Περίεργες εξαφανίσεις στην Ανατολική Αττική με άτομα που αγνοούνται ακόμα!

Υποθέσεις με εξαφανίσεις ατόμων που παρά τις έρευνες παραμένουν εγκλωβισμένοι στο σκοτάδι ανέδειξε το χθεσινό Φως στο Τούνελ

Ανάμεσα σε αυτούς υπάρχουν και άτομα τα οποία αγνοούνται ακόμα

Θάνος (Αθανάσιος) Χαρικιόπουλος, 27 χρόνων

Αγνοείται πάνω από 8 μήνες , από το πρωί του Σαββάτου, στις 21 Οκτωβρίου 2023, από την περιοχή κοντά στο μετρό του Ελαιώνα, όπου γινόταν το παζάρι και είχε πάει βόλτα με τον πατέρα του. Ξαφνικά εκεί κρέμασε το τσαντάκι με τα προσωπικά του αντικείμενα στο λαιμό του πατέρα του και έφυγε τρέχοντας.

Σπούδασε γεωπόνος στη Θεσσαλονίκη όπου και έμενε μόνος του. Εργαζόταν ως ντελίβερι, γιατί δεν βρήκε εργασία στο αντικείμενό του. Είχε έρθει στην Αθήνα και έμενε στον πατέρα του στην Ηλιούπολη.

Το τελευταίο διάστημα όπως αποκάλυψε η εκπομπή, δεχόταν απειλητικά μηνύματα στο κινητό του, από έναν «φίλο» του. Το «Τούνελ» εντόπισε τον νέο που τον απειλούσε και ανέφερε πως παρεξηγήθηκαν για κάτι χρήματα.

Για την εξαφάνισή του έχει σημάνει Missing Alert

Ηλιάνα Τσάγκα , 80 χρόνων

Αγνοείται πάνω από 10 μήνες, από το πρωί της Τρίτης 8 Αυγούστου 2023, από το Πάτημα Χαλανδρίου, όταν βγήκε για την καθιερωμένη βόλτα μέχρι το πάρκο της περιοχής, με το αγαπημένο της σκυλάκι, ένα λευκό Μαλτέζ, που ακούει στο όνομα «Οδυσσέας».

Στο λαιμό του είχε ένα κίτρινο κολάρο (χωρίς ταυτότητα), λουρί σε έντονο πορτοκαλί χρώμα και ένα γαλάζιο σαμαράκι στη μέση. Ήταν μεγάλο σε ηλικία και κουραζόταν εύκολα όταν περπατούσε.

Κάμερες που βρήκε η κόρη της Ιωάννα, την κατέγραψαν να έχει φύγει από το σπίτι, να περπατά με το λευκό μαλτέζ στην οδό Σητείας, να στρίβει στην Τήνου και να φτάνει στο πάρκο. Δεν την κατέγραψαν να επιστρέφει σπίτι.

Γείτονας που φέρεται να είναι ο τελευταίος άνθρωπος που την είδε, ανέφερε στο «Τούνελ» ότι εκείνο το πρωινό πέρασε από το απέναντι πεζοδρόμιο από το σπίτι του, χωρίς όμως να δει προς τα που κατευθυνόταν. Του φάνηκε ότι επέστρεφε σπίτι της.

Κάτοικοι της περιοχής είπαν πως άκουσαν γαυγίσματα εκεί κοντά, αλλά ο ίδιος αρνήθηκε ότι συνέβη κάτι με τα δικά του τα σκυλιά.

Την υπόθεση της ηλικιωμένης ερευνά η υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής μετά από κατ’ επείγουσα εξέταση που διέταξε ο εισαγγελέας.

Για την εξαφάνισή της έχει σημάνει Silver Alert

Πλάτων Γεντίκης, 68 Χρόνων

Εξαφανίστηκε το πρωί του Σαββάτου 11 Νοεμβρίου 2023, όταν έφυγε από το σπίτι του με το αυτοκίνητο του από το Δήλεσι Βοιωτίας, για να πάει μια κοντινή βόλτα για καφέ σε φίλο του.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο συνταξιούχος υδραυλικός ενημέρωσε τηλεφωνικά συγγενικό του πρόσωπο, ότι δεν αισθανόταν καλά και προσπαθούσε να βρει τον δρόμο για να επιστρέψει στο σπίτι του.

