Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στην 11χρονη Βασιλική – Σοκάρουν οι νέες αποκαλύψεις

Το τελευταίο αντίο θα πουν σήμερα συγγενείς και φίλοι στην 11χρονη Βασιλική που έχασε τη ζωή της από τα χέρια του θείου της στην Ηλεία. Η κηδεία θα τελεστεί στις 18:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Μυρτιάς.

Όπως προέκυψε από την ιατροδικαστική εξέταση στη σορό του παιδιού, η Βασιλική δέχτηκε χτυπήματα με το κατσαβίδι, σε καρδιά και σπλήνα, ωστόσο δεν προκύπτουν ευρήματα σεξουαλικής κακοποίησης.

Ο ίδιος μετά την ομολογία του, ότι σκότωσε το κοριτσάκι υποστήριξε: «Της πρότεινα να συνευρεθούμε ερωτικά. Αντέδρασε και αρνήθηκε. Είπε ότι θα το πει στους γονείς της. Πήρα το κατσαβίδι που είχα στο αυτοκίνητο και αφού την έριξα στο έδαφος την χτύπησα με αυτό πολλές φορές, στην πλάτη, στα πλευρά και στο λαιμό. Την σκότωσα και το κατσαβίδι το πέταξα σε έναν βάλτο».

Μετά τη δολοφονία, σύμφωνα με την αστυνομία, έσυρε το άψυχο σώμα της 11χρονης για 45 μέτρα μέχρι που το πέταξε δίπλα σε ένα αυλάκι στο Καταράχι Ηλείας, και στη συνέχεια το σκέπασε με ξερά χόρτα.

Την Παρασκευή η απολογία του 37χρονου

Ο 37χρονος αναμένεται να απολογηθεί την προσεχή Παρασκευή. Σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα βιασμού ανηλίκου, αρπαγή ανηλίκου, οπλοχρησία και οπλοφορία. Ο 37χρονος δεν είχε δικηγόρο κατά την διάρκεια της διαδικασίας στην αστυνομική διεύθυνση Ηλείας και αναμένεται να του οριστεί αυτεπαγγέλτως.

Οι συγγενείς της αδικοχαμένης Βασιλικής και φίλοι της οικογένειας προσπάθησαν να λιντσάρουν τον καθ’ ομολογίαν δολοφόνο την ώρα που έφτανε, χθες, με το περιπολικό στα δικαστήρια. Οι αστυνομικοί δεν κατάφεραν να τον κατεβάσουν από το αυτοκίνητο γιατί δέχτηκαν τη μαζική επίθεση του οργισμένου πλήθους κόσμου που είχε συγκεντρωθεί. Έξω από τα δικαστήρια βρίσκονταν συγγενείς της 11χρονης και κάτοικοι της κοινότητας Μυρτιάς, όπου μένει η οικογένεια.

Από την πρώτη στιγμή, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πύργου εκτιμούσαν, ότι τα κίνητρα ήταν σεξουαλικά, καθώς από την ίδια υπηρεσία είχε συλληφθεί πριν από 7 χρόνια, το 2017, για τον βιασμό 14χρονου κοριτσιού που ήταν πρώτη ξαδέρφη του πατέρα της 11χρονης Βασιλικής, στην ίδια κιόλας περιοχή.

«Κάθε περίπτωση κρίνεται ως μοναδική»

«Δεν είναι η πρώτη φορά που το βλέπουμε αυτό», λέει, μιλώντας στο MEGA, η δικηγόρος Λίλα Ραγκούση.

«Εγώ έχω μία πάγια θέση, δεν πρέπει να είμαστε αφοριστικοί στη Δικαιοσύνη γιατί δεν γνωρίζουμε τα στοιχεία της δικογραφίας. Δεν ξέρουμε ποια ήταν εκείνα τα στοιχεία που οδήγησαν σε αυτήν την ποινή».

Όπως λέει η ίδια:

«Ξέρουμε αν ήρθαν κάποιοι και ανακάλεσαν; Γνωρίζουμε το τι έγινε μέσα στη δίκη; Υπάρχουν πάρα πολλές περιπτώσεις που οδηγούνται στα μεικτά ορκωτά και φτάνουμε στο τέλος να έρχονται συγγενείς οι οποίοι έχουν κάνει καταγγελίες και να παίρνουν πίσω τις καταγγελίες τους. (…) Το δικονομικό κομμάτι, το ότι οφείλουμε να έχουμε μέσα στην απόφαση να εγγράφεται η πρόταση της εισαγγελέως και εν συνεχεία να υπάρχει το σκεπτικό, είναι δεκτό».

