Επικός Τεντόγλου: Προκρίθηκε στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με ένα μόλις άλμα!

Ο Μίλτος Τεντόγλου χρειάστηκε μόλις ένας άλμα στον προκριματικό του μήκους, προσγειώθηκε στα 8,14μ. και προκρίθηκε στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Η τεράστια κλάση του Μίλτου Τεντόγλου φάνηκε για μία ακόμα φορά. Ο μεγάλος άλτης του Γιώργου Πομάσκι χρειάστηκε μόλις ένας άλμα για να ξεπεράσει τα 8μ. που ήταν το όριο για την πρόκριση στον τελικό του μήκους στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου που φιλοξενείται στη Ρώμη.

Ο Μίλτος Τεντόγλου προσγειώθηκε στα 8,14μ. και μάλιστα με κόντρα άνεμο για να προκριθεί στον τελικό. Την καλύτερη επίδοση στον προκριματικό σημείωσε ο Σάιμον Εχάμερ με 8,41μ., μια επίδοση που είναι η καλύτερη φέτος στον κόσμο.

Η Πεσιρίδου έμεινε μακριά από τις προσδοκίες της

Η Ελισάβετ Πεσιρίδου τερμάτισε στην 6η θέση της τρίτης προκριματικής σειράς των ψηλών εμποδίων, με 13.32 και ολοκλήρωσε πρόωρα την παρουσία της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης. Στην τέταρτη παρουσία της στη διοργάνωση, η αθλήτρια δεν έκανε αυτό που ήθελε και σίγουρα αυτό που μπορούσε.

Τα δείγματα άλλωστε στην αρχή της σεζόν ήταν πολύ ενθαρρυντικά για την έμπειρη αθλήτρια, που προερχόταν από τέσσερις κούρσες κάτω από τα 13.20.

Η αθλήτρια έφτασε στη μεικτή ζώνη εμφανώς στεναχωρημένη και απογοητευμένη από τη σημερινή της παρουσία.

“Δεν είμαι καθόλου ικανοποιημένη από αυτό που έγινε. Δεν είμαι μικρό παιδί για να κάνω τόσα λάθη σε μια κούρσα. Από την εκκίνηση μέχρι το τέλος όλα πήγαν λάθος”, είπε αρχικά η αθλήτρια και συμπλήρωσε: “Όταν ξύπνησα είχα αρκετό άγχος. Στο ζέσταμα όμως σα να μου έφυγαν όλα. Ένιωθα καλά και το είπα και στην Ιωάννα, πως μπορώ να τρέξω”, είπε.

Η αθλήτρια κατέλαβε την 26η θέση με 13.32 στην πρώτη διοργάνωση στην ιστορία του θεσμού, όπου η πρόκριση στον πρώτο γύρο ήταν με τις 11 καλύτερες επιδόσεις στο σύνολο των σειρών.

Η Οξάνα Κορένεβα για μια θέση εκτός τελικού στο τριπλούν

Η Οξάνα Κορένεβα βρέθηκε μια ανάσα από τον τελικό του τριπλούν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης. Η αθλήτρια είχε καλύτερο άλμα στα 13,86 μ. (-0,4) και έμεινε στην 13η θέση! Μάλιστα έχασε την πρόκριση από την Βουλγάρα Πέτροβα, λόγω δεύτερης καλύτερης προσπάθειας στο τελευταίο της άλμα.

Η Κορένεβα κράταγε την πρόκριση μέχρι λίγο πριν το τέλος του αγώνα, όταν την πέρασε αρχικά η Φίλιπιτς με 13,98 μ. και την έριξε στην 12η θέση και έπειτα η Πέτροβα – είχε επίσης 13,86 μ. -, “προσγειώθηκε” στα 13,77 μ. και έκανε τέσσερα εκατοστά μεγαλύτερο άλμα από το δεύτερο καλύτερο της Ελληνίδας.

Η αθλήτρια του Δημήτρη Σιούντρη ήρθε στην Ρώμη γεμάτη ενθουσιασμό και πάθος να ζήσει την ευκαιρία που της δόθηκε. Στα 32 της χρόνια, στην πρώτη της μεγάλη συμμετοχή με την εθνική ομάδα, κατάφερε να κάνει μια αξιοπρεπέστατη παρουσία.

Η Κορένεβα ξεκίνησε τον αγώνα της με άκυρη προσπάθεια, συνέχισε με το 13,86 μ. και ισοφάρισε το φετινό της ρεκόρ – έχει 13,87 μ. από το 2023 -, ενώ στο τρίτο της άλμα έκανε 13,73 μέτρα.

Στον προκριματικό του τριπλούν αγωνίστηκε και η Μαρία Πούρτσα, που επίσης έκανε ντεμπούτο σε μεγάλη διοργάνωση. Η αθλήτρια ξεκίνησε με 13,58 μ. και συνέχισε με 13,51 μ. και 13,69 μ., που ήταν και το καλύτερο άλμα της και της έδωσε την 17η θέση στο σύνολο.

Μαγκούλια και Ντραγκομίροβα ολοκλήρωσαν την παρουσία τους

Μαρία Μαγκούλια και Αναστασία Ντραγκομίροβα κατέγραψαν σήμερα την πρώτη τους συμμετοχή σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Οι δύο αθλήτριες συμμετείχαν στον προκριματικό της σφαιροβολίας με την Μαγκούλια να πετύχει 15,31 μ. και να καταλαμβάνει την 23η θέση και την Ντραγκομίροβα 14,89 μ. και να κατατάσσεται 25η.

Η Μαγκούλια είχε ακόμη βολή στα 15,24 μ. και 14,97 μ., ενώ η πρωταθλήτρια των συνθέτων ξεκίνησε με 14,43 μ. και 13,99 μέτρα.

Οι δύο αθλήτριες απόλαυσαν τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση και αποκόμισαν σημαντικές εμπειρίες, που θα έχουν την ευκαιρία να εξαργυρώσουν στο μέλλον.

“Ήταν πολύ ωραία εμπειρία. Ήμασταν με τις καλύτερες αθλήτριες της Ευρώπης. Έχουμε κρατήσει ωραίες στιγμές. Κρατάμε τα θετικά. Θα έπρεπε να κάνω ένα μέτρο πάνω, πάμε παρακάτω”, τόνισε η Μαγκούλια με την Ντραγκομίροβα να συμπληρώνει: “Θα ήθελα και εγώ ιδανικά να κάνω ένα μέτρο πάνω σήμερα όμως δεν μπορώ να εξηγήσω τι συνέβη. Συγκεντρωνόμαστε στους αγώνες που έχουμε μπροστά”.

tovima.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.