Νέες αποκαλύψεις για τον εμπρησμό στο εργοστάσιο τροφίμων με τα σχολικά γεύματα

Ένα 24ωρο μετά τις αποκαλύψεις του Live News για τη μεγάλη φωτιά που κατέκαψε το εργοστάσιο της Λαμίας, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης δηλώνει στο Mega άγνοια για το πόρισμα της Πυροσβεστικής που μιλάει για εμπρησμό και ζητάει να πέσει φως, σε κάθε πτυχή της υπόθεσης, με τις αντιδράσεις να είναι συνεχείς και ορισμένα από τα στοιχεία να βάζουν σε σκέψεις.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκονται δύο πρόσωπα, που φέρονται όχι μόνο να ήταν στο εργοστάσιο την ώρα που εκδηλώθηκε η φωτιά, αλλά με τις κινήσεις και τις πράξεις τους, να έπαιξαν ρόλο στην ταχύτατη εξάπλωσή της.

Ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου, υποστηρίζει στο Mega πως δεν έχει ενημερωθεί για το πόρισμα της πυροσβεστικής. Ζητάει να συνεχιστούν οι έρευνες μέχρι να λάμψει η αλήθεια και να μάθει και ο ίδιος όπως μας λέει, τι πραγματικά συνέβη το βράδυ της Κυριακής 19 Μαΐου.

Όπως αποκάλυψε στο Live News ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, δυο μέρες πριν από τον εμπρησμό που διαπίστωσε η πυροσβεστική, η εταιρεία είχε ζητήσει από την ασφαλιστική να αυξηθεί το ποσό της αποζημίωσης σε περίπτωση πυρκαγιάς.

«Δεν το γνωρίζω, πώς βγήκε το πόρισμα. Δεν με έχει ενημερώσει κανείς ακόμα εμένα», είπε ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου στο MEGA.

Τους πυροσβέστες προβλημάτισε από την πρώτη στιγμή η γρήγορα εξάπλωση της φωτιάς, η μυρωδιά βενζίνης όταν έφτασαν στο σημείο για την κατάσβεση, αλλά και το γεγονός πως δεν βρέθηκε το τρίτο καταγραφικό, που δεν φαίνεται να είχε καταστραφεί από τις φλόγες.

Η αρχική έρευνα της Πυροσβεστικής έδειξε πως η πυρκαγιά ξεκίνησε από την μπροστινή πλευρά ενός φορτηγού, που ήταν παρκαρισμένο στο κτίριο του εργοστασίου που έπιασε φωτιά και κάηκε ολοσχερώς. Ωστόσο, οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής έχουν προβληματιστεί καθώς το φορτηγό φαίνεται να ήταν σχεδόν κολλητά στο κτίριο, σαν κάποιος όπως λένε, να ήθελε να το συνδέσει με την πυρκαγιά.

«Τις τελευταίες ημέρες ο όμιλος εταιρειών «Γιαννίτσης Logistics Α.Ε». έχει βρεθεί στο επίκεντρο εκτεταμένης αρνητικής δημοσιότητας που έχει προκαλέσει πλήθος ψευδών και αβάσιμων ισχυρισμών που διασύρουν τη φήμη του Ομίλου μας και δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια ούτε συνάδουν με τα υψηλά ηθικά επιχειρηματικά πρότυπα της έως τώρα πορείας μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το εργοστάσιο.

Η τόσο γρήγορη εξάπλωση της φωτιάς σε ένα εργοστάσιο που δεν υπήρχαν εύφλεκτα υλικά είναι ακόμα ένας μεγάλος γρίφος για τις Αρχές.

«Εάν πράγματι πρόκειται για εμπρησμό, θέλουμε το ταχύτερο δυνατόν να αποκαλυφθούν και συλληφθούν οι αδίστακτοι εγκληματίες που καταστρέφουν κόπους και προσπάθειες μίας ολόκληρης ζωής, αδιαφορώντας για τον κίνδυνο να οδηγηθούν δεκάδες οικογένειες στο φάσμα της ανεργίας και να απομειωθεί σημαντικά η οικονομική και κοινωνική ζωή της περιοχής μας», αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση.

Πρόκειται για το εργοστάσιο που δύο μέρες πριν τη φωτιά είχε βρεθεί στο επίκεντρο όταν σχολικά γεύματα που ετοιμάζονταν σε αυτές τις εγκαταστάσεις, είχαν οδηγήσει στο νοσοκομείο μαθητές δημοτικών σχολείων, λόγω μαζικής τροφικής δηλητηρίασης. Τα κρούσματα ανήλθαν σε 63, από 7 σχολεία της περιοχής. Σε βάρος της εταιρείας ασκήθηκαν πάνω από 30 μηνύσεις από οργισμένους γονείς.

«Συνεργαζόμαστε με αμεσότητα, προθυμία και απόλυτη διαφάνεια με τις αρμόδιες αρχές προκειμένου να κατανοήσουμε σε βάθος όλα τα δεδομένα και να εντοπιστούν τα αίτια των συμβάντων», αναφέρεται στην ανακοίνωση του εργοστασίου.

Η έκθεση της Πυροσβεστικής που κάνει λόγο για εμπρησμό, θα «ξεκλειδώσει» την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου υπόπτων, προκειμένου οι Αρχές να δουν ποιος έχει επικοινωνήσει με ποιον.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.