Την ενοχή των δύο κατηγορουμένων για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου πρότεινε ο εισαγγελέας

Την καταδίκη των δυο κατηγορουμένων για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, όπως και πρωτόδικα, για το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης ζήτησε ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Στ. Κωσταρέλος.

Ο εισαγγελικός λειτουργός στην αγόρευση του αναφερόμενος στη μοιραία ημέρα έκανε λόγο για «σκηνικό λιντσαρίσματος» και με κατηγορηματικό τρόπο απέρριψε τους ισχυρισμούς του μεσίτη και του κοσμηματοπώλη ότι βρίσκονταν σε άμυνα.

«Οι ισχυρισμοί τους ότι ήταν σε άμυνα ή νομιζόμενη άμυνα δεν ευσταθούν γιατί εκείνοι ήταν έξω από το κατάστημα με ασφάλεια ανάμεσα στον κόσμο και αυτοί έσπασαν το μεγαλύτερο μέρος του τζαμιού, ενώ ο Κωστόπουλος ήταν μόνος του μέσα στο κατάστημα και είχε κληθεί η αστυνομία και ήταν βέβαιη η σύλληψη του», ανέφερε ο εισαγγελέας στην σύντομη αγόρευση του εκφράζοντας τη θέση πως τα 23 χτυπήματα που δέχθηκε ο Ζακ Κωστόπουλος στο κεφάλι ήταν αυτά που επέφεραν το θάνατο.

«Αν και γνώριζαν ότι τα χτυπήματα στο κεφάλι μπορούσαν να έχουν ως αποτέλεσμα το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, και είχαν τη δυνατότητα να προβλέψουν το αποτέλεσμα του θανάτου, εν τούτοις επιτέθηκαν με κλωτσιές στο κεφάλι σε βάρος του Ζακ Κωστόπουλου», σημείωσε ο εισαγγελέας και αφού τόνισε ότι «δεν υπήρχε παθολογία της καρδιάς» υπέδειξε ως αιτία θανάτου τις καταθέσεις των ιατροδικαστών που μιλούν για «ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεων του μυοκαρδίου που συνδέονται αιτιωδώς με το θάνατο μέσω μηχανισμού στρες».

Ο εισαγγελέας επικαλέστηκε τα βίντεο που καταγράφουν την επίθεση σε βάρος του άτυχου Ζακ αλλά και τις μαρτυρικές καταθέσεις και περιέγραψε:

«Οι κατηγορούμενοι άρχισαν με τα πόδια να σπάνε τη τζαμαρία του κοσμηματοπωλείου και με μένος να τον χτυπάνε στο κεφάλι, το οποίο ταλαντευόταν δεξιά και αριστερά με αποτέλεσμα να προσκρούσει στα τζάμια. Ο ένας τον έσυρε στο πεζοδρόμιο αφού τον αφόπλισε από το μαχαίρι. Τότε ο Ζακ Κωστόπουλος ανέπνεε και είχε τις αισθήσεις τους. Ο ένας τον κλώτσησε συνολικά 9 φορές από τις οποίες οι 5 στο κεφάλι και ο άλλος 5 φορές και οι τρεις στο κεφάλι».

Η δίκη, πλέον, μπήκε στην τελική της ευθεία και δεν αποκλείεται η έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου στην επόμενη συνεδρίαση στις 4 Ιουνίου οπότε και θα αγορεύσουν οι δικηγόροι.

newsbeast.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.