Καιρός: Καύσωνας και τη νύχτα – Στο «κόκκινο» από το πρωί τα θερμόμετρα

Ακόμα και τις βραδινές ώρες θα μας παιδέψει ο καύσωνας αυτές τις μέρες, μιας και τα θερμόμετρα δεν έπεσαν και δεν θα πέσουν κάτω από τους 30°C.

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς, με ανάρτησή του στα social media λίγο πριν τα μεσάνυχτα, αναφέρθηκε στις υψηλές θερμοκρασίες που παρατηρήθηκαν σε περιοχές της Αθήνας κατά τη διάρκεια της νύχτας.

«Τι Παγκράτι, τι Πεντέλη (λίγο πριν τα μεσάνυχτα). Οι Θερμο… πύλες των 30°C. Στη Θεσσαλονίκη περάσαμε το “φράγμα” προς τα κάτω», έγραψε στην ανάρτησή του ο μετεωρολόγος και διευθυντής της ΕΜΥ.

 

Σύμφωνα με τους χάρτες του meteo η θερμοκρασία το βράδυ στο κέντρο της Αθήνας θα φτάσει τους 32 βαθμούς κελσίου, θερμοκρασίες οι οποίες θα κρατήσουν καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας.

Να σημειωθεί ότι την Πέμπτη η θερμοκρασία στις 9:00 το πρωί θα ανέβει στους 35°C ενώ μέχρι το μεσημέρι στις 15:00 θα χτυπήσει 42άρια.

Στο «κόκκινο» από το πρωί τα θερμόμετρα

Πολύ υψηλές θερμοκρασίες καταγράφονται από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών το πρωί της Τετάρτης 12/06, ιδιαίτερα στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, όπου ο υδράργυρος τοπικά ξεπερνά τους 34 °C. Παράλληλα, 63 από τους 502 ενεργούς σταθμούς (την παρούσα χρονική στιγμή) καταγράφουν ήδη θερμοκρασίες άνω των 30 °C.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.