Οι ταινίες μέχρι την Τετάρτη 3 Ιουλίου στο Cine Γέρακας

Από ΠΕΜΠΤΗ 27 Ιουνίου Έως ΤΕΤΑΡΤΗ 3 Ιουλίου

ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΣ 2
INSIDE OUT 2
Σκηνοθεσία: Κέσλι Μαν.
Διάρκεια: 100 λεπτά
Ώρα έναρξης: Πέμπτη (21.30)
Παρασκευή – Τετάρτη 21.00
(Μεταγλωττισμένο)

Η μικρή Ράιλι μεγάλωσε – είναι πλέον έφηβη-και μέσα της γίνεται χαλασμός. Η Χαρά, η Λύπη, ο Θυμός, ο Φόβος και η Αηδία, που χρόνια τώρα διευθύνουν μια επιτυχημένη επιχείρηση μεέσα στο μυαλό της, δεν ξέρουν πώς να αντιδράσουν, όταν εμφανίζεται το Άγχος.
Το 2015, το στούντιο της Pixar έκανε ξανά το θαύμα του, παραδίδοντας ένα από τα καλύτερα animation του 21ου αιώνα, όπου τα συναισθήματα της μικρής Ράιλι πήραν σάρκα και οστά, σε μια απίθανη περιπέτεια, που εντυπωσίασε με την ευρηματικότητά της. Τώρα, η Ράιλι μπαίνει στην εφηβεία και δίπλα στα γνωστά συναισθήματα, που κυριαρχούσαν στο πάνελ του μυαλού της, προστίθεται η Ανησυχία που παίρνει τα ηνία, εξοβελίζοντας την παλιά παρέα, η Ζήλια, η Αμηχανία και η γαλλοτραφής Ανία, η οποία συνεχώς με ένα κινητό στο χέρι εξαπολύει σπαρταριστές ατάκες με σνοπ ύφος. Η Ράιλι θέλει να γίνει αρεστή στις νέες της συναθλήτριες στο καλοκαιρινό camp, να διακριθεί στην ομάδα χόκεϊ και να βρει μια καινούργια παρέα, μιας και οι παλιές κολλητές της θα αλλάξουν σχολείο. Εκείνη φοβάται πως θα μείνει μόνη, οπότε η Ανησυχία προκειμένου να τα καταφέρει θα πετάξει από το πάνελ τη Χαρά, που μαζί με τη Σιχαμάρα, τον Φόβο τη Λύπη και τη Γοητεία θα πρέπει να κάνουν ένα τεράστιο ταξίδι μέσα στους λαβύρινθους του εγκεφάλου της, να ανασύρουν παιδικές μνήμες της, ή πράγματα που αγαπούσε και να φτάσουν στο θησαυροφυλάκιο των κρυφών της μυστικών, προκειμένου να τη βοηθήσουν να γίνει ο παλιός εαυτός της. Μέσα σε αυτή την πορεία ενηλικίωσης, και καθώς οι επιθυμίες και οι διαθέσεις της Ράιλι αλλάζουν με ταχύτητα φωτός, τα παλιά συναισθήματα αρχίζουν να καταλαβαίνουν πως η μικρή τους φίλη μεγαλώνει και πως εκείνα πρέπει αναγκαστικά να δώσουν χώροσε νέες καταστάσεις, βρίσκοντας τον τρόπο να συνυπάρξουν.

Η Ρixar και ο Πιτ Ντόκτερ, που πλέον έχει αναλάβει χρέη παραγωγού, συνεχίζουν τη μελέτη του ανθρώπινου ψυχισμού με ένα διασκεδαστικότατο sequel, που παραμένει καίριο, διατηρεί το χιούμορ του και τις ανατρεπτικές του ιδέες. Ο ανερχόμενος Κέσλι Μαν στο σκηνοθετικό τιμόνι παραδίδει μία απολαυστική εξερεύνηση του κόσμου των εφήβων, που θα βοηθήσει μικρούς και μεγάλους να κατανοήσουν καλύτερα αυτή τη δύσκολη περίοδο των σημαντικών αλλαγών.


