Ραφήνα: Προκήρυξη για την θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης

Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου Δημοσιοποιεί την πρόθεση του  να κινήσει διαδικασία επιλογής Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 77 του Ν.3852/2010, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

Ως Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης επιλέγεται πρόσωπο εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας.
Ως Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης δεν μπορεί να επιλεγεί αιρετός Δήμου, περιφέρειας ή βουλευτής. Ως προς το αξίωμα του Συμπαραστάτη του Δημότη ισχύουν τα κωλύματα και τα ασυμβίβαστα που προβλέπονται στο άρθρο 14 του Ν.3852/10, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

Η θητεία του Συμπαραστάτη ακολουθεί τη θητεία των Δημοτικών Αρχών.
Ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης δέχεται ενυπόγραφες καταγγελίες άμεσα θιγόμενων φυσικών ή νομικών προσώπων για κακοδιοίκηση των υπηρεσιών του δήμου, των νομικών του προσώπων και των επιχειρήσεών του και ασκεί διαμεσολάβηση προκειμένου να επιλυθούν τα σχετικά προβλήματα, ενώ είναι υποχρεωμένος να απαντά εγγράφως ή ηλεκτρονικά εντός τριάντα (30) ημερών στους
ενδιαφερομένους ως προς τις ενέργειες στις οποίες ο ίδιος προέβη μετά τη λήψη της καταγγελίας τους.

Η υποβολή καταγγελίας ή αναφοράς στο Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης δεν αναιρεί τη σχετική αρμοδιότητα του Συνηγόρου του Πολίτη ως ανεξάρτητης αρχής, ούτε τις αρμοδιότητες άλλων ελεγκτικών οργάνων και αρχών, καθώς και του Ελεγκτή Νομιμότητας.

Υποψηφιότητες υποβάλλονται με γραπτή δήλωση που κατατίθεται αυτοπροσώπως στο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Ραφήνας-Πικερμίου, στο Γραφείο Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου (Δημοτικό Κατάστημα Ραφήνας, 1 ος όροφος, υπόψιν κας Χρυσαφίδου).

Η δήλωση πρέπει να συνοδεύεται από βιογραφικό σημείωμα που θα περιλαμβάνει πλήρη στοιχεία επικοινωνίας (τηλέφωνο, διεύθυνση, email) και από υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986, με την οποία θα δηλώνεται ότι δεν συντρέχουν στο πρόσωπο του υποψηφίου τα κωλύματα και τα ασυμβίβαστα που προβλέπονται στο άρθρο 14 του Ν.3852/2010 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

Με την κατάθεση της σχετικής αίτησης ο υποψήφιος αποδέχεται ανεπιφύλακτα την κοινοποίηση των παραπάνω εγγράφων (δήλωση υποψηφιότητας, βιογραφικό, υπεύθυνη δήλωση) στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Ραφήνας-Πικερμίου.

Η διαδικασία εκλογής του Συμπαραστάτη του Δημότη & της Επιχείρησης θα διεξαχθεί στην Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 19:30, με την προβλεπόμενη στις ως άνω διατάξεις ψηφοφορία.

Πληροφορίες παρέχονται καθημερινά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 08:00-14:00, από το Γραφείο Διοικητικής Υποστήριξης των Συλλογικών Οργάνων του Δήμου, τηλ.: 2294321059.

Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΡΑΦΗΝΑΣ – ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΣΕΒΑ

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.