Μαραθώνας: Τι εξετάζουν οι αρχές για τη σορό που βρέθηκε με βαρίδι στη θάλασσα στο Σχινιά – Που στρέφονται οι έρευνες (βίντεο)

Το ενδεχόμενο ενός άγριου εγκλήματος εξετάζουν οι Αρχές μετά τον εντοπισμό σορού στην θάλασσα κοντά στην παραλία του Σχινιά στον Μαραθώνα.

Μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα βρέθηκαν αντιμέτωποι οι άνθρωποι του Λιμενικού.

Μετά από ειδοποίηση ενός λουόμενου στην περιοχή του Σχινιά, στελέχη του Λιμενικού εντόπισαν την σορό ενός άνδρα περίπου 45 ετών να επιπλέει.

Όταν ο δύτης έβγαλε την σορό από την θάλασσα, είδε ένα βαρίδι 10 κιλών στο πόδι του άνδρα.

Οι Αρχές διερευνούν το περιστατικό και εξετάζουν το ενδεχόμενο της δολοφονίας ή της αυτοκτονίας.

Ο άνδρας φορούσε φόρμα και είχε ένα τατουάζ στο χέρι. Οι Αρχές εκτιμούν ότι από τα τατουάζ ενδεχομένως να βρουν τα στοιχεία της ταυτότητάς του.

Όσον αφορά στο βαρίδι, ήταν ένας στρογγυλός δίσκος γυμναστηρίου και το θύμα το έφερε στο πόδι.

Από τον γιατρό που είδε την σορό, εκτιμήθηκε ότι ο θάνατός του έγινε πριν από περίπου 20 μέρες. Συνεπώς, το σώμα όντας σε σηπτική κατάσταση, ανέβηκε στην επιφάνεια της θάλασσας.

Μπαλάσκας: «Το τατουάζ παραπέμπει σε μία συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων»

Ο Σταύρος Μπαλάσκας, ειδικός αστυνομικός αναλυτής ανέφερε για την σορό που βρέθηκε στην θάλασσα του Σχοινιά:

«Είναι παράξενο γιατί δεν ήταν δεμένα τα χέρια του. Στην αρχή το Λιμενικό όταν είδε το πτώμα κι έκανε την πρώτη αυτοψία, έκανε λόγο για αυτοχειρία. Αυτό το σενάριο σιγά – σιγά απομακρύνεται μετά την ανεύρεση ενός τατουάζ. Το τατουάζ παραπέμπει σε μία συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων».

«Το Λιμενικό συνεργάζεται πολύ στενά με την Ελληνική Αστυνομία και τις ειδικές υπηρεσίες της για την ταυτοποίηση του 40 -45 ετών ατόμου που φαίνεται να έμεινε μέσα στο νερό για 25 μέρες», συμπλήρωσε ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Ραφήνας για την ύπαρξη μίας σορού άνδρα, σε απόσταση 100-150 μέτρα από την ακτή, στη θαλάσσια περιοχή του Σχοινιά Μαραθώνα.

Η σορός ανασύρθηκε από δύτη και στη συνέχεια παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών ΣΩΤΗΡΙΑ. Πρόκειται για άνδρα, ηλικίας περίπου 40-45 ετών, ο οποίος είχε στο πόδι του δεμένο με σχοινί έναν δίσκο άρσης βαρών 10 κιλών.

Από τη Λιμενική Αρχή της Ραφήνας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.