Καιρός: Βροχές και καταιγίδες σήμερα και από Δευτέρα καύσωνας με 43άρια!

Άστατος θα είναι ο καιρός την Πέμπτη 06/06, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Πιο συγκεκριμένα, ταχέως κινούμενη ατμοσφαιρική διαταραχή θα προκαλέσει τοπικές βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά αλλά και στα ορεινά της Κρήτης. Στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά αλλά και σε περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου, κυρίως της Μακεδονίας και της Θράκης, τα φαινόμενα κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Οι αυξημένες ποσότητες σκόνης στην ατμόσφαιρα θα έχουν ως αποτέλεσμα την εκδήλωση λασποβροχών. Στον χάρτη της Εικόνας 1 παρουσιάζεται το αθροιστικό ύψος υετού που αναμένεται έως το βράδυ της Πέμπτης 06/06 καθώς και οι περιοχές όπου υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα χαλαζοπτώσεων.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση των επεισοδίων βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης για την Πέμπτη 06/06 κατατάσσεται στην Κατηγορία 2 (Μέτρια).

Εικόνα 1: Το αθροιστικό ύψος υετού που αναμένεται έως το βράδυ της Πέμπτης 06/06 καθώς και οι περιοχές όπου υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα χαλαζοπτώσεων

Αρναούτογλου: Έρχεται καύσωνας από τις 11 Ιουνίου – Πάνω από 40 βαθμούς ο υδράργυρος

Δύσκολες προμηνύονται οι επόμενες ημέρες από πλευράς θερμοκρασιών, καθώς «εφιαλτική» είναι η πρόβλεψη του Σάκη Αρναούτογλου, ότι έρχεται καύσωνας μέσα στον Ιούνιο, μετά από ένα μικρό διάλειμμα των υψηλών θερμοκρασιών που ήδη επικρατούν στη χώρα.

Ο έμπειρος προγνώστης, με ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο FB κάνει λόγο για νέο κύμα έντονης ζέστης μετά από τις 11 Ιουνίου, με τις θερμοκρασίες να «εκτοξεύονται» πάνω από τους 40 – 41 βαθμούς και κάπου να φτάνουν ακόμα και τους 42 με 42 βαθμούς Κελσίου.

Όπως εξηγεί στην ανάρτησή του με βάση τα διαγράμματα θερμοκρασιών, όπου αναγράφονται οι μέσες τιμές, σε δυτική και νότια ηπειρωτική Ελλάδα, υπολογίζεται 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη, ενώ καλύτερη θα είναι η εικόνα στα ορεινά, σε παραθαλάσσιες περιοχές και στα νησιά, όπου ο υδράργυρος θα 3 με 6 βαθμούς χαμυλότερα.

Η ανάρτηση Σάκη Αρναούτογλου

«Nέο κύμα έντονης ζέστης πιθανώς και με χαρακτηριστικά καύσωνα από τις 11 Ιουνίου και μετά! Η μέση θερμοκρασία στα πεδινά ηπειρωτικά έως τις 13 Ιουνίου με μια μόνο ματιά για να μη χάνετε τον…καιρό σας!

Παρακαλώ κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση και διαβάστε προσεκτικά την επεξήγηση για να υπολογίστε τη θερμοκρασία στην περιοχή σας καθώς αυτή θα διαφέρει από τόπο σε τόπο! Για ότι νεότερο θα υπάρξει φυσικά ενημέρωση από τη σελίδα μου!»

Από την αστάθεια στο νέο καύσωνα

Αστάθεια θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα (6/6), με το μελτέμι να βοηθάει στην πτώση της θερμοκρασίας, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη. Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος στο OPEN θα έχουμε κάποιες μπόρες ή τοπικές καταιγίδες το απόγευμα καθώς θα περάσει μια πιο ψυχρή αέρια μάζα.

Παρόμοιο αναμένεται το σκηνικό και τις επόμενες μέρες και συγκεκριμένα μέχρι και την Δευτέρα. Καθώς τότε θα αρχίσει να υποχωρεί το μελτέμι και θερμές αέριες μάζες θα μετακινούνται από την Αφρική ανατολικά και στη συνέχεια βορειοανατολικά. Μάλιστα, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, από την ερχόμενη Τρίτη μέχρι και την Παρασκευή είναι αρκετά πιθανό να ζήσουμε ένα αντίστοιχο κύμα ζέστης με θερμοκρασίες 37 με 38 βαθμούς Κελσίου ακόμα και 39 βαθμούς Κελσίου.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.