Μενίδι: Νέες αποκαλύψεις – Η ανάρτηση που πυροδότησε τον καθ’ ομολογίαν δολοφόνο & ο τελευταίος διάλογος

Μια ανάρτηση της Δανάης στο Facebook, με τον νέο της σύντροφο στο οικογενειακό αυτοκίνητο, ήταν αυτή που πυροδότησε το δολοφονικό αμόκ του 50χρονου, όπως ομολόγησε κυνικά στους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής. Αυτή η ανάρτηση, και η απόφαση του να την σκοτώσει, καταγράφεται χρονικά… στο 10ήμερο αναβολής της δίκης του.

Αυτή η αναφορά του δράστη, φαίνεται να καταδεικνύει ότι η απόφαση αναβολής εκδίκασης της υπόθεσης του 50χρονου κακοποιητή, στην τελευταία περίπτωση επίθεσης στην άτυχη Δανάη, στις 7 Μαΐου ήταν καθοριστική για το τραγικό αποτέλεσμα. Ο δράστης, ομολόγησε στους αστυνομικούς, πως είχε σκεφτεί και στο παρελθόν να σκοτώσει την εν διαστάσει σύζυγό του, ωστόσο αυτή τη φορά του δόθηκε το χρονικό περιθώριο και η αφορμή για εκείνον να το διαπράξει. Μάλιστα αποφάσισε να σκοτώσει το θύμα του, μία μέρα πριν την εκδίκαση της υπόθεσης φοβούμενος ότι θα καταδικαζόταν, ότι θα φυλακιζόταν, και δεν θα έβρισκε άλλη ευκαιρία.

Ο τελευταίος διάλογος πριν την σκοτώσει

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, τον ρώτησαν αν είπε κάτι στο θύμα του πριν αρχίσει να το χτυπά με το κουζινομάχαιρο. Αρχικά τους ανέφερε ότι είχε κρύψει το μεγάλο μαχαίρι στη ζακέτα του, ενώ ακολούθησε ένα σύντομος τελευταίος διάλογος πριν την σκοτώσει.

Δράστης: Τι έγινε; Πας καλά; Πάμε πάνω στο σπίτι

Δανάη: Δεν έχουμε καμιά δουλειά να πάμε στο σπίτι

Τότε όπως υποστηρίζει ο δράστης: “Έβγαλα το μαχαίρι και ούτε που θυμάμαι που την κάρφωνα. Την κάρφωνα παντού. Ούτε τι έγινε με το μαχαίρι θυμάμαι. Νομίζω το άφησα εκεί πάνω της”.

Το κουζινομάχαιρο “σφήνωσε”

Απολύτως νηφάλιος όπως είπε στους αστυνομικούς σχεδίασε το έγκλημα και τον τρόπο διάπραξης. Ξύπνησε στις 05:30 το πρωί, της Πέμπτης, πήρε το κουζινομάχαιρο και έστησε την δολοφονική ενέδρα σε σημείο του δρομολογίου της 40χρονης προς τη δουλειά. Όταν την αντίκρισε, μετά από μια μικρή συνομιλία έντασης, επιτέθηκε εναντίον της με ιδιαίτερη δολοφονική μανία. Κατάφερε 15 μαχαιριές στη Δανάη, στο λαιμό, το στήθος, την κοιλιά, τα χέρια και τα πόδια. Και δεν θα σταματούσε, όπως ομολόγησε κυνικά, αν το μαχαίρι δεν “σφήνωνε” στο κορμί της άτυχης γυναίκας, στην κλείδωση μεταξύ κοιλιακής χώρας και ποδιού.

Απειλούσε και την κόρη του

Είναι αμετανόητος, θεωρούσε κτήμα του την Δανάη, και εμφάνιζε το θύμα, όπως κάνουν οι περισσότεροι δολοφόνοι, υπαίτιο των δικών του πράξεων, αναφέρουν οι αστυνομικοί. Ότι είχε εξωσυζυγικές σχέσεις, ότι του έτρωγε τα χρήματα, που εκείνος έβγαζε με κόπο, ήταν οι δικές του αιτιάσεις για το έγκλημά. Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι δεν είχε σκοπό να παραδοθεί, αλλά η έξη του για το αλκοόλ και η κατανάλωση μετά το άγριο έγκλημά του, τον οδήγησαν σε λάθη και την σύλληψή του. Σε όλες τις κακοποιητικές συμπεριφορές προς τη Δανάη, περισσότερες από 50, πέρα από τις τρεις για τις οποίες είχε υποβάλει μήνυση, ήταν αυτόπτες μάρτυρες τα παιδιά τους, τα οποία εύλογα είχαν στραφεί εναντίον του. Απειλούσε και την κόρη του στο παρελθόν στην οποία είχε πει: “Θα σας σκοτώσω και μετά θα αυτοκτονήσω. Θα γίνεις και εσύ π@@@@@@ σαν την μάνα σου. Για αυτό οι αστυνομικοί δεν απέκλειαν την πιθανότητα ο 50χρονος να στρεφόταν και εναντίον των παιδιών του.

“Δεν ήθελα να την βλέπω με άλλον”

Το διαρκές επιχείρημα του δράστη για το έγκλημά του ήταν πως η πρώην σύζυγός του τον απατούσε και ότι από την πρώτη στιγμή του γάμου τους είχε εξωσυζυγικές σχέσεις. Στις πρώτες του κουβέντες προς τους αστυνομικούς ανέφερε χαρακτηριστικά: “Σκότωσα την γυναίκα μου και δεν το μετανιώνω. Δεν ήθελα να την βλέπω με άλλον. Της είχα πει πως αν την έβλεπα με άλλον θα την σκότωνα”. Συνεχίζοντας τους ισχυρισμούς του είπε: “Μου έτρωγε λεφτά. Δούλευα δύο δουλειές και μου τα έτρωγε όλα. Διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση εδώ και πολλά χρόνια με διαφορετικούς άντρες. Δεν μπορούσα να βλέπω τον φίλο της να οδηγεί το αυτοκίνητο μου και να ανεβάζουν φωτογραφίες του στο Facebook”.

Συγγενείς της άτυχης Δανάης αποκάλυψαν ένα μέρος του εφιάλτη που ζούσε σχεδόν καθημερινά, με τον δράστη να της “βάζει το κεφάλι μέσα στον ασβέστη” για να την τιμωρήσει, ενώ όταν ήταν έγκυος στην κόρη της, της έβαλε “το κεφάλι μέσα στον κουβά με την χλωρίνη”.

thetoc.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.