Το αυτοκίνητο που οδηγούσε εντοπίστηκε μετά από δυο ημέρες, κλειδωμένο στον Άγιο Γεώργιο, σε αγροτική περιοχή, κοντά στο φωτοβολταϊκό πάρκο.

Αίσθηση είχε προκαλέσει στην εκπομπή, το γεγονός ότι πολλοί τον συνάντησαν να περιπλανάται ταλαιπωρημένο στη γύρω περιοχή τις πρώτες ώρες της εξαφάνισης, αλλά δεν αντιλήφθηκαν ότι χρειαζόταν βοήθεια για να επιστρέψει σπίτι του.

Για την εξαφάνισή του έχει σημάνει Silver Alert.

Περικλής Τσιάπανος, 47 χρόνων

Ο ρεμπέτης της Αριστοτέλους αγνοείται κοντά 9 μήνες. Τα ίχνη του χάθηκαν αρχές Οκτωβρίου 2023, από τις Συκιές Θεσσαλονίκης, όπου έμενε τον τελευταίο ενάμισι χρόνο, στο ισόγειο πολυκατοικίας στην οδό Μεσολογγίου 21. Τελευταία φορά που μίλησε τηλεφωνικά με τη μητέρα και τους φίλους του, ήταν στις 29 Σεπτεμβρίου.

Στο σπίτι όπου διέμενε το τελευταίο διάστημα βρέθηκε νεκρός ο αγαπημένος του σκύλος «Γκάρι». Τα πράγματα του, πετάχτηκαν και το διαμέρισμά του απολυμάνθηκε από ειδικό μισθωμένο συνεργείο πριν γίνει έρευνα.

Ο Πέρης λάμβανε ένα πενιχρό μηνιαίο προνοιακό επίδομα στον τραπεζικό του λογαριασμό. Η έρευνα της εκπομπής έδειξε πως τελευταία φορά που έκανε ανάληψη αυτών των χρημάτων ήταν στα τέλη Σεπτέμβρη.

Η δικογραφία δεν έχει πάει ακόμη στον εισαγγελέα, σύμφωνα με πληροφορίες αναμένονται κάποια ακόμα αποτελέσματα από την άρση του κινητού του, που ίσως οδηγήσουν κάπου…

Για την εξαφάνισή του έχει σημάνει Missing Alert.

Γιάννης Καραμπάτσης, 49 χρόνων

Αγνοείται πάνω από δυο μήνες, από την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 από τον Πτελεό Βόλου. Έμενε μόνος του στην περιοχή Λεύκη Πτελεού Βόλου, από το καλοκαίρι του 2021. Νωρίτερα ζούσε στην Αθήνα, στο Μεταξουργείο. Πριν επιστρέψει στο χωριό για κάποιο διάστημα ζούσε με την μητέρα και την γιαγιά του στο Βόλο, σε σπίτι που τους είχε παραχωρήσει ο θείος του.

Τελευταία είχε πάρει 20.000 ευρώ από ένα ακίνητο που κληρονόμησε μαζί με άλλους συγγενείς του πατέρα του, το οποίο πούλησαν και του έδωσαν το μερίδιο του. Οι συγγενείς του φοβούνται μήπως κάποιοι που το γνώριζαν, του έκαναν κακό.

Πραγματοποιήθηκε η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου στο κινητό του Γιάννη. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκαναν οι αστυνομικοί στην θεία του, Χαρούλα Καλτσούνη, η τελευταία κλήση είναι αυτή της θείας του στις 12:15 το μεσημέρι στις 23 Απριλίου και το τελευταίο στίγμα του κινητού περίπου στις οκτώ και μισή το βράδυ της ίδιας ημέρας στην ευρύτερη περιοχή του Πτελεού.

Οι αστυνομικοί του Α.Τ. Αλμυρού Βόλου έχουν ξεκινήσει να καλούν για κατάθεση όλους εκείνους με τους οποίους φαίνεται πως έχει μιλήσει και τις προηγούμενες ημέρες, ενδεχομένως και την ημέρα της εξαφάνισης. Όταν ολοκληρωθούν οι καταθέσεις θα μπορέσει να πάρει ο δικηγόρος του την δικογραφία.

Την Παρασκευή 24 Μαΐου, κατατέθηκε μήνυση από τον δικηγόρο της οικογένειας για αρπαγή με ενδεχόμενη ανθρωποκτονία.

Για την εξαφάνισή του έχει σημάνει Silver Alert.

