Πειθαρχική δίωξη κατά του Απόστολου Λύτρα από τον Δικηγορικό Σύλλογο – Η πρώτη εμφάνιση της συζύγου του

Πειθαρχική δίωξη για παράβαση ποινικού νόμου σε βάρος του κατηγορούμενου ποινικολόγου, Απόστολου Λύτρα άσκησε ο πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός.

Η κίνηση του κ. Βερβεσού ήρθε μετά την ενημέρωση απο την Εισαγγελία πως ο δικηγόρος διώκεται για το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης σε βάρος της συζύγου του, επίσης δικηγόρου.

Η σκυτάλη της διαδικασίας περνά, πλέον, στο πειθαρχικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου το οποίο θα διερευνήσει την υπόθεση.

Νωρίς το μεσημέρι, ο Απόστολος Λύτρας, μετά την απολογία του, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Λίγο αργότερα, με παρέμβαση της η ηγεσία του Αρείου Πάγου διέταξε «κατεπείγουσα προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα για τις ενδεχόμενες ευθύνες δικαστικού και εισαγγελικού λειτουργού αναφορικά με τις ενέργειες τους στο στάδιο της προδικασίας».

Η πρώτη εμφάνιση της συζύγου του μετά τον άγριο ξυλοδαρμό – Η αποκαλυπτική κατάθεση

Σε άθλια κατάσταση η 37χρονη

Η δικηγόρος μετέβη στην ιατροδικαστική υπηρεσία με συμβατικό αυτοκίνητο. Ήταν ντυμένη στα μαύρα, φορούσε γυαλιά, ενώ, όπως μετέδωσε το Star είχε δεμένο το δεξί της χέρι και το ένα της δάχτυλο είχε νάρθηκα. Επίσης όπως φαίνεται είχε δεμένη τη μύτη της.

Να σημειωθεί πως ανάλογα με τη σοβαρότητα των τραυμάτων που θα διαπιστώσει ο ιατροδικαστής, ενδέχεται να αλλάξει και η κατηγορία σε βάρος του Απόστολου Λύτρα και από βαριά σκοπούμενη βλάβη που είναι κακούργημα να μετατραπεί σε πλημμέλημα.

Πληροφορίες, που μετέδωσε ο Alpha αναφέρουν ότι το ζευγάρι τους τελευταίους έξι μήνες ήταν σε διάσταση. Η τελευταία κοινή δημόσια εμφάνιση του ζευγαριού ήταν τον περασμένο Δεκέμβριο, από τότε οι δυο τους φέρονται να έμεναν σε διαφορετικά σπίτια, ωστόσο το τελευταίο διάστημα έκαναν κάποιες προσπάθειες για να είναι πάλι μαζί.

Υπενθυμίζετε πως όπως έγινε γνωστό, τα ξημερώματα της Κυριακής ο γνωστός ποινικολόγος μετέφερε τη σύζυγό του σε άσχημη κατάσταση σε ιδιωτική κλινική. Εκεί και οι δύο είπαν πως η γυναίκα είχε πέσει από τις σκάλες.

Σύμφωνα με μαρτυρίες η εικόνα της γυναίκας ήταν πάρα πολύ άσχημη, αφού δεν μπορούσε να περπατήσει, ενώ κρατούσε το στόμα της και δεν μιλούσε, παρά μόνο έγνεφε.

Όταν την εξέτασε ο γιατρός διαπίστωσε πως τα τραύματα που έφερε δεν ήταν από πτώση, αλλά από ξυλοδαρμό. Τη ρώτησε μάλιστα αν ο σύζυγός της ήταν αυτός που της προκάλεσε τα τραύματα κι εκείνη έγνεψε καταφάτικα. Τότε ο ίδιος ειδοποίησε την αστυνομία κι έκανε την καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία.

Αποκαλυπτική κατάθεση της συζύγου του Απόστολου Λύτρα

Συγκλονίζουν τα όσα περιέγραψε στην κατάθεσή της η σύζυγος του γνωστού ποινικολόγου για τον άγριο ξυλοδαρμό της από τον ίδιο και τον εφιάλτη που έζησε στα χέρια του.

«Με τον σύζυγό μου είμαστε παντρεμένοι από το 2015 και έχουμε αποκτήσει μια κόρη», αναφέρει στην κατάθεσή της η ίδια, όπως αποκαλύπτει ο Alpha.

Αναφέρει ότι έχει μεγαλώσει τα δικά του παιδιά με πολλή αγάπη γιατί έχει δυο κόρες από τον πρώτο του γάμο.

«Όλα αυτά τα χρόνια είμαστε και συνεργάτες στο γραφείο. Χθες 15/06/2024 πήγαμε μαζί σε εστιατόριο στη Βουλιαγμένη στα νότια προάστια με μια μεγάλη παρέα. Κάποια στιγμή γύρω στις 23.30 λογομαχήσαμε για μια ασήμαντη αφορμή και συγκεκριμένα γιατί εγώ κοίταζα το κινητό μου και ο σύζυγός μου δεν ξέρω τι θεώρησε πάντως μου έκανε σκηνή ζηλοτυπίας.

