Ραφήνα Πικέρμι: Κινούμενη άμμος το πολιτικό τοπίο!

Οι ανατροπές που έφεραν οι δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου με μεγαλύτερη την αλλαγή στη Διοίκηση του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου ακολουθούν φρενήρεις ρυθμούς το τελευταίο διάστημα, διαμορφώνοντας ένα εντελώς διαφορετικό πολιτικό τοπίο από αυτό που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Η νέα δημοτική αρχή με επικεφαλής την κ. Τσεβά, έχοντας οριστικοποιήσει τη Διοικητική της ομάδα, προσπαθεί να βρει βηματισμό σε πολλαπλά μέτωπα με τα εξής βασικά :

Καταρχάς τα τρέχοντα λειτουργικά ζητήματα σε δομές του Δήμου απαιτούν άμεσες ενέργειες και άμεσα αντανακλαστικά ώστε να μην υπάρξουν κενά.

Προσαρμογή των επικεφαλής (Αντιδημάρχων, νέας ΓΓ) με το προσωπικό και την ανθρωπογεωγραφία του Δήμου. Ποιος κάνει τι και πώς θα αξιοποιηθούν καλύτερα εργάτες και υπάλληλοι των υπηρεσιών.

Η ένταξη των ΝΠΔΔ στην διοικητική δομή του Δήμου.

Η εξέλιξη των έργων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, αυτά που είναι στα σκαριά και αυτά που πρέπει να αποφασιστούν για το μέλλον. Εδώ έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα σε κάποια έργα που η σημερινή δημοτική αρχή ως αντιπολίτευση ήταν αντίθετη (ΜΕΒΑ, Μέγα Ρέμα κλπ).

Αξιοσημείωτο η επανεμφάνιση στα κοινά της πόλης του Ανδρέα Κεχαγιόγλου ο οποίος ήταν παρών στην ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής και όπως λέγεται είναι από τους βασικούς συμβούλους της Δημάρχου.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν επίσης οι ανακατατάξεις στις προεκλογικές συμμαχίες του συνδυασμού που κέρδισε τις εκλογές. Ήδη η Εμμανουέλα Τερζοπούλου με ανακοίνωσή της παράταξης «Γη και Ελευθερία», κάνοντας λόγο για αθέτηση προεκλογικών δεσμεύσεων από την Δήμαρχο κ. Δήμητρα Τσεβά, ουσιαστικά διαχωρίζει τη θέση της και προαναγγέλλει «αντάρτικο» στο Δημοτικό Συμβούλιο σε περιβαλλοντικά ζητήματα συνεχίζοντας όπως αναφέρει «με συνέπεια τον αγώνα για τη διάσωση του φυσικού περιβάλλοντος και ιδιαίτερα των προστατευόμενων περιοχών του Δήμου μας (Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας, Μαρίκες, εκβολή, δασικές εκτάσεις, παράκτιο μέτωπο), όπως οφείλει απέναντι στους ανθρώπους που την ψήφισαν».

Ουσιαστικά, προαναγγέλλει ότι θα ακολουθήσει χωριστούς δρόμους με τη δημοτική αρχή και δεν θα συμπράξει ως Δημοτικός Σύμβουλος στα παραπάνω ζητήματα τα οποία πολύ σύντομα θα απασχολήσουν το ΔΣ. Η ίδια η κ. Τερζοπούλου πάντως φέρεται υπόλογη στα μέλη της περιβαλλοντικής ομάδας καθώς κατά τη διάρκεια των τελευταίων εργασιών στο Ρέμα της Ραφήνας (αποψιλώσεις, καθαρισμοί κλπ) δεν κουνήθηκε… φύλλο με αποτέλεσμα κάποιοι να μιλούν ακόμη και για ξεπούλημα του… οικολογικού Κινήματος στην περιοχή της Ραφήνας και του Πικερμίου.

Παράλληλα γρίφο αποτελεί και η στάση που θα τηρήσει ο Ανδρέας Βασιλόπουλος και η Δύναμη Ανάπτυξης καθώς παρά την προεκλογική συμμαχία με την κ. Τσεβά τελικά φαίνεται πως θα ακολουθήσει τον δικό του δρόμο και προφανώς θα ψηφίζει κατά το δοκούν στα θέματα που θα συζητούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Φυσικά το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζει η παράταξη του πρώην Δημάρχου Ευάγγελου Μπουρνούς η οποία είναι αξιωματική αντιπολίτευση αν και παρέμεινε με 5 Δημοτικούς Συμβούλους. Τα ζητήματα είναι ενδοπαραταξιακής φύσης με τον τέως Δήμαρχο να δείχνει να μην αντιλαμβάνεται τι ακριβώς έχει συμβεί καθώς από τη μία προαναγγέλλει ότι θα αποχωρήσει, από την άλλη στις γνωστές παρέες του διατρανώνει ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος. Μάλιστα πραγματοποίησε και μια -πως να το πει κάποιος- σαν σύσκεψη παράταξης και ανακοίνωσε εσωκομματικές εκλογές, υποστηρίζοντας πως «αν δεν κατέβει άλλος θα ηγηθεί και πάλι».

Το γεγονός προκάλεσε έντονη δυσαρέσκεια όπως επίσης και η επιδερμική αυτοκριτική του κ. Μπουρνούς (για τα μάτια του κόσμου που λένε) χωρίς να γίνεται σε βάθος κουβέντα για τα αίτια της ήττας, καθώς ο πρώην Δήμαρχος γνωρίζει ότι κάτι τέτοιο δεν είναι προς το πολιτικό του συμφέρον.

Οι εξελίξεις είναι άκρως σημαντικές καθώς από η έκβασή τους θα καθορίσει και την πολιτική που θα ακολουθηθεί από τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Θα μπορούσε να είναι ας πούμε αρκούντως προβληματική, και για τον ίδιο τον Δήμο, εφόσον ο Μπουρνούς ακολουθήσει τα βήματα του παρελθόντος (επί Δημαρχίας Κεχαγιόγλου) με το μπλοκάρισμα αποφάσεων.

Όμως αυτό θα έχει επίπτωση και για κάποιους συμβούλους οι οποίοι έχουν παρουσιάσει ένα διαφορετικό προφίλ Διοίκησης από τον πολιτικά τοξικό Μπουρνούς.

Απ’ την άλλη δεν μπορεί να μην αξιολογηθεί και η φράση στελέχους της παράταξης το οποίο σε συζήτηση που είχαμε μαζί του μας έλεγε χαρακτηριστικά: «Μα ποιος δίνει σημασία τι κάνει ο Μπουρνούς;», φράση που δείχνει ότι η επιρροή του όχι μόνο έχει αρχίσει να ξεφτίζει αλλά έχει πέσει στο ναδίρ, και αυτό όχι επειδή ηττήθηκε αλλά επειδή εξακολουθεί τον δρόμο της αποποίησης ευθυνών προσβλέποντας μόνο στην πολιτική του διάσωση.

Τούτων δοθέντων δεν θα ήταν καθόλου περίεργο το επόμενο διάστημα να βρεθούμε μπροστά σε ραγδαίες ανατροπές, είτε στην κατεύθυνση των ανοιχτών διαφοροποιήσεων είτε ακόμη και αποχωρήσεων.

Πηγή: Εφημερίδα Polis

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.