Βουλιαγμένη: Εγκαίνια για την πιο σύγχρονη μαρίνα της χώρας (φωτό)

Γεγονός είναι και επίσημα μετά από μία περιπετειώδη διαδρομή με προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας και καθυστέρηση των έργων, η λειτουργία της Μαρίνας Βουλιαγμένης (Astir Marina).

Τα εγκαίνια για τη νέα δομή ελλιμενισμού και οίκων λιανικής διεθνούς βεληνεκούς πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης παρουσία του υπουργού Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, του υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, του δημάρχου Βουλιαγμένης, Γρηγόρη Κωνσταντέλλου και του Abu-Suud Walid, co-CEO της AGC Equity Partners, η οποία επένδυσε στον Αστέρα Βουλιαγμένης και την Astir Marina. Την εκδήλωση άνοιξε η διευθύνουσα σύμβουλος της Αστήρ Παλάς, Πέννυ Ζαγλαρίδου.

Όπως ανέφερε στο πλαίσιο της ομιλίας του ο Κωστής Χατζηδάκης: “Η Μαρίνα Βουλιαγμένης εκπέμπει το σωστό μήνυμα, αυτό του ποιοτικού τουρισμού. Η επένδυση που ξεπερνάει τα 53 εκατομμύρια ευρώ αποτελεί ένα ακόμα βήμα στην πορεία της Ελλάδας προς τα εμπρός. Το έργο συμβάλλει στην αντιμετώπιση του άτακτου ελλιμενισμού στον όρμο της Βουλιαγμένης και ενισχύει την τοπική οικονομία. Διαθέτει 60 θέσεις ελλιμενισμού και είναι η πιο σύγχρονη και η πιο λειτουργική και καλύτερα εξοπλισμένη μαρίνα σε ολόκληρη Ελλάδα κατά πάσα πιθανότητα. Επίσης, η συνεργασία με διεθνώς αναγνωρισμένους φορείς όπως τον κύριο διαχειριστή των λιμένων του πριγκιπάτου του Μονακό, Ports de Monaco, εξασφαλίζουν την παροχή κορυφαίων υπηρεσιών. Η συνεργασία με διεθνείς κολοσσού της μόδας – απ’ ό,τι μου ‘χουν πει καθώς και με διεθνώς αναγνωρισμένα εστιατόρια, μπορούν να καταστήσουν την Αθηναϊκή Ριβιέρα, σημείο αναφοράς στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη”.

Προορισμός πολυτέλειας και μία σύγχρονη λιμενική υποδομή

Επιδίωξη του Αστέρα Βουλιαγμένης ήταν να δημιουργήσει μία ολοκληρωμένη και σύγχρονη λιμενική υποδομή καθώς και έναν προορισμό πολυτέλειας για τα σκάφη που ελλιμενίζονται στη Μαρίνα καθώς και για τους επισκέπτες που προσέρχονται σε αυτήν. Εκτός από τον όμιλο Louis Vuitton Moet Hennessy με τις μάρκες Louis Vuitton, Loro Piana και Dior και τον όμιλο Kering που διακινεί τα εμπορικά σήματα Gucci, Bottega Veneta και Yves Saint Laurent, για τις οποίες σας είχε ενημερώσει μέσα από προηγούμενα ρεπορτάζ του το Capital.gr και άλλες γνωστές μάρκες παγκοσμίου βεληνεκούς έχουν συμφωνήσει με τη διοίκηση του Αστέρα Βουλιαγμένης για την δημιουργία εμπορικών καταστημάτων στις εγκαταστάσεις της Μαρίνας. Μεταξύ αυτών είναι η Zegna και η Rolex, η Dolce & Gabbana Casa με προϊόντα διακόσμησης σπιτιού καθώς και αυτά των οίκων μόδας Off-White, Orlebar Brown, Zeus + Dione, Polo Ralph Lauren, Golden Goose και το κοσμηματοπωλείο Karkalis που πρόκειται να λειτουργήσει προσεχώς. Στο χώρο δημιουργήθηκε επίσης κατάστημα της εταιρείας οικιακών συσκευών, dyson καθώς και η γκαλερί έργων τέχνης ΤΑΑΤ.

