Αραγμένο στα ανοιχτά της Βάρκιζας το mega yacht του Τζεφ Μπέζος

Τα τελευταία 24ωρα το φημολογούμενο mega yacht του Τζεφ Μπέζος βρίσκεται αραγμένο στα ανοιχτά της Βάρκιζας.

Για πολλούς αυτό το mega yacht είναι το νέο αγαπημένο παιχνίδι του ιδρυτή της Amazon, εκείνο που επιστεγάζει την εκπεφρασμένη με πολλούς τρόπους απόφασή του να μοιάζει και να ζει όπως του αρμόζει, δηλαδή ως super rich.

Στις αρχές Ιουλίου του 2019 το διαζύγιο του Τζεφ Μπέζος με την επί 25 χρόνια σύζυγό του, το οποίο είχαν ανακοινώσει μέσω X (τότε Twitter) στην οικουμένη, οριστικοποιήθηκε με τη δικαστική βούλα. Ο χωρισμός του φιλήσυχου και έως τότε σχεδόν αθόρυβου στη δημόσια σφαίρα ζευγαριού έμελλε να μείνει στην ιστορία ως ο πλέον κοστοβόρος (για το αφεντικό της Amazon και της Blue Origin) αφού κατέβαλλε ως αποζημίωση στη συγγραφέα πρώην σύζυγό του μετοχές αξίας 38 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δηλαδή ποσοστό 4% της Amazon, ενώ ο μεταξύ τους συμβιβασμός έκλεισε στα 160 δισεκατομμύρια δολάρια.

Έκτοτε το αλλοτινό άλλο μισό του 60χρονου σήμερα ιδρυτή της εταιρίας αφοσιώθηκε στις αγαθοεργίες, προσχωρώντας μάλιστα στο The Giving Pledge που δημιούργησαν το 2010 ο Μπιλ Γκέιτς και ο Γουόρεν Μπάφετ, αναλαμβάνοντας τη δέσμευση να δαπανήσουν σχεδόν το σύνολο της περιουσίας τους σε φιλανθρωπικό έργο και δράσεις για το κοινό καλό, ενώ ο Τζεφ Μπέζος πήρε μια διαφορετική απόφαση και επέλεξε να εστιάσει σε κάτι που φαινομενικά τουλάχιστον είχε παραμελήσει για χρόνια. Τον εαυτό του. Ποτέ δεν είναι αργά.

Μέσα σε μια πενταετία ο τρίτος αυτή τη στιγμή πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με βιός που φτάνει τα 199 δισεκατομμύρια δολάρια έκανε κάτι που θα ζήλευε και το αμερικανικό reality «Total Makeover». Άλλαξε σύντροφο -μόλις πριν από λίγoυς μήνες αρραβωνιάστηκε με την Αμερικανίδα δημοσιογράφο Λορίν Σάντσεθ-, άλλαξε ενδυματολογικό κώδικα, άλλαξε σώμα κι έγινε, όπως πολλά αμερικανικά media τον περιγράφουν, εικόνα και ομοίωση αρχετυπικού «κακού» ταινιών blockbuster, άλλαξε στέκια και συνήθειες. Α, ξύρισε σύριζα και το κρανίο του, αποχαιρετώντας δια παντός ις ό,τι δείγμα μαλλιού είχε απομείνει στους κροτάφους του.

Επιπλέον, ο κάποτε ακριβοθώρητος σε σημείο αντικοινωνικότητας επιχειρηματίας φέτος έκανε το ντεμπούτο του στο κόκκινο χαλί του Met Gala ως ιδανικό αξεσουάρ της αρραβωνιαστικιάς του ενώ οι δυο τους δίνουν πια βροντερό «παρών» σε κοσμικές λαοσυνάξεις και φωτογενή κοινωνικά γεγονότα, όπως λόγου χάρη η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ, και ακονίζουν τη φιλαυτία τους με εξώφυλλα σε lifestyle βίβλους. Πολλοί μάλιστα είναι εκείνοι που συνδέουν τις αλλαγές στο στιλ και στην ζωή του με τις τομές που επιχείρησε να κάνει και στην Amazon, αλλάζοντας τον τρόπο διοίκησης και λειτουργίας της εταιρίας. Για την καινούργια κοσμοθεωρία του Μπέζος ένας ισχυρός άνδρας δεν αρκεί να έχει μόνο το όνομα, πρέπει να πασχίζει και να επιδεικνύει και τη χάρη του.

O κάποτε ακριβοθώρητος Τζεφ Μπέζος στο κόκκινο χαλί του φετινού MET Gala με την Λορίν Σάντσεθ.

Σε αυτό το πλαίσιο των θεμελιακών αναθεωρήσεων ο τύπος, που κάποτε εμφανιζόταν με χαχόλινα πουκάμισα και παντελόνια δυο νούμερα μεγαλύτερα από το μέγεθός του, το geek που έφτιαξε τη μαγιά για ένα επιχειρηματικό κολοσσό σαν την Amazon στο γκαράζ του σπιτιού του και που απέφευγε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης όπως ο διάολος το λιβάνι, έβαλε στην ζωή του και κάποιες νέες συνήθειες, από εκείνες στις οποίες ορκίζονται οι υπερπλούσιοι σαν και του λόγου του.

