέβηκαν τα σκαλιά της εκκλησίας. Κουμπάρος τους έγινε ένας από τους πιο καλούς φίλους του Κωνσταντίνου Πλεύρη ενώ απόντες από τον γάμο ήταν τα παιδιά του Κωνσταντίνου Πλεύρη, Θάνος και Φένια, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα.

Η πληροφορία ήθελε ο γάμος να έγινε στην Ιερά Μονή των Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης στη Φυλή.

Ωστόσο, η Μονή Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης το διαψεύδει με ανακοίνωσή της. Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι εάν τα μέσα που αναπαρήγαγαν την είδηση δεν ανακαλέσουν, η μονή θα κινηθεί νομικά.

«Εγώ αντλώ τις πληροφορίες μου από την Τζόρτζια»

Η δημοσιογράφος, Ρενέ Σαραντινού, που αποκάλυψε την είδηση για τον γάμο του, μίλησε στο «Ακόμα δεν Είδες Τίποτα» για το τι συνέβη.

«Εγώ αντλώ τις πληροφορίες μου από την Τζόρτζια. Όταν ήρθε η πληροφορία για τον γάμο, επικοινώνησα μαζί της, της ευχήθηκα και μου είπε πως φόρεσε το νυφικό της μητέρας της και πως ο γάμος έγινε στο Ιερά Μονή των Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης στη Φυλή. Μου είπε πως δεν θέλουν γίνουν δηλώσεις. Οι μόνες δηλώσεις που μου επέτρεψε να πω με το όνομά της ήταν ο αριθμός των καλεσμένων. Θέλω να αναφέρω πως στο μοναστήρι υπάρχει ναός του Αγίου Κυπριανού και Ιουστίνης, όπου τα Θυρανοίξια έγιναν το 2021. Aλλά δεν ξέρω εάν έγινε μέσα σε κάποιον άλλο χώρο, καθώς εκεί γίνονται γάμοι. Αν η νύφη δεν γνωρίζει πότε παντρεύτηκε αλλά δίνει πληροφορίες τότε ενδεχομένως να μας τρολάρει, όπως και ο κ. Πλεύρης».

«Από τις 18 έως τις 25 Δεκεμβρίου δεν τελούνται ορθόδοξοι γάμοι»

Ο Ανδρέας Καραγιάννης, συντάκτης του ekklisianet, μιλώντας στο «Ακόμα Δεν Είδες Τίποτα» είπε πως από τις 18 έως τις 25 Δεκεμβρίου δεν τελούνται ορθόδοξοι γάμοι.

«Από τις 18 έως τις 25 Δεκεμβρίου δεν τελούνται ορθόδοξοι γάμοι εξαιτίας του ότι πέφτει πάνω στη νηστεία των Χριστουγέννων. Το γεγονός πως το συγκεκριμένο μοναστήρι είναι Παλαιοημερολογιτών διαφοροποιεί τα πράγματα. Υπάρχει ο κίνδυνος ορισμένες διατάξεις γάμου να υπάγονται στο άρθρο 1368 του Αστικού Κώδικα περί ενός άκυρου ή ανυπόστατου γάμου. Ένας γάμος θεωρείται άκυρος ή ανυπόστατος, όταν δεν τελείται με την ιερολογία που απαιτεί η ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία. Δηλαδή όταν δεν τελούνται σύμφωνα με το τυπικό και τους κανόνες της εκκλησίας μας».

«Όχι, δεν έχω παντρευτεί»

Το «Ακόμα Δεν Είδες Τίποτα» επικοινώνησε με τον Κωνσταντίνο Πλεύρη και ο ίδιος διαψεύδει πως έγινε ο γάμος.

«Όχι, δεν έχω παντρευτεί, τελείωσε. Το τι έχω σκοπό να κάνω δεν θα το πω στον κόσμο. Δεν δίνω λογαριασμό τι θα κάνω σε κανέναν. Τα σχόλια των παιδιών μου ήταν λάθος, γιατί μίλησαν σαν να έχω παντρευτεί και δεν έχω παντρευτεί. Δεν ξέρω πώς έγινε αυτή η παρεξήγηση. Δεν με πήραν τηλέφωνο τα παιδιά να με ρωτήσουν εάν παντρεύτηκα, ούτε από την εφημερίδα με πήραν. Μπορούν να μάθουν εάν παντρεύτηκα εάν πάρουν τηλέφωνο την εκκλησία. Τα Χριστούγεννα θα τα περάσω με τον Μητροπολίτη Βορείου Αφρικής. Θα πάω στο Τιμπουκτού».

Η Ιερά Μονή του Αγίου Κυπριανού και Ιουστίνης στη Φυλή με ανακοίνωσή της το βράδυ της Παρασκευής 22/12 διέψευσε επίσης την ειδηση.

«Στην Ιερά Μονή μας, σύμφωνα με τους κανόνες της εκκλησίας δεν τελούνται γάμοι. Στις δε, ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως Ορωπού και Φυλής των Γνήσιων Ορθόδοξων Χριστιανών της Ελλάδος, στην οποία ανήκουμε, τελούνται αποκλειστικά και μόνο για τα μέλη του Ποιμνίου της. Διαμαρτυρούμεθα εντόνως για την ανεύθυνη και συκοφαντική παραπληροφόρηση» ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.