Ποιες ελληνικές επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στην Astir Marina

Εκτός από τους προαναφερόμενους διεθνείς οίκους στην Astir Marina αναπτύσσουν δραστηριότητα και αρκετές ακόμα ελληνικές επιχειρήσεις όπως είναι η εταιρεία προϊόντων delicatessen της Βάρης, “Ηπειρώτισσα”. Η “Ηπειρώτισσα” αναλαμβάνει την τροφοδοσία των σκαφών που ελλιμενίζονται στη Μαρίνα της Βουλιαγμένης. Επιπλέον, δημιουργήθηκε κατάστημα οπτικών ” Alos Eyewear”, μεσιτικό γραφείο της εταιρείας Revithis Real Estate, ενώ εγκαταστάθηκε και η εταιρεία της εταιρείας Sanlorenzo, με δραστηριοποίηση στην διάθεση πολυτελών σκαφών αναψυχής.

Στις αρχές Δεκεμβρίου του 2023 ξεκίνησε να λειτουργεί στις εγκαταστάσεις της Μαρίνας και η Cova Pasticceria Cova, που ανήκει στον όμιλο Louis Vuitton Moet Hennessy και αποτελεί μία από τις παλαιότερες επιχειρήσεις εστίασης στην Ιταλία. Το συγκεκριμένο brand δημιουργήθηκε το 1817 στο Μιλάνο και στο κατάστημα της Βουλιαγμένης διατίθενται εκτός από καφέ και κρουασάν, τάρτες ή πάστες και επιλογές γεύματος και fine dining με επιρροές από την ιταλική κουζίνα.

Η νέα Μαρίνα της Βουλιαγμένης διαθέτει συνολικά 59 θέσεις ελλιμενισμού σκαφών, εμπορικά καταστήματα διάσημων οίκων, καθώς και ένα παράκτιο περίπατο με επιπλέον χώρους πρασίνου. Τα πρώτα, ανεπίσημα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν τον Μάιο του 2023 όταν έδεσε το πρώτο σκάφος στην εγκατάσταση. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην κατηγορία των superyachts.

Σύμβαση παραχώρησης με την ΕΤΑΔ για 40 χρόνια

Θα θυμίσουμε ότι η εταιρεία ειδικού σκοπού Μαρίνα Βουλιαγμένης Μονοπρόσωπη ΑΞΕ που διαχειρίζεται την Astir Marina, έχει συσταθεί το 2012 από τον Αστήρ Παλά Βουλιαγμένης, η οποία διαχειρίζεται τις γνωστές ξενοδοχειακές μονάδες και την παραλία του Αστέρα. Η εν λόγω εταιρεία έχει υπογράψει σύμβαση παραχώρησης της Μαρίνας με την ΕΤΑΔ για 40 χρόνια με συνολικό μίσθωμα για όλο το χρονικό διάστημα της σύμβασης, το οποίο ανέρχεται στα 43 εκατομμύρια ευρώ. Το έργο για την κατασκευή της μαρίνας ανέλαβε η ΤΕΚΑΛ και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό το γραφείo AETER Architects.

Η επένδυση πέρασε το προηγούμενο διάστημα από αρκετές περιπέτειες με προσφυγές ενάντια στο Προεδρικό Διάταγμα, την Κοινή Υπουργική Απόφαση και τις οικοδομικές άδειες για την μελέτη ανακατασκευή της έκτασης. Οι προσφεύγοντες ανέπτυξαν επιχειρηματολογία που αφορούσε στους περιβαλλοντικούς όρους για την κατασκευή της Μαρίνας. Ωστόσο οι ακροάσεις των αιτήσεων ακύρωσης και προσωρινής ανάκλησης απορρίφθηκαν με σχετική απόφαση. Στη συνέχεια υποβλήθηκε πρόσφατη αίτηση ακύρωσης, ωστόσο κατά την ακροαματική διαδικασία παραιτήθηκε από την υπόθεση ο ένας αντίδικος και ο δεύτερος δεν εμφανίστηκε. Όπως αποδείχτηκε εκ του αποτελέσματος οι συγκεκριμένες προσφυγές δεν στάθηκαν τελικά ικανές να ανακόψουν την πορεία του έργου.

capital.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.