Όπως το να σουλατσάρει στα κοσμικά απάγκια της υφηλίου όχι πια ως καλεσμένος στα mega yachts φίλων του, αλλά αποκτώντας το δικό του υπερ-σκάφος. Μπορεί να μην έχει επιβεβαιωθεί ποτέ επίσημα από τη μεριά του πως είναι πλέον ο περήφανος ιδιοκτήτης του Koru, ενός πλεούμενου που προκαλεί δέος άμα τη εμφανίσει του, όμως θεωρείται κοινό μυστικό ότι το τρικάταρτο ιστιοφόρο είναι το πιο πιο καινούργιο από τα παιχνίδια του Καίσαρα της Amazon.

Το superyacht των 500 εκατ. δολαρίων

Το περίφημο 127 μέτρων σκάφος, η αξία του οποίου φημολογείται στα 500 εκατ. δολάρια, αυτές τις ημέρες βρίσκεται αραγμένο στα ανοιχτά της Βάρκιζας, οδηγώντας πολλούς στην εικασία πως ο Τζεφ Μπέζος ζει για λίγες ημέρες ανάμεσά μας -αλλά σε εννοείται σε απόσταση ασφαλείας από την πολλή συνάφεια του κόσμου.

Το Koru έλαβε για πρώτη φορά καντάρια (αρνητικής) δημοσιότητας μόλις ξεμύτισε από διάσημο ολλανδικό ναυπηγείο Oceanco το 2022. Ήταν τόσο και τέτοιο το μέγεθός του ώστε για να μπορέσει να βγει στον ανοιχτό ωκεανό χρειάστηκε να αποσυναρμολογηθεί η ιστορική γέφυρα De Hef του Ρότερνταμ. Τελικά, παρά τη συζήτηση και το debate που προκλήθηκε, το Koru έκανε το παρθενικό ταξίδι του, χωρίς να διαταράξει τα ιερά και τα όσια του ολλανδικού λιμανιού. Η εταιρία που το ναυπήγησε καυχιέται πως κατάφερε να δημιουργήσει το μεγαλύτερο σκάφος αυτή τη στιγμή στον κόσμο – ναι, το μέγεθος καμιά φορά μετράει- και φυσικά το εφοδίασε με όλα αυτά που μπορεί να ζητήσει ένας Κροίσος μεγέθους του Μπέζος – ανάμεσά τους δύο τζακούζι και μία πισίνα. Πού να βουτάς καταμεσής του πελάγους;

Το σκάφος είναι εξοπλισμένο με δύο πετρελαιομηχανές, αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 17 ναυτικών κόμβων και μπορεί να φιλοξενήσει (με όλες τις πεντάστερες ανέσεις) μέχρι 18 επισκέπτες στις εννέα σουίτες του. Εννοείται ότι το πλήρωμα που χρειάζεται για τη λειτουργία και την εξυπηρέτηση των super rich θαλασσόλυκων είναι πολλαπλάσιο, αφού εκείνοι αθροίζονται σε 36. Αντιστοιχούν με άλλα λόγια δύο μέλη πληρώματος για κάθε επιβάτη -δεν το λες και άσχημο.

Το δοκιμαστικό ταξίδι του Koru -το όνομα είναι εμπνευσμένο από ένα κόσμημα σε σχήμα σπείρας των Μαορί της Νέας Ζηλανδίας και συμβολίζει την αναγέννηση- έγινε το 2022 με αφετηρία το Ρότερνταμ και κατάληξη το Γιβραλτάρ ενώ το σκάφος που φέρει σημαία νήσων Κέιμαν παραδόθηκε στον ιδιοκτήτη του στη Μαγιόρκα -τι πιο σικ και κοσμικό

Κι επειδή κανείς δεν θέλει να νιώθει μόνος όταν παραδέρνει στους ωκεανούς, όπως ο Μπέζος πηγαίνει παντού πακέτο με την αρραβωνιαστικιά του έτσι και ο Koru έχει ένα σκάφος που το ακολουθεί ως σκιά ή, αν προτιμάτε, ως πιστό σκυλί. Το 75 μέτρων Abeona είναι το μικρό αδελφάκι του Koru, που διαθέτει ελικοδρόμιο, αποθηκευτικό χώρο για τις προμήθειες, γκαράζ για ένα τουλάχιστον supercar αλλά και ένα μικρό υποβρύχιο -ποτέ δεν ξέρεις πότε θα θελήσεις να νιώσεις Ζακ Ιβ Κουστό- και βέβαια φιλοξενεί τις καμπίνες για το πλήρωμα του σκάφους. Ποιος άλλωστε θέλει να σκοντάφτει πάνω σε κοινούς θνητούς, όταν ατενίζει το απέραντο γαλάζιο ως ζάμπλουτος Μαγγελάνος; Σίγουρα όχι το πολλά βαρύ αφεντικό της Amazon.

newmoney.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.