Η αλήθεια είναι ότι εγώ μιλούσα με την αδερφή μου στην οποία είχα αφήσει το παιδί μου για να βγούμε και η οποία μου έστελνε βιντεάκια με την μικρή μου. Μου ζήτησε επιτακτικά να φύγουμε αλλιώς θα έκανε φασαρία μέσα στο μαγαζί» αναφέρει η σύζυγος του γνωστού ποινικολόγου.

Η έξοδος, και η πρώτη μπουνιά μέσα στο αυτοκίνητο – «Η πόρτα ήταν κλειδωμένη, ούρλιαζα για βοήθεια, το πρόσωπό μου ήταν γεμάτο αίματα»

Και συνεχίζει: «Εγώ επειδή τον είδα σε κατάσταση άνευ λόγου έξαλλη τον ακολούθησα και φύγαμε για να μην εκτεθούμε μπροστά σε φίλους μας και στον υπόλοιπο κόσμο. Μόλις έβαλε μπροστά το αυτοκίνητο άρχισε να με βρίζει και μου έριξε την πρώτη μπουνιά».

«Άρχισε να τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα και σε μικρή απόσταση σε ένα απόμερο μέρος δεξιά του δρόμου που είχε χώρο σταμάτησε το αυτοκίνητο και με χτύπησε στο πρόσωπο έχοντας τα χέρια του σε γροθιά. Σημειωτέον ότι όλη αυτή την ώρα μου είχε πάρει το κινητό. Η πόρτα ήταν κλειδωμένη. Ούρλιαζα βοήθεια και τον παρακαλούσα να σταματήσει, ενώ το πρόσωπό μου ήταν γεμάτο αίματα και τα κατάπινα και ένιωθα ότι πνίγομαι».

«Κάποια στιγμή ένιωθα ότι χάνω τις αισθήσεις μου. Προφανώς με είδε σε αυτή την κατάσταση και σταμάτησε. Τον παρακαλούσα να με πάει σε κάποιο νοσοκομείο και να μου δώσει το κινητό μου προκειμένου να ειδοποιήσω την αδερφή μου ή κάποιον δικό μου. Ο ίδιος δεν ανταποκρινόταν σε τίποτα από όλα αυτά παρότι του έλεγα ότι θα πεθάνω γιατί αιμορραγούσα πάρα πολύ! Ακόμα και τα ρούχα μου είχαν γεμίσει αίματα.

«Πήγα να πάρω το κουμπί πανικού που χτυπάει στην Αστυνομία και το άρπαξε αυτός» – «Τον οπαρακαλούσα να με πάει στο νοσοκομείο και δεν με πήγαινε, του υποσχέθηκα πως αν το έκανε θα έλεγα ότι έπεσα από τις σκάλες»

Και συνεχίζει την ανατριχιαστική περιγραφή: «Με οδήγησε στο σπίτι. Εγώ όταν μπήκα μέσα με όσες δυνάμεις είχα γιατί ζαλιζόμουν πολύ και ήμουν πολύ χτυπημένη του είπα ότι πάω να πλυθώ. Όταν ανέβηκα στο δωμάτιο προκειμένου να πάρω το κουμπί πανικού που είναι συνδεδεμένο με τον συναγερμό και χτυπάει κατευθείαν στην αστυνομία με πρόλαβε και το πήρε αυτός και συνέχιζε να κρατάει το κινητό μου».

«Ζαλιζόμουν πολύ και αιμορραγούσα πολύ από τη μύτη. Μου είπε να πλυθώ και να αλλάξω ρούχα και εγώ τον παρακαλούσα να με πάει σε ένα νοσοκομείο. Εγώ του είπα ότι αν με πάει στο νοσοκομείο δεν θα πω ότι με χτύπησε αλλά ότι έπεσα μόνη μου. Πράγματι μου είπε να κάνω ένα μπάνιο και να αλλάξω ρούχα και με πήγε στην Ευρωκλινική».

Εκμυστηρεύτηκε σε γιατρό και νοσοκόμα ότι ο άνδρας της την ξυλοκόπησε – «Τον φοβάμαι» τους είπε

«Μπήκαμε μαζί στην είσοδο της Ευρωκλινικής. Είπα ότι θέλω να με δει γιατρός στα επείγοντα επειδή έχω χτυπήσει στο κεφάλι. Με πήρε κατευθείαν ο γιατρός στο εξεταστήριο μόνη μου και δεν επέτρεψε στον σύζυγό μου να μπει. Μαζί ήρθε και μια νοσοκόμα. Μόλις με πλησίασε η νοσοκόμα της είπα αμέσως ότι με έχει χτυπήσει ο άνδρας μου. Ότι φοβάμαι και τον ίδιο και το είπα και στον γιατρό. Μου είπαν ότι θα ειδοποιήσουν την αστυνομία… Όπως πράγματι και έγινε».

