Πλαζ Βάρκιζας: Αυτές είναι οι τιμές εισόδου για το φετινό καλοκαίρι

Μετά από κάποιες καθυστερήσεις λόγω τεχνικών εργασιών και αρκετή υπομονή από τους κατοίκους της περιοχής, η πλαζ της Βάρκιζας είναι πια ανοιχτή.

Αυτή τη στιγμή η πλαζ της Βάρκιζας λειτουργεί με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, αν και τα καταστήματα παραμένουν προς το παρόν κλειστά.

Από τις 8/06, όπως μας ενημέρωσε ο δήμος ότι είναι ο μέχρι στιγμής προγραμματισμός, η πλαζ θα ξεκινήσει επίσημα τη λειτουργία της, με τιμή εισόδου για τους επισκέπτες και με τα καταστήματα να ανοίγουν την ίδια ημέρα.

Πιο συγκεκριμένα, οι τιμές που θα ισχύσουν για το καλοκαίρι του 2024 είναι οι εξής:

Γενική είσοδος καθημερινές: 9,50 ευρώ

Γενική είσοδος Σάββατο – Κυριακή & Αργίες: 14,00 ευρώ

Ειδικές κατηγορίες (άνω των 65 ετών, παιδιά 6-12 ετών, φοιτητές, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι με επίδειξη αντίστοιχης ταυτότητας ή αποδεικτικού): 5,00 ευρώ

Η είσοδος στην πλαζ καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού θα είναι δωρεάν για ΑΜΕΑ (με επίδειξη σχετικής ταυτότητας) και έναν συνοδό, καθώς και για τους δημότες Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης (χωρίς ξαπλώστρα).

Το ιστορικό της αναμόρφωσης της Πλαζ Βάρκιζας

Να θυμίσουμε ότι η πλαζ φέτος το καλοκαίρι θα λειτουργήσει σε μεταβατική μορφή, αφού έχουν ολοκληρωθεί κάποιες ήπιες παρεμβάσεις, ώστε να είναι πιο λειτουργική. Η παραλία έχει μισθωθεί σε εταιρία ειδικού σκοπού συμφερόντων του επιχειρηματία Δημήτρη Γιαννακόπουλου, επικεφαλής της φαρμακοβιομηχανίας ΒΙΑΝΕΞ και προέδρου του μπασκετικού Παναθηναϊκού. Πλέον η πλαζ ανήκει στην επενδυτική ομάδα που σχημάτισαν ο κύριος Γιαννακόπουλος με τον επιχειρηματία κύριο Βαγγέλη Κοτταρίδη, ο οποίος βρίσκεται στη θέση του διευθύνοντα συμβούλου της νέας εταιρίας ειδικού σκοπού για τη διαχείριση της πλαζ Βάρκιζας, με την ονομασία «Black Wave Βάρκιζα».

Ασφαλείς πληροφορίες του NouPou, ανέδειξαν τότε ότι το μίσθωμα ανέρχεται στα επίπεδα των 1,31 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως ενώ η μίσθωση θα είναι για τα επόμενα 25 έτη. Στο μεσοδιάστημα ο δήμος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης έχει τη δυνατότητα να αναπροσαρμόσει το μίσθωμα, ούτως ώστε αυτό να είναι εύλογο και δίκαιο και να μη θίγει τα συμφέροντά του ως μισθωτή.

Όπως προβλέπεται από το σχετικό χρονοδιάγραμμα, οι εργασίες πλήρους ανακατασκευής θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο του 2024 και θα ολοκληρωθούν πριν το καλοκαίρι του 2025.

noupou.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.