Ο ΕΞΟΡΚΙΣΜΟΣ
THE EXORCISM
Σκηνοθεσία: Τζόσουα Τζον Μίλερ.
Πρωταγωνιστούν: Ράσελ Κρόου, Σαμ Γουόρθιγκτον.
Διάρκεια: 93 λεπτά
Ώρα έναρξης: Πέμπτη (23.20)
Τρίτη & Τετάρτη (23.00)

Ένας παρηκμασμένος ηθοποιός παλεύει με τους προσωπικούς του δαίμονες. Όταν αρχίζει να καταρρέει στη διάρκεια των γυρισμάτων μιας ταινίας υπερφυσικού τρόμου, η αποξενωμένη κόρη του, η οποία εσχάτως έχει επιστρέψει κοντά του, αρχίζει ν’ αναρωτιέται αν ο πατέρας της ξανακυλά στους παλιούς του εθισμούς ή αν πραγματικά συμβαίνει κάτι απειλητικό…

Μετά την επιτυχία της ταινίας «Το Κάλεσμα» (2013), ο κύκλος αυτός έχει επανέλθει στην επικαιρότητα, με μία σειρά εχθρικών προς την ανθρωπότητα δαιμόνων να επιβουλεύονται και πάλι την ύπαρξή της, θέλοντας να οδηγήσουν είτε ανθρώπους στην καταστροφή είτε τον κόσμο όλο στον όλεθρο. Μέρος αυτού του κύκλου ήταν ο περσινός «Εξορκιστής του Βατικανού», με τον Ράσελ Κρόου να ενδύεται τα μαύρα ενός καθολικού ιερέα, αρχιεξορκιστή του Βατικανού, και να μεταβαίνει στην Ισπανία για να ξορκίσει τον δαίμονα που είχε καταλάβει το σώμα ενός αγοριού. Μέρος αυτού του σύγχρονου κύκλου είναι και «Ο Εξορκισμός», με τον Ράσελ Κρόου και πάλι, όχι όμως στον ρόλο ενός ιερέα. Ο ρόλος που υποδύεται εδώ είναι ενός ηθοποιού που καλείται να υποδυθεί έναν ιερέα, ο οποίος έχει κληθεί να ξορκίσει ένα δαιμονισμένο κορίτσι στην… ταινία μέσα στην ταινία!

Σε πρώτο επίπεδο, η ταινία του Τζόσουα Μίλερ παρακολουθεί τις απέλπιδες προσπάθειες του κεντρικού χαρακτήρα της να ξεπεράσει τους προσωπικούς του δαίμονες, που του έγιναν ιδιαίτερα βασανιστικοί μετά τη βαριά αρρώστια της γυναίκας του και τον θάνατό της, και να συμφιλιωθεί και πάλι με την αποξενωμένη κόρη του Λι (Ράιαν Σίμπκινς). Δηλαδή, είναι ένα ψυχολογικό δράμα ενδεδυμένο μ’ έναν μανδύα υπερφυσικού τρόμου. Που καθ’ οδόν γίνεται ταινία τρόμου και αποκτά και τη βαρύτητα μιας παραβολής για τον αδηφάγο χαρακτήρα της βιομηχανίας του θεάματος: ο χειριστικός σκηνοθέτης της ταινίας μέσα στην ταινία (Άνταμ Γκόλντμπεργκ) λέει και κάνει ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς για να πάρει αυτό που θέλει, όπως ακριβώς το θέλει, από τον πρωταγωνιστή του.

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΑΛΟΣΥΝΗΣ
KINDS OF KINDNESS
Σκηνοθεσία: Γιώργος Λάνθιμος.
Πρωταγωνιστούν: Έμα Στόουν, Γουίλεμ Νταφόε, Τζέσι
Πλέμονς.
Διάρκεια: 164 λεπτά
Ώρα έναρξης: Παρασκευή & Σάββατο 22.50

Ένας άντρας, που όλη του η ζωή έχει οργανωθεί από ένα χειριστικό αφεντικό, βρίσκεται στο περιθώριο, όταν αρνείται στον εργοδότη του να σκοτώσει το αυτοκίνητο όταν άντρα. Όντας σε αδιέξοδο, δοκιμάζει τα όριά του, όταν ανακαλύπτει ότι δεν είναι ο μόνος που ο μειλίχιος εξουσιαστής του έχει υπό τη σκέπη του. Ένας αστυνομικός αναζητάει την εξαφανισμένη δύτρια γυναίκα του, αλλά όταν τελικά την ανακαλύπτουν ζωντανή σε ένα απομακρυσμένο νησί και επιστρέφει σπίτι, διαπιστώνει πως πολλά έχουν αλλάξει. Τότε αρχίζει να της ζητάει παράλογα πράγματα που εκείνη εκτελεί πειθήνια, οδηγώντας τον σε μια σαδιστική συμπεριφορά. Τέλος, μία γυναίκα, που έχει εγκαταλείψει την οικογένειά της και έχει προσαρτηθεί σε μία αίρεση, αναζητάει ένα πρόσωπο με την ικανότητα να ανασταίνει νεκρούς για να γίνει πνευματικός ηγέτης.

