Σε κλίμα συγκίνησης ο επαναπατρισμός των λειψάνων 8 Ελλήνων οπλιτών από την Κύπρο

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης η τελετή επαναπατρισμού των λειψάνων οκτώ Ελλήνων οπλιτών πεσόντων κατά την τουρκική εισβολή από την Κύπρο στην αεροπορική βάση Ελευσίνας.

Η τελετή, έγινε παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια. Τα λείψανα των ηρώων επέστρεψαν στην Ελλάδα από την Κύπρο με C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Οι οκτώ οπλίτες υπηρετούσαν στην Ελληνική Δύναμη Κύπρου. Οι ταφές θα πραγματοποιηθούν στον Μεγαπλάτανο Πέλλας, στην Καισαριανή, τη Γορτυνία, τα Άνω Λιόσια, την Κρύα Βρύση Πέλλας, το Ηράκλειο Κρήτης, τον Ερύμανθο Αχαΐας και την Κυπαρισσία.

Πρόκειται για τον Ανθυπολοχαγό Πεζικού Κωνσταντίνο Τσαγκαλίδη, τον Ανθυπασπιστή Διαβιβάσεων Γεώργιο Αναλυτή, τους Ανθυπασπιστές Πεζικού Αναστάσιο Κρατημένο, Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Κωνσταντίνο Τσιτιρίδη, Γεώργιο Μαρτζάκλη και Ηλία Τούλη και τον Ανθυπασπιστή Καταδρομών Ιωάννη Ηλιόπουλο.

Στην ιδιαίτερη αυτή τελετή επαναπατρισμού συμμετέχουν ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδη, ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναύαρχος Δημήτριος – Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ και ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.