Κορωπί: Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις & το πρόγραμμα των εορτασμών της Αναλήψεως του Κυρίου

Την Τετάρτη 12 Ιουνίου (παραμονή) και την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024 (ανήμερα) εορτάζει ο Δήμος Κρωπίας και πανηγυρίζει ο Ιερός Καθεδρικός Ναός Αναλήψεως του Κυρίου της πόλης του Κορωπίου (τοπική αργία η Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024 Π.Δ. 49/2022, ΦΕΚ121Α/22.06.2022).To πλήρες πρόγραμμα του Εορτασμού είναι το ακόλουθο:

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024 (Παραμονή)

o 19:00,Ι. Ν. Αναλήψεως του Κυρίου: Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και Αρτοκλασία.
o 22:15,Κεντρική Πλατεία Κορωπίου: Λαϊκή συναυλία τον Πολυχρόνη Κορρέ, την ΛέταΚορρέ, τον Γιώργο Κορρέ, τον Βασίλη Μαυροειδή και την Λαϊκή Ώρα. Την μουσική επιμέλεια έχει ο Γιάννης Μοσχονάς. Είσοδος ελεύθερη

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024 (Ανήμερα)

o 07:00,Ι. Ν. Αναλήψεως του Κυρίου: Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου κ.κ. Νικολάου. Θα ακολουθήσει λιτάνευση και περιφορά της Ιερής Εικόνας συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Κορωπίου.
(Ανήμερα Εσπέρας)
o 19:00, Ι. Ν. Αναλήψεως του Κυρίου: Mεθεόρτιος Εσπερινός και Ιερά παράκληση εις την Ανάληψη του Κυρίου
o20:30, 1ο Γυμνάσιο Κορωπίου-αύλειος χώρος. Παρουσίαση Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών από τις χορευτικές ομάδες: του Λυκείου Ελληνίδων Κορωπίου, του συλλόγου Ηπειρωτών Κορωπίου, του Τμήματος Ελληνικών Χορών Δήμου Κρωπίας, του συλλόγου ΚρητώνΚορωπίου «Ο Ψηλορείτης», του Συλλόγου Θρακιωτών Κορωπίου.

Είσοδος ελεύθερη

o 22:00, Ι.Ν. Αναλήψεως του Κυρίου: Ιερά Αγρυπνία
—————————————————————————————————————–

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και τροποποιήσεις λεωφορειακών γραμμών ΟΑΣΑ & ΚΤΕΛ

Από τις 08:00 της Τετάρτης 12 Ιουνίου 2024 έως τις μεταμεσονύχτιες ώρες θα διακοπεί η κίνηση οχημάτων προς το κέντρο της πόλης καθώς και την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024.

Οι λεωφορειακές γραμμές ΟΑΣΑ120, 330 και 309τροποποιούνται και θα ακολουθούν παρακάμψεις του κέντρου του Κορωπίου στις 12 και 13.6.2024 καθ ́ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ως εξής σύμφωνα με απόφαση του ΟΑΣΑ:

α) Γραμμές 120 και 330:Στην κατεύθυνση προς την Αφετηρία για τη γραμμή 120 και προς το Τέρμα για τη γραμμή 330:Από την οδό Αττικής, αριστερά στην οδό Κ. Λάμπρου, δεξιά στην οδό Γράμμου, αριστερά στην οδό Ηρακλέους, δεξιά στην οδό Αναπαύσεως, αριστερά στη λεωφόρο Βάρης – Κορωπίου, συνέχεια κανονικά. Στην κατεύθυνση προς το Τέρμα για τη γραμμή 120 και προς την Αφετηρία για τη γραμμή 330:Από τη λεωφόρο Βάρης – Κορωπίου, δεξιά στην οδό Αναπαύσεως, αριστερά στην οδόΗρακλέους, δεξιά στην οδό Γράμμου, αριστερά στην οδό Κ. Λάμπρου, δεξιά στην οδό Αττικής,συνέχεια κανονικά.

β) Γραμμή 309:Από Αττικής, αριστερά Αγ. Παρασκευής, δεξιά Βασ. Κων/νου, αριστερά Ι. Καβασαλιώτου, συνέχεια κανονικά.

Η λεωφορειακή γραμμή 308δεν επηρεάζεται και εκτελεί κανονικάτα δρομολόγιά της.

ΚΤΕΛ Αττικής : Θα διακοπεί η κυκλοφορία των υπεραστικών λεωφορείων (KTEΛ Αττικής, οδικός άξονας Νότιας Αττικής) επί της κεντρικής οδού Βασ. Κων/νου την Τετάρτη 12 & Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024 (καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας), από την συμβολή των οδών Βασ. Κων/νου και Αττικής έως και την έξοδο της πόλης(σηματοδότες Λεωφ. Βάρης – Κορωπίου, στο ύψος του 1ου Κοιμητηρίου).

Τα δρομολόγια των υπεραστικών λεωφορείων Κ.Τ.Ε.Λ. θα ακολουθήσουν την κάτωθι διαδρομή:Από την Λεωφ. Βασιλέως Κων/νου, αριστερά Χρήστου Παύλου, δεξιά οδό Αττικής, συνέχεια οδός Κούπι, δεξιά στην οδό Αγ. Αναργύρων, αριστερά στην οδό Αναπαύσεως (1ο Κοιμητήριο), αριστερά στην Λεωφ. Λαυρίου, συνέχεια κανονικά και αντίστροφα από Μαρκόπουλο προς Κορωπί, Παιανία κ.ο.κ.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.