Ραφήνα: Η Άννα Βαλβη από τον “Πήγασο” μίλησε για τα αδέσποτα ζωάκια στα παιδιά του 2ου Δημοτικού

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων την 4η Απριλίου, σήμερα βρέθηκε η αντιπρόεδρος του Πήγασος Φιλοζωική Ραφήνας Πικερμίου ΑΝΝΑ ΒΑΛΒΗ μαζί με την Brandy, κοντά στα παιδιά του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ραφήνας.

Μίλησε για τα αδέσποτα ζωάκια, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ένα αδέσποτο, πως αισθάνεται και τι συναισθήματα μπορεί να έχει. Ακούστηκαν τα δικαιώματά τους και πως καλούμαστε όλοι εμείς να τα τηρούμε, να τα προστατεύουμε, να έχουμε σεβασμό και αγάπη προς κάθε μορφή ζωής, όπως και την εγκατάλειψη, την κακοποίηση, το σωστό τρόπο για να γνωρίσουν και να προσεγγίσουν έναν σκύλο. Ακούστηκε τι σημαίνει εθελοντής και εθελοντισμός, πως μπορεί κάποιος να υιοθετήσει ένα κατοικίδιο και τις φροντίδες που πρέπει να αναλάβει.

Τους γνωρίσαμε ζωάκια με ειδικές ανάγκες, όπως παράλυτα ή με γενετικά σύνδρομα, και το δικαίωμα ζωής που έχουν. Ολα αυτά εμπλουτίστηκαν με οπτικό υλικό, για να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον τους. Πρωταγωνίστρια εννοείται ότι ήταν η Brandy που συνάντησε τα παιδιά από κοντά και εισέπραξε τόσα χάδια και φιλιά μαζεμένα, όσα δεν είχε φανταστεί.

Αυτά τα παιδιά είναι η ελπίδα μας για ένα καλύτερο και πιο δίκαιο μέλλον, γι αυτό αξίζει οποιαδήποτε προσπάθεια. Αυτό που αποκομίσαμε είναι ότι ήδη γίνεται καλή δουλειά στο σχολείο, οι δάσκαλοι έχουν σωστή προσέγγιση στο θέμα των ζώων και αυτό καθρεφτίζεται στα παιδιά πόσο ευαισθητοποιημένα είναι.

Επίσης θέλουμε να αναφέρουμε ότι μέρος της ομιλίας και του οπτικού υλικού είναι από τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι. και τους ευχαριστούμε θερμά.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.