Ύδρα: «Ήμουν στην καμπίνα, είδα τη φωτιά, δεν κάναμε τίποτα» λέει ο καπετάνιος της θαλαμηγού

Όλα όσα είπε ο καπετάνιος της θαλαμηγού «Περσεφόνη» για τη φωτιά που ξέσπασε στην Ύδρα μετά από πυροτεχνήματα μετέφερε μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Δευτέρας ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών και Επαγγελματικών Θαλαμηγών (ΠΕΠΙΕΘ) Γιώργος Βάλλης.

Σύμφωνα με τον κ. Βάλλη ο καπετάνιος του «Περσεφόνη» του είπε «ήμουν στην καμπίνα, είδα τη φωτιά, ο ίδιος ενημέρωσα και έδωασ όλα τα στοιχεία, δεν έχουμε κάνει τίποτα, με έχουν μπλέξει σε ένα ζήτημα που δεν έχουμε ευθύνη».

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος των 13 μελών του πληρώματος του «Περσεφόνη» ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος, για εμπρησμό δασικής έκτασης, με ενδεχόμενο δόλο.

Τι υποστηρίζουν οι συλληφθέντες

Οι συλληφθέντες από πλευράς τους αρνήθηκαν ότι πέταξαν τα βεγγαλικά από τα οποία προκλήθηκε η μεγάλη πυρκαγιά που κατέστρεψε εκατοντάδες στέμματα δάσους στο νησί.

Πάντως, από την έρευνα του τμήματος Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού που έχει αναλάβει την υπόθεση, προέκυψε ότι λεπτά πριν ξεσπάσει η πυρκαγιά στον μοναδικό πνεύμονα πρασίνου του νησιού, εκτοξεύτηκαν βεγγαλικά από σκάφος ανοιχτά της Ύδρας.

Μαρτυρία-κλειδί αποτέλεσε η κατάθεση στο Λιμεναρχείο Ύδρας καπετάνιο παραπλέοντος σκάφους. «Άκουσα έναν δυνατό κρότο και στη συνέχεια είδα μια λάμψη από διπλανό όρμο εκεί όπου βρισκόταν και η θαλαμηγός, ήταν το μοναδικό σκάφος που ήταν στο σημείο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας.

Στελέχη του Λιμενικού επιβιβάστηκαν στη θαλαμηγό και ελέγχθηκε εάν είχαν χρησιμοποιηθεί οι φωτοβολίδες που όλα τα σκάφη υποχρεούνται να έχουν στον εξοπλισμό τους ενώ διερευνήθηκε και εάν υπήρχε άδεια για βεγγαλικά.

Η φωτιά έκαψε 300 στρέμματα

Επίσης, όπως δήλωσε το πρωί της Κυριακής (23/6) ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, οι ανευθύνοι που προκάλεσαν τη φωτιά στην Ύδρα πετώντας πυροτεχνήματα μέσα από το τουριστικό σκάφος «Περσεφόνη» το βράδυ της Παρασκευής. έκαψαν συνολικά 300 στρέμματα δάσους

Όπως σημείωσε ο κ. Κικίλιας μιλώντας στο ΟΡΕΝ το πρωί της Κυριακής «σύμφωνα με καταθέσεις κάποιοι ιδιώτες με πυροτεχνήματα-βεγγαλικά κατάφεραν να κάψουν 300 στρέμματα. Χρειαστήκαμε 6 εναέρια μέσα και δύο ομάδες δασοκομάντος για να την αντιμετωπίσουμε, δυνάμεις που έλειψαν από άλλα μέτωπα».

ieidiseis.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.