Νέα Μάκρη: Πως οι γιατροί του Κέντρου Υγείας έσωσαν νεαρό από αναφυλακτικό σοκ!

Ένα νεαρό άτομο το οποίο έφτασε την Κυριακή 23 Ιουνίου το Κεντρικό Υγείας Νέας Μάκρης, σε κωματώδη κατάσταση από αναφυλακτικό σοκ κατάφεραν να σώσουν οι γιατροί του Κέντρου Υγείας Νέας Μάκρης

Το περιστατικό φέρνει στην δημοσιότητα με ανάρτηση της η κα Μαρία Σπανού, στην οποία αναφέρει:

Ακόμα μια ανθρώπινη ζωή σώθηκε από το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Νέας Μάκρης.

Η ομάδα ιατρών και νοσηλευτών του Κέντρου Υγείας Νέας Μάκρης κληθήκαμε την Κυριακή 23 Ιουνίου 2024 απο πολίτες για αναφερόμενο αναφυλακτικό shock νεαρού άνδρα από δήγμα σφήκας.

Με άφιξη στο ΚΥ στα δύο λεπτά από το αρχικό τηλεφώνημα, οι Γιατροί Μπάκας Ιωάννης, Πατσιάς Χρήστος, η Νοσηλεύτρια Μπέτυ Μπαζίνα κι εγώ αναγνωρίσαμε αμέσως πως ο νεαρός άνδρας βρισκόταν σε κωματώδη κατάσταση. ΧΩΡΙΣ να χαθεί ούτε ένα δευτερόλεπτο από τον πολύτιμο χρόνο μας, από τον προαύλιο κιόλας χώρο της Μονάδας Υγείας ακολουθήσαμε τον αλγόριθμο αντιμετώπισης αναφυλακτικου Shock με adrenaline και την επακόλουθη ως είθισται ιατρική αντιμετώπιση.

Η κλήση στο ΕΚΑΒ έγινε ΑΜΕΣΑ και μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου ο νεαρός ανδρας χάρη στην έγκαιρη ιατρονοσηλευτική αντιμετώπιση ανένηψε και επικοινωνούσε πλήρως.

Μία μικρή Μονάδα Υγείας σε περίοδο πλήρους ανακαίνισης με πολύ μικρό αριθμό έμπειρων Ιατρών και Νοσηλευτών συνεχίζουμε να παρέχουμε αποτελεσματικά τις υπηρεσίες Υγείας σε έναν ολοένα αυξανόμενο κατά τους καλοκαιρινους πληθυσμό, που καθιστά το έργο μας πολύ πιο δύσκολο.

Να επισημάνω, τέλος, την έγκαιρη και σωστή διαχείριση ως προς την αναγνώριση της σπουδαιότητας και της βαρύτητας του περιστατικού από τους ανθρώπους που μετέφεραν το νεαρό άνδρα στο Κέντρο Υγείας.

Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά πως η ψυχραιμία όλων μας και η γνώση…πραγματικά σώζει ζωές!!!
Να λέγονται και τα καλά!

Με σεβασμό στο έργο μας,
Μαρία Σπανού

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.