Δημήτρης Σταρόβας: Ξεκίνησε λογοθεραπεία – Τα νεότερα για την κατάσταση της υγείας του

Θετικά ήταν τα νέα που έφερε στο φως της δημοσιότητας για την πορεία της υγείας του Δημήτρη Σταρόβα η Ματίνα Παγώνη. Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ αποκάλυψε ότι ο δημοφιλή καλλιτέχνης έχει αρχίσει ήδη λογοθεραπεία και τα πηγαίνει καλά.

«Η κατάστασή του σταδιακά βελτιώνεται. Πάει καλύτερα. Θα μείνει μερικές ημέρες ακόμα για να συμπληρωθεί ο έλεγχος, να βελτιωθεί πλήρως και να πάει στο σπίτι του. Τα αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια θέλουν χρόνο. Όσο περνάν τα 24ωρα τόσο καλύτερα είναι για τον ασθενή. Χρειάζεται να κάνει κάποιες θεραπείες, όπως λογοθεραπεία. Νομίζω ότι όλα έχουν εξελιχθεί άριστα. Η ομάδα των νευρολόγων οι οποίοι τον παρακολουθούν στο Τζάνειο από την πρώτη στιγμή έκαναν ό,τι το καλύτερο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια είπε: «Από τη στιγμή που είναι στο νοσοκομείο σωστά άρχισαν. Απ’ ότι φαίνεται από την εξέλιξη που έχει νομίζω ότι θα είναι μια χαρά».

Για τους λόγους που παραμένει στο Τζάνειο ανέφερε: «Πρέπει να παραμείνει στο νοσοκομείο. Έτσι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Να ρυθμιστούν οι παράγοντες που επηρεάζουν και δημιουργούν τα εγκεφαλικά επεισόδια όπως η υπέρταση, το βάρος και άλλα που πρέπει να προσέχουμε όλοι μας για να αποφεύγουμε τέτοιες καταστάσεις».

«Ο Δημήτρης Κόκοτας περιμένουμε να βελτιωθεί»

Για την κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Κόκοτα η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ επεσήμανε: «Περιμένουμε να περάσουν οι ημέρες για να δούμε την αντίδραση του οργανισμού του. Γίνονται απεικονιστικοί έλεγχοι για να δείξουν την πορεία. Βεβαίως η αναμονή είναι μεγάλη. Το έχουμε πει από την αρχή, σε αυτά τα περιστατικά κάθε οργανισμός αντιδρά διαφορετικά, θα περιμένουμε να βελτιωθεί».

Σε ερώτηση για το πότε θα περιμένουμε εξελίξεις ανέφερε: «Καθημερινώς γίνονται εξετάσεις. Τον Δημήτρη τον έχουν ξυπνήσει, έχει δική του αναπνοή, αντιδρά στα επώδυνα ερεθίσματα. Γίνεται ο απεικονιστικός έλεγχος, παρακολουθούν τον εγκέφαλο. Σιγά σιγά περιμένουν αντιδράσεις. Αυτά μπορώ να πω».

Για τα επόμενα βήματα που γίνονται σε αυτές τις περιπτώσεις είπε: «Πρέπει να αρχίσει σταδιακά να αντιδρά και στα υπόλοιπα ερεθίσματα».

«Όσοι έχουν δύσπνοια να επικοινωνήσουν με τον γιατρό τους»

Τέλος, μιλώντας για την αφρικανική σκόνη συμβούλευσε όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους: «Πρέπει να προσέχουν όλοι σήμερα γιατί η σκόνη είναι ό,τι χειρότερο για όσους έχουν καρδιακά και αναπνευστικά προβλήματα. Στο σπίτι αυτές οι ομάδες, το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά. Τους δημιουργεί έντονο βήχα και πολλές φορές δύσπνοια. Όταν έχουν δύσπνοια να επικοινωνήσουν με τον γιατρό τους γιατί ίσως χρειαστεί να τους αλλάξει τη δοσολογία των φαρμάκων που παίρνουν».

tovima.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.