Πώς να μετακινήστε στην δουλειά σας με οικονομικό τρόπο;

Η μετακίνηση από το σπίτι στη δουλειά και από τη δουλειά στο σπίτι είναι μια διαδικασία που σε αρκετούς καταναλώνει πολύτιμο χρόνο αλλά και κόστος γιατί μπορεί η απόσταση να είναι μεγάλη. Τόσο ο χρόνος, όσο και το κόστος είναι πολύ σημαντικά γιατί αυτομάτως αφαιρούνται παραπάνω ώρες από την ημέρα με αποτέλεσμα να μην υπάρχει αρκετός ελεύθερος χρόνος για τις προσωπικές ανάγκες και επιθυμίες. Ακόμη, καταναλώνονται παραπάνω χρήματα στην μετακίνηση λόγω της κατανάλωσης καυσίμων με αποτέλεσμα να υπάρχουν λιγότερα χρήματα για τις μηνιαίες υποχρεώσεις. Υπάρχουν κάποιοι τρόποι που μπορείτε να επιλέξετε έτσι ώστε να μετακινήστε πιο οικονομικά καθημερινά από και προς την δουλειά σας και αυτοί είναι:

  • Το περπάτημα το οποίο δεν έχει καθόλου έξοδα και είναι μια μορφή σωματικής άσκησης, με μόνη προϋπόθεση η δουλειά σας να βρίσκεται σε κοντινή απόσταση.
  • Τα μέσα μαζικής μεταφοράς όπως το λεωφορείο όπου αν ζείτε στην Αθήνα έχετε περισσότερες επιλογές όπως μετρό, ηλεκτρικό και τραμ. Με αυτή την επιλογή γνωρίζετε πως θα καταναλώνετε ένα συγκεκριμένο ποσό καθημερινά ανεξαρτήτως κίνησης. Επίσης υπάρχουν διάφορα πακέτα προσφοράς που ανά μήνα ή ακόμα και με τον χρόνο ώστε να βγαίνει ακόμα πιο οικονομικά το κόμιστρο.
  • Το ποδήλατο είναι μια εξίσου καλή επιλογή που το μόνο έξοδο που έχει είναι η αγορά του ποδηλάτου και κάνει καλό καθώς είναι μια μορφή άσκησης. Με το ποδήλατο μπορείτε να μετακινηθείτε και σε μεγαλύτερη εμβέλεια και όχι απαραίτητα μόνο κοντά στο σπίτι. Στην αγορά θα βρείτε και ποδήλατα ηλεκτρικά που έχουν αυτονομία μπαταρίας με αρκετά χιλιόμετρα.
  • Τα σκούτερ ηλεκτρικά έχουν επίσης αυτονομία μπαταρίας και είναι ένα σύγχρονο μεταφορικό μέσο που δεν πιάνει πολύ χώρο σε περίπτωση που θέλετε να το μεταφέρετε κάπου. Είναι πολύ φιλικά προς το περιβάλλον καθώς δεν αφήνουν κάποιο περιβαλλοντικό στίγμα και είναι επίσης πολύ εύκολα στην οδήγηση.
  • Άλλος ένας οικονομικός τρόπος μεταφοράς είναι να πηγαίνετε στην δουλειά μερικοί συνάδελφοι μαζί αν μένετε κοντά ή αν βρίσκεστε στην πορεία που ακολουθούν. Με αυτόν τον τρόπο θα μοιράζεστε τα έξοδα της βενζίνης και θα είναι πιο οικονομικά για όλους.
  • Πλέον υπάρχει και η συνθήκη της εργασίας από το σπίτι που πολλές εταιρείες υποστηρίζουν και έχουν καθιερώσει με αποτέλεσμα να μην χρειάζεστε κανένα μεταφορικό μέσο και έτσι θα γλιτώνετε τον χρόνο της μεταφοράς αλλά και τα χρήματα.
  • Τέλος, υπάρχει άλλη μια επιλογή αν θέλετε μόνο αυτοκίνητο γιατί μόνο αυτό μπορεί να εξυπηρετεί. Υπάρχουν κάποιες εταιρείες που νοικιάζουν αυτοκίνητα ανάλογα με τις ανάγκες σας για λίγες ώρες και ημέρες.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.