Καύσωνας: «Έλιωσε» η Ανατολική Αττική – Σε Κερατέα και Κορωπί οι υψηλότερες θερμοκρασίες

«Κόκκινο» χτύπησε ο υδράργυρος σε όλη τη χώρα την Πέμπτη με την Κρήτη και συγκεκριμένα τα Χανιά να καταγράφουν την πιο υψηλή θερμοκρασία με 44,5 βαθμούς Κελσίου.

Υψηλές θερμοκρασίες κατεγράφησαν και στην Ανατολική Αττική

Στο Κορωπί η θερμοκρασία έφτασε τους 42 βαθμούς ενώ στην Κερατέα η μέγιστη θερμοκρασία έφτασε τους 41

Εκρηκτικό κοκτέιλ ζέστης και σκόνης

Η αφρικανική σκόνη σε συνδυασμό με τις εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες έκανε αφόρητη την κατάσταση για τους πολίτες και ιδιαίτερα για τις ευπαθείς ομάδες.

Άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα
Καρδιοπαθείς
παιδιά καθώς και
τα άτομα άνω των 65 ετών

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Παρακολούθησης Ατμόσφαιρας Copernicus, Μαρκ Πάριγκτον «η μεταφορά σκόνης από την Σαχάρα μέσω της Μεσογείου στην Ευρώπη δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο. Υπάρχει, όμως, αύξηση της έντασης και της συχνότητας αυτών των επεισοδίων για ορισμένα μέρη της Ευρώπης τα τελευταία χρόνια, γεγονός που θέτει επιτακτική την συνεχή παρακολούθησης τους για να κατανοήσουμε πώς θα μπορούσε να αλλάξει η ποιότητα του αέρα».

Μικρή πτώση της θερμοκρασίας καταγράφεται σήμερα Παρασκευή σε όλη τη χώρα. Μάλιστα στη Μακεδονία θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες.

Το Σάββατο (15/6) η θερμοκρασία θα επανέλθει πρόσκαιρα σε κανονικά για την εποχή επίπεδα σε όλη τη χώρα. Παράλληλα θα επικρατήσουν ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.