«Μου παρείχαν τις πρώτες βοήθειες. Όταν έκτοτε ο αστυνομικός, επειδή δεν ήθελα να καταλάβει κάτι ο άνδρας μου και να φύγει και δεν ήξερα αν εκείνη την στιγμή έπρεπε να τον εμπιστευθώ, κυρίως δεν ήθελα να φύγει γιατί δεν είχα ειδοποιήσει την αδερφή μου για το τι είχε συμβεί γιατί κρατούσε την κόρη μου. Είπα στον αστυνομικό ότι είμαι δικηγόρος και δεν ήθελα να δώσω κατάθεση εκείνη την στιγμή αλλά του είπα να πάρει την κατάθεση του γιατρού. Ενώ εγώ θα πήγαινα να εξεταστώ από ιατροδικαστή.

Σημειωτέον ότι αμέσως μόλις είπα στον γιατρό τι είχε συμβεί έβγαλε φωτογραφίες με το κινητό του. Όταν έφτασε η αστυνομία ο σύζυγός μου έδωσε το κινητό μου στον γιατρό ο οποίος μου το έδωσε και έτσι έβγαλα φωτογραφίες με το δικό μου κινητό τις οποίες θα τυπώσω και θα σας τις προσκομίσω.

Ο αστυνομικός επέμενε ότι έπρεπε να δώσω κατάθεση εκείνη την στιγμή. Του είπα να γράψει ότι έπεσα από τις σκάλες και να μου δώσουν κουμπί πανικού έτσι ώστε οι αστυνομικοί να αντιληφθούν τι είχε συμβεί και όχι ο άνδρας μου».

Η κατάθεση του γιατρού

Στο μεταξύ, στο φως έχει έρθει η σοκαριστική κατάθεση του γιατρού που εξέτασε την δικηγόρο και αναφέρει:

«Η ασθενής κλινικά, φέρει εκχυμώσεις και οίδημα σε πρόσωπο –μέτωπο, αμφότερα ζυγωματικά–, εκχυμώσεις οφθαλμικών κογχών («racoon eyes”), θλαστικό τραύμα δεξιού λοβού και ώτος, οίδημα και αιμορραγία ρινός, εκδορές και οιδήματα άνω και κάτω χείλους. Φέρει αίματα στο τριχωτό κεφαλής, όπως και τούφες μαλλιών στα ρούχα και στο σώμα της. Σε ερώτησή μου του προς την 37χρονη αν τα τραύματα τα οποία έχει υποστεί είναι από το άτομο το οποίο τη συνόδευε, εκείνη απάντησε καταφατικά. Τίποτα άλλο δεν έχω να δηλώσω και υπογράφω».

«Ζητάω πραγματικά συγγνώμη» – Όσα είπε στις κάμερες ο Απόστολος Λύτρας

«Ομολόγησα την πράξη μου. Πραγματικά ζητάω συγγνώμη για αυτό που συνέβη και από την σύζυγό μου, την οποία πραγματικά υπεραγαπάω και από τις τρεις κόρες μου. Δυστυχώς, βρέθηκα σε μία κατάσταση που έγινε αυτό το περιστατικό, και εγώ ακόμα δεν μπορώ να δώσω εξήγηση. Όπως και η ΄διια κατέθεσε, δεν έχω υπάρξει ποτέ στη ζωή μου βίαιος. Θα κοιτάξω να δω με ποιον τρόπο αυτό το περιστατικό που έγινε μπορώ ναθεραπευτώ, να ζητήσω βοήθεια, γιατί πραγματικά σας το λέω έχω χτίσει μία καριέρα και μία οικογένεια, έχει γίνει με πάρα πάρα πολύ κόπο και από εμένα και από τη σύζυγό μου. Και η πράξη η οποία έγινε πραγματικά είναι κάτι το οποίο για μένα αδιανόητο, όπως και για αυτή. Επαναλαμβάνω ότι θα αναζητήσω τις αιτίες, και τις ψυχολογικές αν θέλετε, γιατί συνέβη αυτό το περιστατικό, δεν είναι κάτι το οποίο μπορώ να το συγχωρέσω στον εαυτό μου. Θέλω να πιστεύω πραγματρικα ότι να μην βρεθεί κανένας άνθρωπος σε τέτοιο κατάσταση. Είναι από τις περιπτώσεις που τις ακούω αλλού και βλέπετε πόσο αιχμηρός είμαι, και το ίδιο αιχμηρός πραγματικά είμαι και με τον ίδιο μου τον εαυτό. Ζητά πραγματικά συγγνώμη, πραγματικα από όλους, από όλο τον κόσμο, πρωτίστως είπα από τη Σοφία και από τις κόρες μου και από εκεί και μετά θέλω να πιστεύω ότι αυτό το θέμα θα ξεπεραστεί με την κατάλληλη βοήθεια».

Με πληροφορίες από news.gr, in.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.