Ραφήνα Πικέρμι: Πολιτισμός ή βαρβαρότητα; (φωτό)

Σε ανάρτηση του ο Αντιδήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου Γιώργος Δουβίτσας αναφέρει:

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Ή ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ;
Ο πολιτισμός μπορεί να βαδίζει χέρι χέρι με τη βαρβαρότητα.
Είναι το λεγόμενο μελαγχολικό παράδοξο και προκαλεί εύλογες απορίες και προβληματισμό πχ:

Πώς γίνεται ένας δημότης / πολίτης μας που πιθανά να έχει καλές επιδόσεις στην Παιδεία να υπηρετεί και να ταυτίζεται με αθλιότητες όπως:
(α) Η απόρριψη «εν κρυπτώ» πάσης φύσεως σκουπιδιών ογκωδών και μπάζων στους δρόμους.
(β):στην καταστροφή του περιβάλλοντος;

Και τα δύο πλησιάζουν το όριο της πνευματικής θηριωδίας.

ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ 1:

Οι εικόνες που παραθέτω δεν παραπέμπουν παρά μόνον σε αθλιότητες ολίγων συνδημοτών μας οι οποίοι απορρίπτουν «εν κρυπτώ» πάσης φύσεως ογκώδη και μπάζα, (χωρίς ενημέρωση στην Υπηρεσία Καθαριότητος), στους δρόμους συνήθως δίπλα σε κάδο! Δεν τιμούν κανέναν οι εικόνες αυτές πόσο μάλλον αυτούς που τα εναποθέτουν.

ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ 2:

Καταστροφή του περιβάλλοντος:

Εν ονόματι των όσων προβλέπονται από τις υπουργικές αποφάσεις για τον καθαρισμό των αδόμητων οικοπέδων και τον κανονισμό τήρησης μέτρων πυροπροστασίας, η πλειοψηφία των ιδιοκτητών, υπό τον φόβο της επιβολής υψηλών προστίμων, επιδίδονται σε μια άνευ προηγουμένου καταστροφή της αυτοφυούς βλάστησης και της χλωρίδας. Συγκεκριμένα, δεν περιορίζονται στην αποψίλωση των ξερών χόρτων, κλαδιών, ή, δένδρων που βρίσκονται πολύ κοντά στα σπίτια, αλλά εξαφανίζουν πόες, σκοίνα, αγριελιές και πευκάκια, χρησιμοποιώντας μηχανήματα βαρέως τύπου, bob cat και μπουλντόζες. Καταστρέφουν την αυτοφυή βλάστηση και επιβαρύνουν ανεπανόρθωτα το περιβάλλον και τη ζωή μας. Επιπλέον, με την εκρίζωση της χαμηλής βλάστησης και των δένδρων, επίκειται σοβαρός κίνδυνος κατολισθήσεων στα επικλινή εδάφη, όπως είναι το σύνολο των περιοχών γίνεται κατά κόρον απο υποτιθέμενους κηπουρούς στον Αγ. Σπυρίδωνα, Διώνη, στην Ραφήνα στα Περιβολάκια και αλλού, όπου μετά τις πυρκαγιές δεν θα υπάρχει ριζικό σύστημα να συγκρατεί το χώμα σε περίπτωση υψηλών βροχοπτώσεων!

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.