Θρήνος για τον 52χρονο από το Μενίδι που έχασε τη ζωή του στην έκρηξη σε εργοτάξιο στο Αγρίνιο

Το πυκνό μαύρο σύννεφο καπνού είναι ενδεικτικό της τραγωδίας που μόλις είχε συμβεί.

Ένας εργαζόμενος έχασε τη ζωή του ακαριαία. Δεν πρόλαβε να κάνει τίποτα.

Το βίντεο ντοκουμέντο λίγα δευτερόλεπτα μετά από τη σοκαριστική έκρηξη σε εργοτάξιο στο Αγρίνιο αποτυπώνει το μέγεθος της καταστροφής. Ακούγονται οι διαδοχικές εκρήξεις που ακολούθησαν από τα εύφλεκτα υλικά στον χώρο.

Ήταν 8 η ώρα το πρωί όταν ο εργαζόμενος θέλησε να θέσει σε λειτουργία το μηχάνημα που επεξεργάζεται την πίσσα, δυστυχώς όμως η τρομακτική έκρηξη τον εγκλώβισε μέσα στο χώρο με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Ο 52χρονος άνδρας, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται ότι προσπάθησε να βάλει μπρος μηχανή με πίσσα για ασφαλτοστρώσεις. Το μηχάνημα εξερράγη στα χέρια του.

«Δεν πρόλαβε ο συνάδελφος να βγει από το κοντέινερ και κάηκε δυστυχώς ζωντανός», ανέφερε ο Γιώργος Ντουντουμής, πρόεδρος του εργατικού κέντρου Αγρινίου.

Ο άτυχος άνδρας ήταν πατέρας ενός ανήλικου παιδιού. Τραγικό παιχνίδι της μοίρας, έχασε τη σύζυγό του ένα χρόνο πριν από ασθένεια.

Πάνω από 15 πυροσβέστες έφτασαν στο εργοτάξιο με τον κίνδυνο να επεκταθεί η φωτιά στο δάσος να είναι μεγάλος. Εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι δεν υπήρχαν και δεν τηρήθηκαν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

«Σε αυτό το εργοτάξιο που έχει αυτήν την παραγωγή πίσσας δεν έχει γίνει κανένας έλεγχος για να παρθούν αυτά τα μέτρα», ανέφερε ο Μιχάλης Κατσιγιάννης, πρόεδρος του σωματείου ένωσης οικοδόμων.

Ο χειριστής του μηχανήματος δεν είχε τον χρόνο να αντιδράσει. Όλα έγιναν σε κλάσματα δευτερολέπτου. Οι συνάδελφοί του έτρεξαν να σωθούν από τις διαδοχικές εκρήξεις.

Κλιμάκιο της αστυνομίας ερευνά τα αίτια της τραγωδίας με τους εργαζόμενους που ήταν στο σημείο να δίνουν καταθέσεις και την εταιρία να καλείται να δώσει εξηγήσεις.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.