Δραματική έκκληση της συντρόφου του αγνοούμενου 57χρονου τουρίστα στην Αμοργό

Δεύτερη μέρα ερευνών για την εύρεση του Αμερικανού συνταξιούχου, χωρίς ακόμα να έχει βρεθεί κάποιο στοιχείο, με τα χρονικά περιθώρια να στενεύουν για θετική εξέλιξη. Ο Eric Albert Calibet αγνοείται από το μεσημέρι της Τρίτης 11/6. Να σημειωθεί ότι είναι η τρίτη εξαφάνιση τουρίστα μέσα σε λίγες μέρες, ενώ έχουν προηγηθεί μία στη Σύμη και μία στη Σάμο.

Ο Αμερικανός πήγε για πεζοπορία με έναν φίλο του στο μονοπάτι της Αμοργού. Είχαν συνεννοηθεί να βρεθούν σε ένα συγκεκριμένο σημείο μετά το πέρας της πεζοπορίας. Αυτό που έντονα προβληματίζει, είναι ότι γνώριζε πολύ καλά την περιοχή και δεν υπάρχει καμία απάντηση στις κλήσεις προς τα δύο κινητά τηλέφωνα του συνταξιούχου Αμερικανού

Στη «Ζούγκλα» μίλησε σήμερα Πέμπτη 13/6 η Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Κοινωνικής Πρόνοιας της Αμοργού, κ. Δεσποτίδου για την εξέλιξη των ερευνών:

«Οι έρευνες συνεχίζονται και με εναέρια μέσα και με πλωτά μέσα από τη θάλασσα. Έχουν έρθει και δυνάμεις από τα γύρω νησιά και συνεχίζουν τις έρευνες. Ακόμη δεν έχει βρεθεί κάτι. Οι πληροφορίες είναι οι γνωστές, δηλαδή ότι τον είδαν γύρω στις 10 το πρωί στον Ασφοδίλι. Μετά από εκεί και πέρα, δεν υπάρχει κανένα ίχνος. Ελπίζουμε, αλλά το θέμα είναι ότι περνάνε οι ώρες πλέον. Έχει πάρα πολύ ζέστη και κάπου να είναι χτυπημένος, κάτι να έχει τώρα πως θα είναι … Απλά το περίεργο είναι, ότι είναι γνώστης της διαδρομής. Το έχει κάνει τόσες φορές. Το ενδεχόμενο σενάριο είναι να έχει πάθει κάτι τύπου καρδιακή προσβολή ή κάτι τέτοιο. Δηλαδή κάτι άλλο δεν… Να έχει πέσει κάπου παραλιακά εκεί στα βράχια κάτω, εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα».

Η ανάρτηση του δήμου Αμοργού για τον 59χρονο αγνοούμενο

Η ανάρτηση της συντρόφου του

Σε σελίδα στο Facebook για την Αμοργό, η σύντροφος του Αμερικανού έχει κάνει ανάρτηση το μεσημέρι της Τετάρτης 12/6 , στην οποία ζητά από τον κόσμο πληροφορίες.

Η ανάρτηση γράφει: «Γεια σας, θα έχετε δει στις ειδήσεις ότι ψάχνουμε για τον σύντροφό μου που έφυγε για πεζοπορία χθες, περίπου στις 7 το πρωί. Πήγαινε από την Αιγιάλη στα Κατάπολα. Τον είδαν στη Χώρα. Αγνοείται ακόμη. Μπορεί να δείτε ελικόπτερα σε λίγες ώρες και ομάδες με διασώστες στη στεριά. Αν τον έχετε δει, σας παρακαλώ στείλτε μου ένα μήνυμα. Σας ευχαριστώ».

«Δύσκολα θα βρεθεί ζωντανός ο 59χρονος»

«Αυτοί οι άνθρωποι που υπερεκτιμούν τις δυνάμεις τους, όταν αρχίζουν να έχουν τα πρώτα συμπτώματα της θερμοπληξίας, προσπαθούν να πάνε είτε σε σκιά είτε κοντά στο νερό», λέει, μιλώντας για το θέμα στο MEGA ο Γιώργος Καλλιακμάνης, επίτιμος πρόεδρος αστυνομικών Ν/Α Αττικής.

«Η Αστυνομία έχει κάνει αίτημα στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για να βρούμε το σήμα. Τα κινητά φαίνονται απενεργοποιημένα. Αυτός ο άνθρωπος θα βρεθεί αλλά είναι δύσκολο να βρεθεί ζωντανός».

«Τον είδα μια χαρά»

Ένας από τους τελευταίους ανθρώπους που είδε τον 59χρονο ζωντανό, η Σοφία Λιβιάκη, ιδιοκτήτρια της ταβέρνας στην οποία σταμάτησε πριν χαθεί εντελώς, περιγράφει στο MEGA τη συνάντησή τους.

«Ο άνθρωπος πέρασε από το μαγαζί, ήπιε ένα αναψυκτικό και πήρε και ένα μπουκάλι νερό και είχε και μισό μπουκαλάκι μέσα στο τσαντάκι του. Εγώ, επειδή είχε ζέστη, του είπα να καλέσω ταξί να τον πάρει. Μου είπε ότι θα πάει στη χώρα, μου έδειχνε κάτι στενά, κάτι μονοπάτια που ήθελε να πάει. Εγώ τον είδα 09:30 με 10:00» ανέφερε.

«Αυτός ξεκίνησε 07:30 από το δωμάτιο και εδώ θα έφτασε 09:00 η ώρα. Έκατσε λίγο στο μαγαζί και μετά έφυγε. Εγώ τον είδα μια χαρά, δεν έδειξε ότι ήταν ανήμπορος. Από εδώ το μονοπάτι για να πας στη χώρα είναι 2 ώρες. Ο δρόμος έχει μονοπάτια, σημάδια που έχουν βάλει όσοι τρέχουν. Έχει απόκρημνα σημεία. Ήταν μόνος του, μου είχε ότι είχε ξαναπεράσει από εδώ αλλά εγώ δεν τον θυμάμαι», συμπληρώνει.

Τι λένε τα διεθνή Μέσα

Η εξαφάνιση του Έρικ Κάλιμπετ κάνει τον γύρο του κόσμου, λίγες μέρες μετά τον θάνατο του Michael Mosley στη Σύμη.

Τα Μέσα συνδυάζουν τα περιστατικά, όπως αναφέρει το MEGA και μεταδίδουν ότι ο 59χρονος συνταξιούχος αστυνομικός εξαφανίστηκε από ελληνικό νησί κατά τη διάρκεια πεζοπορίας. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ ο 59χρονος ερχόταν στη χώρα μας για 10η χρονιά.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.