“1ος Παλλήνιος Δρόμος”: Η μεγαλύτερη γιορτή αθλητισμού που έζησε ποτέ η Παλλήνη! (φωτό)

Η μεγαλύτερη γιορτή αθλητισμού που έζησε ποτέ ο Δήμος Παλλήνης. Με σχεδόν 1.000 συμμετοχές αθλητών έλαβε χώρα σήμερα το πρωί ο 1ος Παλλήνιος Δρόμος και με την παρουσία χιλιάδων δημοτών και επισκεπτών του Δήμου Παλλήνης.

Ο Δήμος Παλλήνης και ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Παλλήνιοι Δρομείς» διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία την Αθλητική – Πολιτιστική συνάντηση «1ος Παλλήνιος Δρόμος» 5 & 10 χλμ. και 1.000 μ. για παιδιά την Κυριακή 19 Μαΐου 2024 με αφετηρία την Πλατεία Ελευθερίας (παλαιό Δημαρχείο) στην Παλλήνη.

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Αθλητικού Συλλόγου Νεφροπαθών & Μεταμοσχευμένων «ΑΤΛΑΝΤΑΣ» και υπό την αιγίδα της ΕΟΣΛΜΑ-Υ και με τη συνδρομή σημαντικών χορηγών.

Ο Δήμαρχος Παλλήνης Χρήστος Αηδόνης συνεχάρη όλους τους εμπλεκόμενους με τη διοργάνωση και τόνισε πως αυτή είναι η αρχή των μεγάλων γεγονότων Αθλητισμού που θα διοργανώνονται στον Δήμο. Επίσης τόνισε πως η πόλη διψά για νέες αθλητικές υποδομές και σημαντικές ανάλογες δράσεις που δημιουργούν συνθήκες εξωστρέφειας και υγιούς ανάπτυξης για το σύνολο της κοινωνίας.

Η εκκίνηση των αγώνων έγινε βάσει του προγράμματος με τον Πρόεδρο των Παλλήνιων Δρομέων Γιώργο Καραναστάση να τρέχει μαζί με τα παιδιά και τον Δήμαρχο Χρήστο Αηδόνη να δίνει την εκκίνηση και να τρέχει με το νούμερο 1 στα πέντε χιλιόμετρα.

Οι αθλητές έτρεξαν με ενθουσιασμό την πιστοποιημένη από την WORLD ATHLETICS διαδρομή. Τίμησαν με την παρουσία τους πολλά από τα μέλη του Δημοτικού και Τοπικού Συμβουλίου Παλλήνης, ο Θάνος Οικονόμου, ο οποίος με την ιδιότητά του ως Αντιδήμαρχος Αθλητισμού συνέβαλε στην πραγματοποίηση αυτού του αγώνα και αγωνίστηκε στα πέντε χιλιόμετρα, ο Τριαντάφυλλος Κουτσικούρης, ο Νίκος Κούτρας, ο Γιώργος Αποστολόπουλος, καθώς και οι Γεώργιος Βογιατζής και Νίκος Δέδες από το τοπικό συμβούλιο της Παλλήνης.

Έλαβαν μέρος αθλητές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, πολλοί φίλοι σύλλογοι μεταξύ των οποίων οι Αθηναίοι Δρομείς, ο Τελμησός, Rafina runners, Galatsi runners, ΑΣΑΠ, Αμεινίας ο Παλληνέας, S runners, η ομάδα Αίολος, πολλά σχολεία μεταξύ των οποίων ο Κωστέας Γείτονας, εκπαιδευτήρια Καλάνδρου και αθλητικές ομάδες μεγάλων εταιριών.

Στα 10 χλμ πρώτος ο Γιώργος Μενής 32:15, δεύτερος ο Παύλος Κουτρουμπής 37:42 και τρίτος ο Χρύσανθος Ακριτίδης 38:32
Στα 10 χλμ πρώτη η Ευαγγελία Μπουταλα 42:55, δεύτερη η Αγορίτσα Καραγιάννη 43:42 και τρίτη η Στέλλα Κωστίδου 44:36
Στα 5 χλμ πρώτος ήταν ο Μηνάς Μανούσακας 17:10, δεύτερος ο Γιώργος Μάρκου 18:41 και τρίτος Ανδρέας Νίνης 18:52
Στα 5 χλμ πρώτη Βασιλική Σπάθη 19:44, δεύτερη Βασιλεία Κρητικού 22:25 και τρίτη Αγγελική Παλιοκώστα 23:06

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.