Σύμφωνα με την κα Ραγκούση:

«Υπάρχει κενό στην πρόληψη. Το κενό στην πρόληψη είναι ότι η ιατροδικαστική έκθεση ενώ ένα θύμα πχ. πάει την επομένη της καταγγελίας, η ιατροδικαστική έκθεση κάνει να φτάσει στον φάκελο 4 και 5 μήνες. Είναι τρύπα στο σύστημα. Στις περιπτώσεις του Αυτοφώρου θα έπρεπε να υπάρχει μία μέριμνα η οποία να λέει ότι η συγκεκριμένη έκθεση, επειδή είναι ενδοοικογενειακή βία και πρέπει άμεσα να δικαστεί, η ιατροδικαστική έκθεση να είναι εντός μίας ημέρας μέσα στον φάκελο».

«Το ανασταλτικό της εφέσεως είναι δικαίωμα του κατηγορουμένου, μην τα ισοπεδώσουμε όλα. Όπως και το ελαφρυντικό», συμπληρώνει, ενώ αναφερόμενη στο σύστημα λέει:

«Όλο το σύστημα είναι σαθρό. (…) Όταν είσαι δικαστής πρέπει να κρίνεις ψύχραιμα τα στοιχεία τα οποία έχεις στη δικογραφία. Δε θα δικάσω εγώ μόνο και μόνο επειδή γράφει τη λέξη βιασμός. Αν δεν του είχαν αναγνωριστεί ελαφρυντικά και η ποινή ήταν ισόβια υποχρεωτικά, θα ήταν μέσα. Δεν προβλέπεται ανασταλτικό στα ισόβια».

«Κάθε περίπτωση κρίνεται ως μοναδική», καταλήγει η κα Ραγκούση.

«Την έσερνε στις καλαμιές, ήθελε να την κρύψει»

Αναφερόμενος στο θέμα, ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας, σημειώνει:

«Δεν αναφέρουν το σκεπτικό μέσα και το βασικότερο, δεν εγγράφεται καν η πρόταση της εισαγγελέως. Είναι πειθαρχικά σοβαρά αυτά. Η πρόταση της εισαγγελέως ήταν να φυλακιστεί. (…) Αντιεισαγγελέας συνταξιούχος του Αρείου Πάγου έκανε δήλωσε εχθές και είπε και οι κρίνοντες πρέπει να κρίνονται και υπάρχει περίπτωση να δούμε να οδηγείται στη Δικαιοσύνη, για πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά, και δικαστικός».

Σχετικά με την υπόθεση λέει:

«Η μητέρα ψυλλιάστηκε κάποια στιγμή γιατί είπε ότι αυτός δεν είχε έρθει ποτέ χωρίς τη γυναίκα του στο σπίτι. Και ξαφνικά τον είδαμε στο σπίτι. Κάπου ψυλλιάστηκε λίγο. Είναι μια πολύ καλή οικογένεια, ο μπαμπάς όλη μέρα στα χωράφια, η μαμά ασχολείται με τα παιδάκια».

«Αυτός την είχε ‘λοκάρει’ τη μικρή. Τη γυρόφερνε με το αυτοκίνητο, υπάρχουν 4 βίντεο τα οποία το καταδεικνύουν αυτό, και στο τέλος την έβαλε μέσα. Αρνήθηκε τις ορέξεις και όπως δηλώνει ο ίδιος, θα τον ‘έδινε’. Και την κατέσφαξε με το κατσαβίδι. Όταν το παιδάκι ξεψύχησε, πάνω στα τριφύλλια ήταν μπρούμυτα γιατί βρέθηκαν στο στόμα του και στο πρόσωπο χώματα. Το έπιασε από τα πόδια αυτό το βρομερό κτήνος, το τέρας, και το τράβαγε και το έσερνε στις καλαμιές μπρούμυτα. Για να το αφήσει, να το κρύψει», συμπληρώνει.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.