Αναστάσης Καραγιαννόπουλος, 49 χρόνων

Αγνοείται πάνω από 10 μήνες, από την Τρίτη 8 Αυγούστου 2023, από το σπίτι που ζούσε με την αρραβωνιαστικιά του στο Περιστέρι. Την ημέρα εκείνη, έφυγε ξαφνικά αφήνοντας πίσω όλα τα προσωπικά του αντικείμενα.

Τα χτυπήματα της μοίρας με τα οποία ήρθε αντιμέτωπος τον σημάδεψαν. Ο θάνατος του αδελφού του πριν από ένα χρόνο και κυρίως ο θάνατος της αγαπημένης του μητέρας μετά από λίγους μήνες, τον συγκλόνισαν…

Για την εξαφάνισή του έχει σημάνει Missing Alert.

Λεωνίδας Ζαχάριος, 57   χρόνων

Αγνοείται   πάνω από 7 μήνες από το μεσημέρι της Παρασκευής  24 Νοεμβρίου 2023, από την Σπηλιά του δήμου Τριφυλίας, στη Μεσσηνία.

Ο αγρότης το πρωινό εκείνης της μέρας έκανε όλες του τις δουλειές και πήγε με το αυτοκίνητό του στα κτήματα όπως συνήθιζε. Γύρω στη μια το μεσημέρι, συγχωριανός του τον συνάντησε στο δρόμο της επιστροφής για το σπίτι και συνομίλησαν για τις αγροτικές εργασίες.

Το  αυτοκίνητό του βρέθηκε κοντά στο σπίτι, μέσα υπήρχαν όλα τα προσωπικά του αντικείμενα (κλειδιά, κινητό τηλέφωνο, ταυτότητα).

Αισθανόταν πιεσμένος ψυχολογικά, γιατί εκτός από τη φροντίδα των ηλικιωμένων γονιών του, είχε και τις αγροτικές εργασίες που έπρεπε να γίνουν με τις ελιές. Συνεχώς εξέφραζε στην αδερφή του την πεποίθηση ότι έπασχε από ανίατη ασθένεια και του το κρύβουν. Μάταια η αδερφή του προσπαθούσε να τον μεταπείσει ότι όλα ήταν υπό έλεγχο.

Για την εξαφάνισή του έχει σημάνει  Silver Alert.

Κώστας Κοροβέσης, 58 χρόνων

Αγνοείται  κοντά ένα χρόνο, από το πρωινό της Τρίτης 4 Ιουλίου 2023,  ενώ πήγαινε από το σπίτι του  στο μαντρί,  κοντά στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Ζούσε στις Αφίδνες μαζί με τον πατέρα και την αδερφή του. Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε γύρω στις 8 το πρωί τον Κωστάκη όπως τον φώναζαν οι κάτοικοι, να περνά την οδό Αριστογείτονος κρατώντας μια νάιλον τσάντα με το κολατσιό που έπαιρνε πάντα μαζί του. Από εκεί και μετά τα ίχνη του χάθηκαν.

Ο Κώστας για χρόνια ολόκληρα έκανε την ίδια διαδρομή και επέστρεφε το μεσημέρι σπίτι του. Αν και οι φωτιές του 2021 κατέστρεψαν ολοσχερώς την στάνη του, συνέχιζε να πηγαίνει εκεί στο βουνό που τον ηρεμούσε. Είχε όμως και μια κακή συνήθεια: Επειδή κουραζόταν με το περπάτημα έκανε οτοστόπ και έμπαινε και σε άγνωστα αυτοκίνητα για την μεταφορά του.

Για  την εξαφάνιση του έχει σημάνει Silver Alert.

Άρης Λιάκος, 92 χρόνων

Αγνοείται  πέντε μήνες από την Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου, όταν έφυγε με το αυτοκίνητό του για να ψωνίσει σε σούπερ-μάρκετ  στην Κερατέα.

Επιστρέφοντας για το σπίτι, ακολούθησε λάθος διαδρομή. Στην προσπάθειά του ο συνταξιούχος ψυχίατρος και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων να κάνει αναστροφή, το όχημα έπεσε σε χαντάκι.  Ζήτησε βοήθεια από περαστικό, αλλά του είπε να καλέσει την οδική βοήθεια και έφυγε.

Φαίνεται πως ήταν σε σύγχυση και κατευθύνθηκε σε γειτονικά σπίτια, όπου και εκεί αρνήθηκαν να τον βοηθήσουν.

Για  την εξαφάνιση του έχει σημάνει Silver Alert.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.