Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση η 17χρονη που παρασύρθηκε από αυτοκίνητα στη Λ Αθηνών -Τι αναζητά η ΕΛ.ΑΣ

Νέα δεδομένα στο τροχαίο στη Λεωφόρο Αθηνών με την παράσυρση και εγκατάλειψη της 17χρονης φέρνει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Το κορίτσι νοσηλεύεται στο νοσοκομείο χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή της και πλέον η αστυνομία αναζητά τους οδηγούς των δύο αυτοκινήτων που χτύπησαν το κορίτσι και δεν σταμάτησαν για να το βοηθήσουν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., το πρώτο αυτοκίνητο ήταν χρώματος ασημί, με σχάρα στην οροφή και το δεύτερο, που χτύπησε το κορίτσι ενώ βρισκόταν πεσμένο στο οδόστρωμα, ήταν μαύρο. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, που επικαλείται η ΕΛ.ΑΣ. στην ανακοίνωση, στο ασημί αυτοκίνητο επέβαιναν τέσσερα άτομα και μετά την παράσυρση προκλήθηκαν εκτεταμένες φθορές στο καπό, τον ανεμοθώρακα και τον αριστερό καθρέπτη.

Σε βίντεο ντοκουμέντο του Mega συγκλονίζει η απάθεια οδηγών που έβλεπαν την 17χρονη τραυματισμένη στο δρόμο με τους οδηγούς να συνεχίζουν ατάραχοι την πορεία τους.

Η τρομακτική αδιαφορία των οδηγών κράτησε για 10 ολόκληρα λεπτά.

Η κ. Εβίτα Βαρελά, δικηγόρος, μίλησε αναφορικά με το περιστατικό.

«Είναι πάρα πολύ σοβαρό το αδίκημα αυτό γιατί αφορά στην έκθεση σε κίνδυνο ζωής. Βλέπεις έναν άνθρωπο που κείται στο έδαφος, και βλέπεις ότι κάτι δεν πάει καλά. Είναι χαρακτηριστικό ότι κανείς δεν σταμάτησε», τόνισε.

Δημογλίδου: «Αναζητούμε αυτόν που παρέσυρε την 17χρονη αλλά και αυτούς που πέρασαν και δεν σταμάτησαν να την βοηθήσουν»

Η εκπρόσωπος τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου μίλησε στο MEGA, για το περιστατικό.

«Η 17χρονη συνεχίζει να νοσηλεύεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση. Ούτε η ιδια μπορεί να βοηθήσει την αστυνομία ώστε να υποδείξει τον βασικό κατηγορούμενο για την παράσυρση της στην άσφαλτο. Είναι μια εγκληματική ενέργεια αλλά υπάρχουν και αυτοί οι ασυνείδητοι που επί 10 λεπτά αφήνουν αβοήθητο το παιδί στον δρόμο μέχρι που κάποιος σταματά και καλεί αστυνομία και ΕΚΑΒ», είπε αρχικά.

Ζητούμε από οποιονδήποτε πολίτη βρέθηκε στο σημείο και γνωρίζει κάτι, έστω και ανώνυμα να δώσει πληροφορίες καλώντας στην Άμεση Δράση. Προσπαθούμε να ταυτοποιήσουμε όλα τα αυτοκίνητα που περνούν δίπλα από το παιδί, και δεν είναι ξεκάθαρα τα πλάνα για το εάν έστω κάποιος ακουμπά το σώμα της 17χρονης με το αυτοκίνητό του, σταματά και στην συνέχεια αλλάζει πορεία. Αναζητούμε και τα αυτοκίνητα που πέρασαν και δεν σταμάτησαν να βοηθήσουν την κοπέλα», συμπλήρωσε.

«Είναι έγκλημα αυτό που κάνουν οι ασυνείδητοι που δεν την βοηθούν, ονομάζεται στον ΠΚ ως «παράλειψη λύτρωσης από κίνδυνο ζωής», είναι σοβαρό πλημμέλημα», τόνισε ο δικηγόρος Σπύρος Δημητρίου.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.