Ανατολική Αττική: Οι «κρυφές» παραλίες που θυμίζουν… Κουφονήσια

Με τα ναύλα να βαραίνουν ιδιαίτερα τις τσέπες των Ελλήνων παραθεριστών, πολλοί ψάχνουν εναλλακτικούς τρόπου για να κάνουν αξέχαστες διακοπές, αναζητώντας κοντινές παραλίες.

Και όχι μάταια, αφού με λίγο ψάξιμο, βρίσκεις μέχρι και στην Αττική παραλίες που θυμίζουν κυκλαδίτικο νησί, με το πλεονέκτημα ότι είναι σχετικά άγνωστες, και τέλειες για όσους χρειάζονται χαλαρωτικές αποδράσεις.

Οι παρακάτω τρεις παραλίες θα σε κάνουν να νομίζεις ότι «διακτινίστηκες» σε κάποιο Κουφονήσι ή στη Δονούσσα.

Λεγρενά: Για τους λίγους

Την παραλία των Λεγραινών τη βρίσκουν μόνο όσοι ξέρουν, και έχουν την υπομονή, να ψάχνουν. Με καταγάλανα, βαθιά νερά, χοντρή άμμο που δεν κολλάει στο δέρμα, και περάσματα σε διπλανούς κολπίσκους, είναι ιδανική για όλα τα γούστα.

Για να τη βρεις, πηγαίνοντας προς Σούνιο περνάς τον οικισμό του Χάρακα. Στον δρόμο συναντάς μια ταμπέλα που οδηγεί σε δεξιά στροφή στον χωματόδρομο.

Εκεί θα δεις μια πινακίδα με επιγραφή «Ιδιοκτησία ΚΑΠΕ» και είναι αυτή που δίνει το όνομά της στην παραλία αυτή, που πολλοί αποκαλούν «παραλία ΚΑΠΕ».

Μόλις κατέβεις τα σκαλιά θα φτάσεις στο πανέμορφο ακρογιάλι των Λεγρενών.

Μικρή Χαμολιά: Για το απόλυτο

Τοπίο, απομόνωση, απολαυστικό μπάνιο; Τσεκ και στα τρία για τη Μικρή Χαμολιά, το μικρό στολίδι που θα βρεις ανάμεσα στη Λούτσα και το Πόρτο Ράφτη.

Είναι ασυζητητί μια από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες στην Αττική, συνδυάζοντας βότσαλο με άμμο, εκτυφλωτικά τιρκουάζ νερά, βραχώδη ακρωτήρια για τις μεγάλες βουτιές, και λευκά χαμόσπιτα που θυμίζουν Κυκλάδες.

Και ο καμβάς της Χαμολιάς δεν περιορίζεται σε αυτά. Εδώ δεν θα δεις ούτε μία ψάθινη ομπρέλα, ούτε μία ξαπλώστρα, αφού δεν υπάρχει οργανωμένη παραλία, ενώ το πευκοδάσος που σχεδόν «βουτά» στο νερό και τα βράχια που προστατεύουν από τον άνεμο ανεβάζουν την εμπειρία.

reader.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.