Ένα τρίπτυχο σουρεαλιστικό παραμύθι για τις σχέσεις εξουσίας και κυρίως την ανάγκη να εξουσιάζουμε και να εξουσιαζόμαστε, τη θρησκεία, την ελπίδα, αλλά και την αγάπη που μπορεί να φτάσει έως την ανθρωποφαγία, δημιουργεί αυτή τη φορά ο Λάνθιμος, επιστρέφοντας στους δρόμους του weird wave.

H πολυαναμενόμενη νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στις Κάννες, όπου ο Τζέσι Πλέμονς απέσπασε το βραβείο ανδρικής ερμηνείας.


ΠΑΡΙΖΙΑΝΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
PARADIS PARIS
Σκηνοθεσία: Μαρζάν Σατραπί.
Πρωταγωνιστούν: Μόνικα Μπελούτσι, Εδουάρδο Νοριέγκα.
Διάρκεια: 90 λεπτά
Ώρα έναρξης: Κυριακή & Δευτέρα 22.50

Η Τζιοβάνα, μια πρώην σταρ της όπερας είναι απελπισμένη, γιατί ενώ κηρύχθηκε νεκρή κατά λάθος, τα αφιερώματα στον Τύπο αργούν να έρθουν. Ο Μάικ, ένας Άγγλος κασκαντέρ, τρέμει αξιοπρεπώς μπροστά στον θάνατο, αν και τον αψηφά κάθε μέρα. Η Ντολόρες στα 15α γενέθλια της εγγονής της κάνει μονομερώς μια συμφωνία με τον Θεό. Ο Εντουάρ, που παρουσιάζει εδώ και χρόνια μια διάσημη αστυνομική εκπομπή στην τηλεόραση, νιώθει ευάλωτος, όταν βρίσκεται ένας τρόπος να του θυμίσει τη θνητότητά του.

Αυτοί είναι μερικοί από τους ήρωες της Ιρανής Σατραπί, που κυκλοφορούν στους κοσμοπολίτικους δρόμους του Παρισιού, τους οποίους η δημιουργός κινηματογραφεί με καρποσταλικό τρόπο. Με κεντρικό άξονα τον θάνατο λοιπόν, διασταυρώνει τις πορείες διαφορετικών ανθρώπων, που αναζητούν το νόημα της ζωής, ενώ φοβούνται ότι θα πεθάνουν, θέλουν να πεθάνουν, ή τρέμουν πως θα ξεχαστούν αν πεθάνουν, χωρίς να εμβαθύνει τελικά στο θέμα της.

Η ομορφιά και η αγάπη για τη ζωή μέσα από ιστορίες που έχουν σχέση με το θάνατο είναι το θέμα της κωμωδίας. Θέμα που κυριαρχεί, ιδωμένο πάντα με χιούμορ (συχνά μαύρο), μέσα από τις σπονδυλωτές ιστορίες τεσσάρων διαφορετικών προσώπων: μιας ξεχασμένης ναρκισσίστριας τραγουδίστριας της όπερας (μια πολύ καλή Μόνικα Μπελούτσι), που «επιστρέφει» αλά-Εντγκαρ Άλαν Πόε από το θάνατο, μιας αυτοκτονικής έφηβης που πέφτει θύμα απαγωγής, ενός Άγγλου κασκαντέρ, μιας ηλικιωμένης καπνίστριας, ενός ερωτευμένου μακιγιέρ, ενός λαϊκού φιλόσοφου σε καφέ, και με ενδιάμεσα, ενός τηλεοπτικού παρουσιαστή (απολαυστικός στο ρόλο ο Αντρέ Ντισολιέ) που παρεμβαίνει κάθε τόσο με εκπομπές/σχόλια πάνω στη ζωή. Ένα γαϊτανάκι της ζωής, με την Σατραπί στο τιμόνι, να καθοδηγεί και να καταγράφει, με έξυπνο χιούμορ, κάπου-κάπου μελαγχολικό, τις επιθυμίες, τα όνειρα, μαζί και τις απογοητεύσεις και την αποδοχή τους, των διάφορων αυτών προσώπων της, με το έξοχο καστ της να φτιάχνει μια ασυνήθιστη, κάπως νουβέλ βαγκ, πλευρά του Παρισιού.

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

CINE ΓΕΡΑΚΑΣ

Γαργηττού & Ευμένους

Τηλ.: 210 66.12.717

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.